• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Ξένο αντικείμενο» προκάλεσε τη ζημιά στο λάστιχο του Pedrosa στο Μotegi
Η Bridgestone ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας για το κατεστραμμένο εμπρός λάστιχο του Ισπανού στο Motegi...
Νέα 20/05/2009 - 11:25
Τα αποτελέσματα της έρευνας στο εμπρός ελαστικό που «φορούσε» η RC212V του Dani Pedrosa στον αγώνα του Motegi ανακοίνωσε η Bridgestone.

Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός τερμάτισε τρίτος μετά από υπερπροσπάθεια και έχοντας ξεκινήσει από την 11η θέση του γκριντ. Μετά το τέλος του αγώνα το εμπρός ελαστικό ήταν σε... τραγική κατάσταση φέροντας αρκετά σχισίματα στην επιφάνειά του.

Όλοι οι αναβάτες χρησιμοποίησαν για τον συγκεκριμένο αγώνα τη μεσαία γόμα - την πιο σκληρή από τις δύο που είχε πάρει η εταιρία στο Motegi-, ωστόσο κανένας άλλος δεν αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα.

Μάλιστα η Bridgestone ζήτησε συγνώμη από τον Dani Pedrosa και προχώρησε σε λεπτομερή έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή του ελαστικού.

Μετά τον αγώνα του Le Mans το ιαπωνικό εργοστάσιο δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας.
«Μετά από λεπτομερή έλεγχο, βρήκαμε ότι ένα μικρό, ξένο αντικείμενο είχε σφηνωθεί στο πέλμα του εμπρός slick ελαστικού», είπε ο Tohru Ubukata -Bridgestone Motorsport - Manager, του Motorcycle Race Tyre Development.

«Αυτό είχε ως συνέπεια το συγκεκριμένο σημείο του πέλματος να είναι αδύναμο και έτσι κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετά από τόσα περάσματα, προκλήθηκε το σχίσιμο στο λάστιχο», εξήγησε ο Ubukata.

Αυτό πάντως που δεν διευκρινίστηκε είναι αν το «ξένο αντικείμενο» βρέθηκε από κατασκευαστικό λάθος πάνω στο πέλμα του ελαστικού ή σφηνώθηκε εκεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενδεχομένως μετά από πέρασμα πάνω από θραύσματα που μπορεί να είχαν ξεμείνει στο οδόστρωμα μετά από ατύχημα.

Επόμενο άρθρο »

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τις 'δορυφορικές' ομάδες»

« Προηγούμενο άρθρο

Κίνδυνος παράλυσης για Laconi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα