• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Νίκη για τον Melandri στο 1ο σκέλος!
Ο Baz έριξε τους Sykes-Lowes στην πρώτη στροφή της πίστας!
Νέα 08/06/2014 - 15:15

Με το μισό σχεδόν Πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί, ο Marco Melandri πέτυχε σήμερα στην πίστα της Sepang, την πρώτη του νίκη με την καινούργια του μοτοσυκλέτα! Η Aprilia έκανε το 1-2 στον πρώτο αγώνα, την ώρα που οι οδηγοί της Kawasaki είχαν τεθεί εκτός από την πρώτη στροφή της πίστας!

 

Ο Melandri ήταν πολύ δυνατός και ανέκαμψε σχετικά γρήγορα από το άσχημο ξεκίνημά του στον αγώνα! Στο δέκατο γύρο κατάφερε κι έφτασε τον ομόσταυλό του Sylvain Guintoli, τον οποίο και πέρασε για να παραμείνει πρώτος μέχρι την καρώ σημαία.

 

Οι Aprilia - όπως έδειξαν από την πρώτη ημέρα στην Μαλαισία - είχαν τον πρώτο λόγο, την ώρα που οι Kawasaki έκαναν καταστροφικό πρώτο αγώνα, με τον Loris Baz να ρίχνει τον ομόσταυλό του - Tom Sykes - και τον Alex Lowes στην πρώτη στροφή της πίστας!

 

Ο Guintoli έφυγε καλά από την pole position, ωστόσο πίσω του οι (πολλοί) αναβάτες προσπαθούσαν να πάρουν την καλύτερη γραμμή καθώς έφταναν στην πρώτη στροφή της πίστας. Το δράμα δεν άργησε, με τον Loris Baz να ακουμπά το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Sykes, στέλνοντάς τον πάνω στον Alex Lowes.

 

Οι τρεις τους τέθηκαν εκτός, με τον Sykes να είναι ο περισσότερο απογοητευμένος (και εκνευρισμένος με την κίνηση του ομόσταυλού του), ευτυχώς όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Με τους τρεις προαναφερθέντες εκτός και τον Jonathan Rea να έχει καθυστερήσει αρκετά μετά το συμβάν στην πρώτη στροφή, ο Sylvain Guintoli απολάμβανε ένα άνετο προβάδισμα μετά το τέλος του πρώτου γύρου, ενώ πίσω του ακολουθούσαν οι Toni Elias, Chaz Davies, Marco Melandri και ο Eugene Laverty, που απέφυγαν επιτυχώς το δράμα στην αρχή του αγώνα.

 

Πριν προλάβει κανείς να χρίσει απόλυτο φαβορί τον Guintoli - ο οποίος είχε κυριαρχήσει τις δυο πρώτες ημέρες στην Sepang - ο Melandri απέδειξε ότι θα ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση ήδη στον τρίτο γύρο. Στον πέμπτο γύρο ήταν στην πίσω ρόδα του ομόσταυλού του, όπου κι έμεινε μέχρι το δέκατο, όταν ένα λάθος του Guintoli στην τελευταία στροφή, έδινε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Ιταλό.

 

Ο Guintoli ποτέ δεν έχασε επαφή με τον Melandri, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ιταλού. Έτσι, ο Marco πήρε την πρώτη του νίκη στα SBK πάνω στην RSV4, την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα των SBK μετά τον περσινό αγώνα στην Μόσχα και μια νίκη που φημολογείται ότι ήρθε μετά από την πίεση των υπευθύνων της Aprilia, που περιμένουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

 

Παρά το ότι ο Guintoli έχασε τους 25 βαθμούς, ο Γάλλος έκανε ένα πολύ καλό βήμα μπροστά, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη βαθμολογία, ειδικά μετά και τις πτώσεις των Tom Sykes και Loris Baz. Ο Eugene Laverty έκανε καλό αγώνα και ανεβαίνοντας ως την τρίτη θέση, την κράτησε μέχρι το τέλος επιστρέφοντας στο βάθρο μετά τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Phillip Island!

 

Η μάχη για την τέταρτη θέση δόθηκε μέχρι και την τελευταία στροφή της πίστας, εκεί όπου ο Chaz Davies κατάφερε να επικρατήσει του Toni Elias. Ο Jonathan Rea - παρά το γεγονός ότι έχασε πολύ χρόνο στην αρχή με τις πτώσεις - ανέβασε την απόδοσή του και τερμάτισε στην έκτη θέση.

 

Ο ομόσταυλός του, Leon Haslam, πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Davide Giugliano, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την πρώτη σειρά, δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει μετά την τραγική του εκκίνηση, όταν και πολύ γρήγορα τέθηκε εκτός δεκάδας!

 

Ο David Salom ήταν η κορυφαία EVO - περνώντας τη γραμμή τερματισμού στη ένατη θέση - με τον Ισπανό να προσθέτει ακόμα μια πολύτιμη νίκη στο ενεργητικό του (για την υποκατηγορία), την ώρα που ο πιο δυνατός του αντίπαλος, ο Niccolo Canepa, εγκατέλειπε με τεχνικό πρόβλημα.

 

Ο Leon Camier έκλεισε την πρώτη δεκάδα, ενώ οι Bryan Staring, Imre Toth και Romain Lanusse, κατάφεραν να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς τη φετινή σεζόν, ολοκληρώνοντας στην 13η, 14η και 15η θέση αντίστοιχα.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Sepang: 2 στα 2 ο Melandri!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Λάμπρος Τσώκος νικητής στην Racing 250

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα