• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Hernandez έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης!
Μια ωραία συνέντευξη με τον Giacomo Guidotti
Νέα 15/01/2015 - 15:26

Το 2015 θα είναι η δεύτερη γεμάτη σεζόν για τον Yonny Hernandez στην ομάδα της Pramac Ducati.

Μετά το ντεμπούτο του με την ομάδα της Avintia, ο Κολομβιανός πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του 2013 με την PBM, προτού αντικαταστήσει στην Pramac τον τραυματία τότε Ben Spies.

Το 2014 το πέρασε ολόκληρο στην ομάδα της Pramac και μάλιστα τα πήγε πάρα πολύ καλά, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στη Μαλαισία, με την έβδομη θέση που πήρε.

Και όλα αυτά όντας ο μοναδικός αναβάτης της Ducati που ήταν στις πίστες με την «παλιά» GP13.

«Καλωσορίσαμε τον Yonny παρέχοντάς του όλη την εμπειρία μας και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να μεγαλώσει ως αθλητής».

«Μέρα με την ημέρα ο Yonny έδειχνε σταθερά σημάδια βελτίωσης και απέδειξε πόσο μεγάλο είναι το περιθώριο βελτίωσής του», σχολίασε ο αρχιμηχανικός του Κολομβιανού, Giacomo Guidotti.

Οι καλές εμφανίσεις του Hernandez είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά και να υπογράψει απευθείας με την Ducati!

Συν τοις άλλοις, θα έχει την GP14,2 στη διάθεσή του τη φετινή σεζόν, τη μοτοσυκλέτα δηλαδή με την οποία ολοκλήρωσαν την περασμένη χρονιά οι Andrea Dovizioso και Andrea Iannone.

Ο Hernandez πήρε την πρώτη του γεύση από την GP14,2 κατά τη διάρκεια του επίσημου τεστ του Νοεμβρίου στην πίστα της Valencia. Δεν ήταν ωστόσο παρά μόνο μια μικρή εισαγωγή στις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας του.

«Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες και ο καιρός δεν μας βοήθησε. Όπως και να ‘χει το ότι έχουμε την 14,2 είναι θετικό, αλλά δεν είχαμε το χρόνο να την εξερευνήσουμε σε βάθος. Στο λίγο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, εστιάσαμε στην εργονομία και όχι στην απόδοση», συνέχισε.

Σε μερικές ημέρες, ο Yonny Hernandez και οι υπόλοιποι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, θα βρεθούν στην πίστα της Sepang για το πρώτο επίσημο τεστ του 2015.

«Ο πρωταρχικός μας στόχος θα είναι η επίτευξη στενού δεσμού ανάμεσα σε αναβάτη και μοτοσυκλέτα. Ο Yonny θα πρέπει πολύ γρήγορα να αφομοιώσει την εξέλιξη και αυτό διότι η μοτοσυκλέτα αυτή είναι καλύτερη από αυτή με την οποία τελείωσε το 2014».

«Θα ξεκινήσουμε με τις ρυθμίσεις που είχαμε στη Valencia. Στη συνέχεια θα δουλέψουμε με το software για να μελετήσουμε τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα παρέχει η Ducati. Οι χρόνοι θα αρχίσουν να μας ενδιαφέρουν στην Sepang ΙΙ», πρόσθεσε ο Guidotti.

Ο Yonny Hernandez - πρώην αναβάτης Supermoto - είναι ανέκαθεν πολύ δυνατός στο βρεγμένο και γενικά σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Αλλά γιατί;

«Είναι αλήθεια ότι στη βροχή είναι ένας από τους πιο γρήγορους. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στη μεγάλη ευαισθησία που έχει οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα, ή ίσως να τον βοηθά το στυλ του».

«Ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν ότι ποτέ δεν έφτασε εκεί που θα μπορούσε. Στο βρεγμένο ο Yonny είναι γρήγορος, αλλά αυτό είναι που πρέπει να το εκμεταλλευτεί και να φανεί στα αποτελέσματα», ολοκλήρωσε.

Ομόσταυλος του Yonny Hernandez θα είναι ο Danilo Petrucci, με τον Ιταλό άσο να οδηγά τη φετινή σεζόν μια Desmosedici GP14,1. Αυτό σημαίνει ότι ο Κολομβιανός, με την GP14,2, θα έχει στη διάθεσή του την τρίτη καλύτερη μοτοσυκλέτα της Ducati στο φετινό grid!

Επόμενο άρθρο »

Το Varadero Club Hellas κόβει πίτα!

« Προηγούμενο άρθρο

Cuzari: Περιμένω δυνατό τον Bradl!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα