• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brivio: Έχουμε δυο φιλόδοξους...
...και γεμάτους κίνητρο αναβάτες!
Νέα 03/12/2014 - 10:36

Ο Davide Brivio πήρε μέρος το προηγούμενο Σ/Κ στο Rally της Monza ως συνοδηγός στον αδερφό του, με τους δυο να παίρνουν την τέταρτη θέση. Από την Ιταλία, ο Brivio - Team Manager της Suzuki - μίλησε στο motogp.com για τους δυο αναβάτες της ομάδας και την πρόοδο του κατασκευαστή, καθώς προετοιμάζεται για την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2015.

Πείτε μας με λίγα λόγια τη γνώμη σας για τα τεστ σε Βαλένθια και Jerez και πως βλέπετε γενικότερα το project της Suzuki;

Πρώτα-πρώτα και οι δυο αναβάτες είναι πολύ χαρούμενοι. Το γεγονός ότι τόσο ο Aleix Espargaro, όσο και ο Maverick Vinales ολοκλήρωσαν τις δοκιμές στη Jerez κι έφυγαν για τις διακοπές τους με χαμογελαστά πρόσωπα, είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι. Σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά ο Aleix έκανε χρόνο μέσα στο δευτερόλεπτο, σε σχέση με τον πρώτο στη Βαλένθια, ενώ ο Maverick ακόμα μαθαίνει. Δυστυχώς στη Jerez ο καιρός ήταν άσχημος και δουλέψαμε μόνο τη δεύτερη ημέρα. Η μοτοσυκλέτα είναι διασκεδαστική και καλή στην οδήγηση και πρέπει να δουλέψουμε στην απόδοση. Ευτυχώς έχουμε δυο τέλειους οδηγούς σ’ αυτή μας την προσπάθεια. Δουλειά μας είναι τώρα να τους δώσουμε ένα καλό σύνολο και να τους βοηθήσουμε να πιέσουν. Μ’ αρέσουν, γιατί είναι δυο αναβάτες γεμάτοι κίνητρο για να πετύχουν. Αυτό ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που μας έκανε να τους επιλέξουμε.

Τα δυο πράγματα στα οποία έχετε ρίξει το βάρος τώρα, είναι η αξιοπιστία και η δύναμη του κινητήρα;

Ναι, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Έχουμε μοτέρ που λειτουργούν καλά, όσον αφορά στις δοκιμές στα εργαστήριά μας. Αλλά στην πίστα υπήρξαν προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε μειώσει λίγο τη δύναμη του κινητήρα. Στόχος μας τώρα είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα.

Που αλλού μπορείτε να δουλέψετε στη μοτοσυκλέτα;

Πρέπει να βελτιώσουμε τα ηλεκτρονικά, το traction control, αλλά σε γενικές γραμμές η μοτοσυκλέτα έχει καλή βάση. Ίσως είναι πιο δύσκολο να κάνεις ένα καλό πλαίσιο, απ’ ότι ένα καλό μοτέρ. Προφανώς για εμάς όλα θα είναι καινούργια. Το 2015 θα αποτελέσει μια πρόκληση. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους, αλλά θα προσπαθήσουμε να τους πλησιάσουμε και νομίζω ότι έχουμε δυο αναβάτες που μπορούν να το καταφέρουν αυτό.

Ο Espargaro έχει αρκετή εμπειρία, αλλά ήταν έκπληξη για εσάς το γεγονός ότι ο Vinales ήταν τόσο άνετος από την πρώτη του επαφή με μοτοσυκλέτα MotoGP;

Ο Maverick είναι ταλαντούχος, δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Απλά δείτε τι έκανε στην πρώτη του σεζόν στη Moto2. Κερδίζει αγώνες κάθε χρονιά, ακόμα και στις παρθενικές του παρουσίες. Είναι ένας ξεχωριστός αναβάτης και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που τον έχουμε. Είναι νέος και θέλει γρήγορα να γίνει επιτυχημένος. Ο Aleix είναι μόλις 25 ετών, αλλά έχει πολλή εμπειρία. Είναι ο αναβάτης που θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε τη μοτοσυκλέτα.

Επιστρέφετε κι εσείς στο MotoGP, στην πρώτη γραμμή, μετά από μερικά χρόνια απουσίας...

Είμαι πολύ χαρούμενος μ’ αυτή την περιπέτεια κι είμαι σ’ αυτό το project από την αρχή του. Όσο για την επιλογή των οδηγών, όπου είχα φωνή, καταφέραμε να κάνουμε ένα καλό δίδυμο. Παράλληλα έχουν προστεθεί και καινούργιοι τεχνικοί στην ομάδα και το περιβάλλον στο γκαράζ είναι εξ αρχής πολύ φιλικό. Αυτό που μας λείπει - και το ξαναλέω - είναι να βγάλουμε τη μέγιστη δύναμη από τον κινητήρα μας. Θα προσπαθήσουμε όμως να τα καταφέρουμε και θα τα πάμε καλά.

Επόμενο άρθρο »

Εγχείριση για τον Jack Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Oxley: Μα πως το κάνει;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα