• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez στα ίχνη των Hailwood, Agostini...
... και άλλων θρύλων στους δυο τροχούς!
Νέα 17/05/2014 - 06:05

Στο γαλλικό GP που διεξάγεται αυτό το Σ/Κ στην πίστα του Le Mans, ο Marc Marquez έχει την ευκαιρία να σπάσει μερικά ακόμα ρεκόρ, στη σύντομη καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία!

 

- Αν νικήσει, θα γίνει ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης - 21 ετών και 90 ημερών - που θα κερδίζει πέντε συνεχόμενους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Mike Hailwood! Ο τελευταίος ήταν 22χρ. και 160 ημερών, όταν κέρδιζε πέντε συνεχόμενους αγώνες το 1962, πάνω στην MV Agusta του.

 

- Αν κερδίσει στο Le Mans, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Rossi, ο οποίος - με Yamaha το 2008 - είχε πετύχει πέντε συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία!

 

- Παράλληλα, θα γίνει και ο πρώτος οδηγός - μετά τον Giacomo Agostini το 1972 - που θα κερδίσει τους πρώτους πέντε αγώνες μιας σεζόν.

 

- Αν πάρει την pole position και κερδίσει τον αγώνα, θα γίνει ο πρώτος αναβάτης που καταφέρνει να κάνει κάτι τέτοιο σε πέντε συνεχόμενους αγώνες. Εδώ το ρεκόρ φαντάζει άπιαστο και το έχει ο Mick Doohan, ο οποίος κέρδιζε δέκα (!) συνεχόμενους αγώνες από την pole το 1997!

 

- Αν πάρει την pole το Σάββατο, τότε θα γίνει ο πρώτος που καταφέρνει να ξεκινά από την πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης για πέντε ή περισσότερους αγώνες. Το 2008, ο Casey Stoner ήταν στην pole εφτά συνεχόμενες φορές πάνω στην Ducati του!

 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans Moto3 ΕΔ3: Μπροστά ο Vazquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Με καλό ρυθμό ο Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα