• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
A.Espargaro: Έρχομαι στη Suzuki στα καλύτερά μου!
Θα τα δώσουμε όλα, διότι στόχος μας είναι η νίκη!
Νέα 03/10/2014 - 13:29

Μετά την επίσημη πια ανακοίνωση ότι ο Aleix Espargaro θα είναι στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, ο Ισπανός μίλησε για τις εντυπώσεις του και για τις φιλοδοξίες του στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του.

Ο Davide Brivio είπε ότι η GSX-RR είναι μια εντελώς καινούργια μοτοσυκλέτα. Τι περιμένεις όταν βρεθείς στο γκαράζ της ομάδας;

Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, διότι οι δοκιμές φέτος δεν πήγαν όσο καλά ήλπιζε η Suzuki. Μίλησα με τον Davide και ξέρω ότι χρειάστηκε να ακυρώσουν δοκιμές λόγω βροχής. Στην Aragon δεν κατάφεραν να κάνουν τεστ λόγω βροχής. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά μιλάμε για εργοστασιακή ομάδα και θέλουν να κερδίζουν και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται από την πλευρά τους - όπως κι εγώ με τον Maverick από τη δική μας - για να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο Brivio είπε επίσης ότι το σημείο αναφοράς για τη Suzuki είναι η Ducati...

Ναι, θα ήταν λάθος από την αρχή να συγκριθούμε με τη Yamaha ή τη Honda. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Δεν θα είναι εύκολο να φτάσουμε την Ducati, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και πρόσφατα είναι πολύ ανταγωνιστική στους αγώνες. Ο Dovizioso κάνει τρομερή χρονιά. Αν μιλούσα για πρόκληση, θα έλεγα ότι πρέπει να παλέψω για την κορυφή, να παλέψουμε για βάθρα! Από τη στιγμή που απορρίπτεις άλλες προτάσεις για να έρθεις σ’ ένα εργοστάσιο όπως η Suzuki, το κάνεις γιατί θέλεις να είσαι ο καλύτερος. Στην αρχή βέβαια θα πρέπει να είμαι υπομονετικός και να εξελίξω τη μοτοσυκλέτα.

Τα πας περίφημα στην OPEN κατηγορία, προερχόμενος από δυο εξαιρετικά χρόνια στη CRT. Η OPEN ήρθε την καταλληλότερη στιγμή για εσένα;

Είμαι 25, δεν είμαι τόσο νέος, αλλά έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Νομίζω ότι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, όταν ήμουν στην ομάδα του Aspar. Χάρη σ’ αυτόν έχω αυτή την ευκαιρία στη Suzuki, διότι πίστεψε σ’ εμένα όταν δεν είχα τίποτα! Ανδρώθηκα στην ομάδα του Aspar και φέτος συνέχισα την εξέλιξή μου στη Forward Racing. Δεν ξέρω αν είναι σωστό να το λέω αυτό, αλλά έρχομαι στη Suzuki στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου! Είμαι έτοιμος γι’ αυτή την πρόκληση και θα δουλέψω σαν σκυλί για να πάρω καλά αποτελέσματα με την ομάδα.

Το 2016 θα έχουμε αρκετές αλλαγές στο MotoGP. Το βλέπεις σαν μια καλή ευκαιρία για να πάρεις αποτελέσματα;

Είναι ένας από τους λόγους που με έκανε να πάω στη Suzuki. Όταν έχουμε πολλές αλλαγές, οι δυνατές ομάδες είναι αυτές που προσαρμόζονται πρώτες. Μια εργοστασιακή ομάδα έχει αυτή τη δυνατότητα και νομίζω ότι το 2016 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες γι’ αυτή τη χρονιά.

Το τελευταίο βάθρο της Suzuki ήταν με τον Chris Vermeulen το 2007 και ο τελευταίος Τίτλος το 2000 με τον Kenny Roberts Jr. Αυτούς τους στόχους έχεις κι εσύ;

Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να σκεφτόμαστε για Τϊτλους, αλλά αυτός είναι ο στόχος για τους Γιαπωνέζους μηχανικούς, αναβάτες και την ομάδα, να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό. Μετά βλέπουμε, αλλά είναι αλήθεια ότι η Suzuki είναι μια εταιρεία με πλούσια ιστορία και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Δεν έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τον Τίτλο του Kenny Robert Jr. Η Suzuki δεν έχει εργοστασιακή ομάδα στο Πρωτάθλημα εδώ και χρόνια. Είχαν μια συνεργασία με τον Paul Denning, αλλά δεν δούλεψε όπως θα ήθελαν. Τώρα μιλάμε για κανονική εργοστασιακή συμμετοχή. Θα τα δώσουν όλα, διότι ο στόχος είναι η νίκη! Θα δούμε πόσο θα μας πάρει, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η κορυφή. Είναι πολύ αισιόδοξοι και θέλουν από την πρώτη ημέρα να παλεύουν για το βάθρο. Ειλικρινά κι εγώ πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω κάτι σπουδαίο με τη Suzuki.

Πως πιστεύεις ότι θα είναι τα πράγματα με τον rookie στη μεγάλη κατηγορία Maverick Vinales; Εσύ θα έχεις μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη, μιας κι έχεις περισσότερη εμπειρία στην κατηγορία;

Είμαι χαρούμενος που έχω για ομόσταυλο έναν υψηλού επιπέδου αναβάτη, διότι αυτός είναι ο νούμερο ένα αντίπαλός σου και αν είναι ταλαντούχος πρέπει κι εσύ να ανεβάζεις συνεχώς τον πήχη. Θα έχει μεγάλη σημασία να ξεκινήσουμε και οι δυο στο γκαράζ επί ίσοις όροις. Θεωρώ ότι μαζί θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά προφανώς έχω περισσότερη εμπειρία τα τρία προηγούμενα χρόνια με την εξέλιξη μοτοσυκλετών και με τα ηλεκτρονικά. Στην αρχή θα είναι δύσκολα γι’ αυτόν, αλλά είναι ένας οδηγός με εκπληκτικό φυσικό ταλέντο! Μαθαίνει γρήγορα και είμαι σίγουρος ότι σε δυο ή τρεις αγώνες θα παλεύει μαζί μου. Κατά τη γνώμη μου, η Suzuki επένδυσε στο μέλλον και πήρε τον πιο ταλαντούχο αναβάτη που μπορεί να έρθει στο MotoGP!

Επόμενο άρθρο »

Vid: Η ανακοίνωση της Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

Nilox F-60: Ένας γύρος στο Magny-Cours!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα