• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall’ Igna: Πολλά βήματα...
Προς τη σωστή κατεύθυνση!
Νέα 22/05/2014 - 17:33

Μετά το γύρο στο Le Mans, ο Gigi DallIgna μίλησε στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για τις τελευταίες εξελίξεις στο Borgo Panigale, τις αλλαγές στη μοτοσυκλέτα και τη σχέση του με τους αναβάτες της ομάδας.

 

Έχουν προγραμματιστεί κάποιες αλλαγές για το Mugello;

 

Θα πάμε στο Mugello με κάτι ξεχωριστό, όσον αφορά στον κινητήρα και στο πλαίσιο. Είναι κάτι που δοκίμασαν οι Dovizioso και Iannone πριν δυο εβδομάδες περίπου και τους άρεσε. Ο Crutchlow δεν έχει αποφασίσει αν θα το έχει στον αγώνα. Θα υπάρχουν αλλαγές στο Mugello, αλλά όχι κάποιο άλμα μπροστά. Περισσότερο βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Για το πλαίσιο, αυτό που είχαμε δοκιμάσει με τον Dovizioso το είχαμε στο Le Mans. Έχει πολλές ρυθμίσεις και μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε πέρυσι.

 

Τι σημασία θα έχει το 2014 για το τι θα γίνει το 2015;

 

Η μοτοσυκλέτα του 2015 θα βασίζεται φυσικά σε ό,τι γίνει φέτος. Ό,τι κάνουμε τώρα θα έχει αποφασιστική σημασία όταν είναι να προσδιορίσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα.

 

Σε τι βαθμό σας έχουν βοηθήσει να πετύχετε ό,τι έχετε κατορθώσει μέχρι τώρα, τα πλεονεκτήματα της OPEN κατηγορίας;

 

Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα από τους άλλους, όπως το να δουλεύουμε στους κινητήρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτός ήταν ο λόγος που κάναμε ό,τι κάναμε. Το πιο μαλακό πίσω ελαστικό αποτελούσε πλεονέκτημα στις κατατακτήριες κυρίως, αλλά όχι σε όλους τους αγώνες. Το επιπλέον καύσιμο δεν το εκμεταλλευόμαστε πλήρως, αλλά εν μέρει.

 

Ο Andrea Dovizioso έχει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον οδηγό της Ducati. Το όνομά του όμως ακούγεται για άλλους κατασκευαστές! Η γνώμη σας για την κατάσταση;

 

Από την αρχή της σεζόν, τόσο ο Andrea όσο και ο Iannone βοήθησαν σημαντικά στην εξέλιξη. Θα ήθελα σίγουρα να τους είχα και πάλι μαζί μας του χρόνου.

 

Και η γνώμη σας για τον Crutchlow;

 

Ο Cal ήταν ιδιαιτέρως άτυχος στην αρχή της σεζόν και ειδικά στους αγώνες όπου είχε πολλά τεχνικά προβλήματα. Είναι γρήγορος και αληθινός αγωνιστής. Πάντα δείχνει το καλύτερό του πρόσωπο στους αγώνες, αν και δεν έχουμε δει ακόμα όλες τις δυνατότητές του πάνω στην Ducati. Στο Le Mans δεν είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση, τόσο από ψυχολογικής όσο και από φυσικής κατάστασης.

 

Σε αρκετές περιπτώσεις και ειδικότερα στα ελεύθερα, ο Iannone είναι ο καλύτερος οδηγός της Ducati! Υπάρχει περίπτωση να τον δούμε στην εργοστασιακή ομάδα του χρόνου;

 

Ο Iannone έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, τόσο σε εμφανίσεις όσο και ωριμότητα. Όταν εξελίσσεσαι τόσο πολύ, υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνεις λάθη και δυστυχώς έχει κάνει μερικά στους αγώνες. Ωστόσο παραμένει ως ένα από τα πιο σημαντικά ιταλικά ταλέντα του μέλλοντος!

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Δίσκοι 340χιλ. σε όλες τις πίστες!

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο πλαίσιο για τον Edwards στο Mugello!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα