• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Albesiano για τα σχέδια της Aprilia
Να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2016
Νέα 07/04/2014 - 11:07

Η Aprilia έχει ήδη επιβεβαιώσει (βλ. εδώ) από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, ότι θα επιστρέψει το 2016 ως εργοστασιακή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP! Ο Romano Albesiano - Sporting Managing Director της ιταλικής φίρμας - αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια του κατασκευαστή προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Η συμμετοχή της Aprilia στα SBK, έχει άρρηκτη σχέση με τα σχέδιά σας για επιστροφή στο MotoGP;

 

Αρκετά. Η OPEN μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με την αντίστοιχη των SBK και θα έλεγα ότι η σχέση είναι της τάξης του 90%.

 

Σχεδιάζετε να κάνετε κάποιες έκτακτες συμμετοχές το 2015;

 

Δεν θα το απέκλεια. Για να μπορέσουμε να είμαστε σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας το 2016 - αυτός είναι ο στόχος μας - εξελίσσουμε ένα παντελώς καινούργιο project. Έτσι, δεν θα απέκλεια μερικές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό του 2015.

 

Πόσο έχει αλλάξει η Aprilia τα τελευταία χρόνια, από τη συμμετοχή σας στο MotoGP και τι άλλαξε ώστε να αποφασίσετε να επιστρέψετε στη μεγάλη κατηγορία;

 

Τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά, διότι προηγουμένως μιλούσαμε για μια ανεξάρτητη εταιρεία ενώ τώρα είμαστε κομμάτι μια πολυεθνικής, του Ομίλου Piaggio. Σήμερα έχουμε τη βιομηχανική και την οικονομική σταθερότητα, για να συμμετάσχουμε σε ένα άθλημα τόσο σημαντικό, αλλά και γεμάτο προκλήσεις, όπως είναι το MotoGP. Παράλληλα και το Πρωτάθλημα άλλαξε αρκετά τα τελευταία χρόνια και το ενδιαφέρον μας στο να επιστρέψουμε, έγκειται στο γεγονός ότι το MotoGP είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο Πρωτάθλημα κι εκεί θέλουμε να είμαστε. Φυσικά με αυτά τα λόγια δεν θέλω να μιλήσω υποτιμητικά για τα SBK, που έχουν διαφορετικές πτυχές όσον αφορά στην προώθηση των προϊόντων μας.

 

Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει η Aprilia και στις Moto2 και Moto3 κατηγορίες;

 

Για την ώρα, κάτι τέτοιο δεν είναι στα πλάνα μας.

 

Έχετε ολοκληρώσει τον προγραμματισμό σας για τα τεστ του 2015 και αν ναι, με ποιούς αναβάτες θα δουλέψετε;

 

Προς το παρόν, παρέχουμε υλικό στην IodaRacing και στον αναβάτη της τον Danilo Petrucci (σ.σ. λεπτομέρεια από τη μοτοσυκλέτα του οποίου βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία). Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε παρουσία στο MotoGP, διότι μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στην τεχνολογική εξέλιξη. Μπορούμε να ακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξη στα ηλεκτρονικά και στα ελαστικά για παράδειγμα. Όλα αυτά είναι θεμελιώδη για εμάς. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τις πραγματικές δοκιμές στο MotoGP την άνοιξη του 2015. Οι αναβάτες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αλλά έχουμε πολλές επιλογές.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Για όσο μπορώ ακόμα...

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Σε τρομερή κατάσταση ο Giugliano!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα