• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK-Kyalami: Σαν στο ...σπίτι τους!
Κυριαρχία των εργοστασιακών Ducati 1098R με τον Haga να νικάει και τα δύο σκέλη στην πίστα της N. Aφρικής...
Νέα 17/05/2009 - 17:53
Kyalami στη διάλεκτο των Zulu σημαίνει «Το σπίτι μου». Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike επέστρεψε φέτος στην πίστα της Νοτίου Αφρικής μετά απουσία έξι ετών. Εκεί λοιπόν οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati Xerox αισθάνθηκαν... σαν στο σπίτι τους κάνοντας το 1-2 και στα δύο σκέλη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Noriyuki Haga που νίκησε και τους δύο αγώνες και έκανε σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που κάνει φέτος να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Δεύτερος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο ομόσταβλός του Michel Fabrizio που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Μεγάλος χαμένος ήταν ο Ben Spies, ο «Superpole-killer» όπως τον αποκαλούν. Στον πρώτο αγώνα ο «Elbowz» πλήρωσε το λάθος που έκανε όταν το πόδι του γλίστρησε από το μαρσπιέ την ώρα που έδινε μάχες με τον Fabrizio. Η πτώση της καρό σημαίας τον βρήκε στην τρίτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Τεξανό αναβάτη της Yamaha καθώς στον τρίτο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από πρόβλημα στο λεβιέ ταχυτήτων της YZF-R1.

Στη βαθμολογία, ο «Νitro-Nori» που έχει νικήσει επτά από τα 12 σκέλη που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, έφτασε τους 250 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται πλέον ο Fabrizio με 165 βαθμούς. Τρίτος είναι ο Spies με 162 βαθμούς.

Στην κατηγορία Supersport νικητής αναδείχθηκε ο Εugene Laverty με Honda CBR600RR. Ήταν η τρίτη φετινή νίκη του Ιρλανδού αναβάτη ο οποίος μείωσε στους 13 βαθμούς τη διαφορά του από τον Cal Crutchlow (τερμάτισε στη δεύτερη θέση) που οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος με 119 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος διεξάγεται στις 31 του μηνός στο Miller Park της Utah.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: “Είναι σαν να κέρδισα εγώ…”

« Προηγούμενο άρθρο

Πτώσεις, πολλές πτώσεις, 96!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα