• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Miller: Προπονήθηκα σκληρά
Και πιστεύω ότι φέτος είμαι έτοιμος!
Νέα 16/03/2014 - 14:36

Η Red Bull KTM Ajo μας έδωσε την παρακάτω συνέντευξη με τον Jack Miller, τον αναβάτη που πρωταγωνίστησε στα χειμερινά τεστ της φετινής χρονιάς. Ο Αυστραλός άσος μιλάει για τις προσδοκίες του το 2014, υπογραμμίζει ότι η περσινή σεζόν σε μη ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα τον δυνάμωσε, προβλέπει πότε θα πάρει το πρώτο του βάθρο και μιλά για το νέο μεγάλο αστέρι των GP και ομόσταυλό του, Karel Hanika!

 

Πως είδες τα πράγματα στα χειμερινά τεστ;

 

Τα πήγαμε πολύ καλά κι έμαθα πολλά. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με βοήθησαν. Τα τεστ ήταν παραγωγικά και πιστεύω ότι είμαστε ετοιμοι.

 

Οι πρώτες σου εμπειρίες με τη νέα σου ομάδα;

 

Ήταν φανταστικά! Είχαμε φυσικά κάποια προβλήματα, όπως σε κάθε ομάδα, αλλά πάντα βρίσκαμε τη λύση πολύ γρήγορα.

 

Ο στόχος σου για το 2014;

 

Να πετυχαίνω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και - γιατί όχι; - να στεφθώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

 

Πως πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, με δεδομένο ότι ο περσινός αναβάτης που κέρδισε τους περισσότερους αγώνες δεν τα κατάφερε;

 

Δεν έχει να κάνει με το ποιος κερδίζει τους περισσότερους αγώνες. Πρέπει πάντα να παίρνεις βαθμούς, να είσαι σταθερός εκεί. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προσπαθούμε να κερδίζουμε αγώνες και αυτός είναι ο στόχος μου, ωστόσο όταν δεν είσαι σε καλή κατάσταση ένα Σ/Κ πρέπει να προσπαθείς να παίρνεις τους περισσότερους βαθμούς που μπορείς. Είναι εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο στην πράξη.

 

Νοιώθεις καθόλου πίεση;

 

Όχι... η μόνη πίεση που νοιώθω είναι προσωπική. Θέλω να τα πάω καλά για τον εαυτό μου και ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Προπονήθηκα σκληρά για χρόνια και πλέον νοιώθω έτοιμος.

 

Είναι αυτό το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα σου;

 

Ναι, αναμφίβολα. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή μου.

 

Πιστεύεις ότι η εμπειρία σου με άλλα εργοστάσια, θα σε βοηθήσει φέτος;

 

Οπωσδήποτε. Η εμπειρία σε μοτοσυκλέτες που δεν ήταν εύκολα διαχειρίσιμες, με έμαθε πολλά περισσότερα από το να ανοίγω το γκάζι στις ευθείες. Με έκανε να βελτιωθώ ως αναβάτης, αλλά και ως άτομο γενικότερα.

 

Πως ονειρεύεσαι το πρώτο σου βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

 

Θα είναι στο Κατάρ! Και δεν θα είναι βάθρο, αλλά νίκη! (γέλια). Φυσικά αυτά είναι πράγματα που ονειρεύεσαι, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα έρθουν.

 

Πως βλέπεις τη νέα KTM; Τα πλεονεκτήματά της ποια είναι;

 

Πλησιάζουμε σ' αυτό που θέλουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι σχεδόν όλο το chatter (ταλαντώσεις) έχει εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε όσο είναι δυνατόν να βελτιώνουμε το πλαίσιο. Ο κινητήρας είναι καλός κι έτσι μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο σε άλλους τομείς.

 

Για το Κατάρ τι πρέπει να βελτιώσεις; Το στυλ σου, τη μοτοσυκλέτα ή και τα δυο;

 

Πάντα πρέπει να βελτιώνεσαι, αλλά τώρα δεν είναι εύκολο να πω τι θα χρειαστεί για τον πρώτο αγώνα. Θα ήθελα λίγο παραπάνω πρόσφυση στο πίσω μέρος, αλλά στο Κατάρ νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε διαφορετικά θέματα, όπως πρόσφυση στο μπροστινό τροχό.

 

Πως βλέπεις τους άλλους αναβάτες της Moto3;

 

Πιστεύω ότι οι Rins και Marquez θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Επίσης και οι Danny Kent, Karel Hanika, Antonelli, Fenati, Kornfeil, Isaac Viñales, Bagnaia... είναι όλοι τους δύσκολοι αντίπαλοι. Σ' αυτή την κατηγορία όμως ποτέ δεν ξέρεις και πρέπει να περιμένουμε τον πρώτο αγώνα για να δούμε.

 

Είπες και τον Hanika, τον ομόσταυλό σου και rookie στην κατηγορία. Πως βλέπεις την πρόοδό του;

 

Είναι καλός οδηγός και πιστεύω ότι θα βελτιώνεται περισσότερο όσο περνά ο χρόνος. Καθώς θα διανύουμε τη σεζόν, θα γίνεται πιο δύσκολος αντίπαλος και είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο δυνατός!

 

Επόμενο άρθρο »

φωτ. της Ημέρας: "Ordinary Day"

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Προβληματίζει η ευστάθεια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα