• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia ετοιμάζει V4 για την επιστροφή της στα motoGP
To project RS3 Cube δεν απέδωσε καρπούς για την Aprilia, η οποία στα τέλη του 2004 αποχώρησε από την κορυφαία κατηγορία των motoGP. Τώρα, το εργοστάσιο του Noale ετοιμάζει το έδαφος για τη μεγάλη επιστροφή.
Νέα 22/05/2008 - 00:00
To project RS3 Cube με τον πρωτοποριακό τρικύλινδρο κινητήρα 990cc και την τεχνολογία από F1 -ήταν η πρώτη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήσε κινητήρα με πνευματικές βαλβίδες- δεν απέδωσε καρπούς για την Aprilia, η οποία στα τέλη του 2004 αποχώρησε από την κορυφαία κατηγορία των motoGP. Τώρα, το εργοστάσιο του Noale ετοιμάζει το έδαφος για τη μεγάλη επιστροφή.

Ήδη, οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας δουλεύουν πάνω σε έναν V4 οι δοκιμές του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν το 2009.

Ο επικεφαλής της Aprilia, Gigi Dall' Igna μίλησε για τις προθέσεις της εταιρίας η οποία από του χρόνου επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes.

«Θα επιστρέψουμε στα motoGP με έναν V4 κινητήρα. Δεν μπορώ να πω πότε ακριβώς. Μπορεί να είναι το 2010 ή το 2011», δήλωσε ο Dall' Igna που αναφέρθηκε και στο κομμάτι του κινητήρα: «Για μένα ο V4 είναι ο τέλειος κινητήρας για την κατηγορία των 800cc. Σίγουρα η Yamaha φέτος μας έδειξε ότι και εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας είναι μια πολύ καλή επιλογή, αλλά κατά τη γνώμη μου το καλύτερο πακέτο είναι ο V4».

O νέος κινητήρας θα κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου από την Aprilia και όχι σε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρία όπως είχε γίνει στην περίπτωση του τρικύλινδρου μοτέρ των 990cc της Cube όπου είχε μεγάλη συμμετοχή η Cosworth.

«Αυτό το project θα γίνει εξολοκλήρου από την Aprilia. Η εμπειρία στο να κατασκευάζεις καλούς κινητήρες για αυτοκίνητα δεν αρκεί για να κάνεις καλούς κινητήρες για μοτοσικλέτες», πρόσθεσε ο Dall' Igna.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η εταιρία δεν προτίθεται να μπει στην νέα κατηγορία που θα αντικαταστήσει τα δίχρονα 250άρια από το 2011.

Να σημειωθεί τέλος ότι το τελευταίο διάστημα η Aprilia δοκιμάζει σύστημα traction control στις μοτοσυκλέτες των 250cc. Το σύστημα εξελίσσεται με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στη μοτοσυκλέτα που ετοιμάζει η εταιρία για τα Superbikes, αλλά και μελλοντικά για τη μοτοσυκλέτα με την οποία θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία των motoGP.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: «Ως Ισπανός θέλω να το πάρει ο Pedrosa!»

« Προηγούμενο άρθρο

To 2010 κλείνει το κεφάλαιο δίχρονα 250cc

Χορηγοί