• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενη στάση Τέξας!
Όλοι στο κυνήγι του Marquez!
Νέα 08/04/2014 - 16:08

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ξεκινάει σε μερικές ημέρες με τον Marc Marquez να προηγείται στη βαθμολογία. Στον πρώτο αγώνα του Κατάρ, γίναμε μάρτυρες μιας φοβερής μονομαχίας ανάμεσα στον Marquez και τον Valentino Rossi, με όλους μας να ευχόμαστε κάτι αντίστοιχο να δούμε και στην Αμερική!

 

Παρά το γεγονός ότι ο Marquez είχε τραυματιστεί πριν μερικές εβδομάδες, εν τούτοις απέδειξε ότι είναι τεράστιος αναβάτης και οπωσδήποτε θα είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να τον κερδίσει στην πίστα όπου πέρυσι είχε πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία! Για τον Rossi το Τέξας αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη φετινή του πορεία. Ο Ιταλός θρύλος θέλει να αποδείξει ότι η εμφάνιση στο Κατάρ έχει και συνέχεια, παλεύοντας για τη νίκη απέναντι στους τρεις Ισπανούς αντιπάλους του.

 

Ένας από αυτούς είναι φυσικά και ο ομόσταυλός του, Jorge Lorenzo, ο οποίος θα κοιτάξει να επανορθώσει για το λάθος του στο Κατάρ που τον οδήγησε στην πτώση, σε μια πίστα πάντως που ευνοεί τις Honda. Σ' αυτό ακριβώς ποντάρει ο Dani Pedrosa, που θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Άλλωστε πέρυσι είχε καταφέρει να πιέσει μέχρι τέλους τον ομόσταυλό του.

 

Το ενδιαφέρον όμως δεν σταματά εδώ, στους τέσσερεις κατά τεκμήριο καλύτερους αναβάτες του Πρωταθλήματος. Οι Alvar oBautista, Stefan Bradl και Bradley Smith είχαν σπουδαία απόδοση στον αγώνα του Κατάρ και μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Αυτό φυσικά δεν έγινε εξαιτίας των πτώσεών τους, ωστόσο αν παρουσιαστούν και πάλι τόσο δυνατοί θα αποτελέσουν απειλή για τους μπροστά, ανέβαζοντας τα επίπεδα του ανταγωνισμού στα ύψη!

 

Παράλληλα, τα θετικά δείγματα γραφής της Ducati ανανεώνουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του Πρωταθλήματος, με τους Andrea Dovizioso και Cal Crutchlow να έχουν καλό ρυθμό στον αγώνα. Ειδικά ο πρώτος ήταν αρκετά καλός και μείωσε τη διαφορά της Desmosedici από την κορυφή και αυτός ακριβώς θα είναι ο στόχος και στην πίστα του Τέξας. Από την άλλη, ο Crutchlow αντιμετώπισε προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του, αν και στο τέλος τερμάτισε στην καλή έκτη θέση. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Andrea Iannone που έκανε σπουδαία εμφάνιση στον πρώτο αγώνα και παρά την πτώση του, συνέχισε να γυρίζει σε πολύ καλούς χρόνους!

 

Από την άλλη έχουμε τον Aleix Espargaro πάνω στην OPEN Yamaha του. Ο Ισπανός ήταν εκθαμβωτικός τις πρώτες ημέρες στην Doha, ωστόσο δυο πτώσεις στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου τον ανάγκασαν να προσεγγίσει πιο προσεχτικά τον αγώνα της Κυριακής. Αναμφίβολα πάντως, ο Ισπανός της NGM Forward έχει τις δυνατότητες για εξαιρετικούς χρόνους στα ελεύθερα και στα χρονομετρημένα.

 

Ο πιο μικρός του αδερφός, Pol, θα ελπίζει σε μια καλύτερη εμφάνιση - πάνω στην Yamaha Tech3 μοτοσυκλέτα του - καθώς την προηγούμενη φορά αναγκάστηκε να αποσυρθεί εξαιτίας μηχανικού προβλήματος. Οι Αμερικανοί φίλαθλοι θα χειροκροτούν δυο συμπατριώτες τους στο Austin, αφενός τον Nicky Hayden και αφετέρου τον Colin Edwards. Ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να προσαρμόσει το στυλ του στη νέα του μοτοσυκλέτα, ενώ ο Hayden θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ευχέρεια της μοτοσυκλέτας του στο πρώτο κομμάτι της πίστας, διότι γνωρίζει ότι θα είναι εύκολος αντίπαλος στα σημεία δυνατής επιτάχυνσης και φυσικά στη μεγάλη ευθεία!

 

Πολύ καλή παρουσία στον αγώνα του Κατάρ είχε και ο Scott Redding, rookie στην κατηγορία, ο οποίος και κατόρθωσε να πάρει την έβδομη θέση και να επικρατήσει της μάχης του με τον Nicky Hayden, έστω και για 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πέρα από την έλλειψη δύναμη της μοτοσυκλέτας του, ο Redding μίλησε απογοητευμένος και για το γεγονός ότι το ντεπόζιτο της RCV1000R χωρά 22,2 λίτρα καύσιμο και όχι 24.

 

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας ξεκινούν σε μερικές ημέρες! Μπορείτε να βλέπετε την αντίστροφη μέτρηση στο πάνω μέρος της σελίδας μας!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν είμαι 100% έτοιμος!

« Προηγούμενο άρθρο

IMR Racing στην Καλαμάτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα