• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2015: Ειδική 11
Πολλές ποινές, πάντα πρώτος ο Coma στη γενική
Νέα 16/01/2015 - 11:55

Οι ποινές ήταν το σήμα κατατεθέν της 11ης ειδικής του φετινού Rally Dakar. Αυτός που πήρε την ειδική ήταν ο Joan Barreda του HRC, αλλά πλήρωσε το γεγονός ότι άλλαξε κινητήρα με τον ομόσταυλό του, τον Jeremias Israel ο οποίος έχει εγκαταλείψει τον αγώνα. Η τελική του κατάταξη ήταν 40ος!

Παρομοίως και ο δεύτερος της ειδικής, ο Paulo Goncalves άλλαξε κινητήρα και ως εκ τούτου - μετά την ποινή που δέχτηκε - έπεσε στην 22η θέση της λίστας. Ο Πορτογάλος παρέμεινε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, ωστόσο πλέον έχει κάτι παραπάνω από 20 λεπτά να καλύψει για την κορυφή.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, ο Ivan Jakes της KTM είχε τη χαρά να πανηγυρίσει την πρωτιά, με τους Ruben Faria και Toby Price να τον ακολουθούν. Ο δρόμος από το Cachi στην Termas de Rio Hondo σηματοδότησε την τελευταία ημέρα της δεύτερης μαραθώνιας ειδικής του Dakar.

O Barreda - που δούλεψε μέχρι αργά την προηγούμενη νύχτα - άνοιξε το δρόμο και για το μεγαλύτερο μέρος ήταν πάντα μαζί με τους πρώτους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών, ο Ισπανός ανέβασε το ρυθμό του και πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας τον Goncalves δεύτερο για 17 δευτερόλεπτα.

«Δουλεύαμε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και ξεκουραστήκαμε μόνο για μερικές ώρες», σχολίασε ο αναβάτης του HRC. «Το πρώτο κομμάτι της ειδικής ήταν περίπλοκο, εξαιτίας της βροχής το προηγούμενο βράδυ. Έφτασα στο σημείο ανεφοδιασμού και μετά πίεσα πάρα πολύ. Τα πάντα δούλεψαν καλά και πήρα την πρώτη θέση. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα, όχι μόνο κάποιες ειδικές. Τώρα, η βασική μας προτεραιότητα είναι να κερδίσει η ομάδα».

Ο Goncalves ήταν κι αυτός πολύ δυνατός όλη την ημέρα και αν δεν του επιβαλλόταν η ποινή για την αλλαγή κινητήρα, θα είχε καταφέρει να μειώσει το προβάδισμα του Coma στη γενική κατάταξη. Εδώ να θυμίσουμε ότι πέρυσι και ο Coma είχε πάρει την απόφαση να αλλάξει κινητήρα (στην 12η ειδική), αλλά όταν το έκανε ο Γάλλος είχε ένα προβάδισμα πάνω από δυο ώρες από τον πλησιέστερο αντίπαλό του.

Ο Jakes έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο Dakar, ανεβαίνοντας μάλιστα - στα μισά της ημέρας - μέχρι και τη δεύτερη θέση! Μετά το τέλος της ειδικής, ο αναβάτης από την Σλοβακία παραμένει στην ένατη θέση. Ο Faria ήταν επίσης δυνατός και παρέμενε κοντά στους δυο αναβάτες του HRC, εκμεταλλευόμενος στο τέλος τις ποινές που δέχτηκαν για να ανέβει από την τέταρτη, στη δεύτερη θέση.

Σημαντικό βήμα για μια θέση στο βάθρο έκανε ο Toby Price, ο οποίος μετά την πολύ καλή του χτεσινή παρουσία, έριξε τον Quintanilla από την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Price - ο οποίος θυμίζουμε ότι είναι rookie στο Dakar - είχε αρκετές δυσκολίες στην αρχή του Rally με την πλοήγηση, αλλά στη συνέχεια προσαρμόστηκε και εντυπωσιάζει.

«Δυο ημέρες για το τέλος είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Price. «Απλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να παραμένουμε σε ετοιμότητα και υγιείς, να κρατάμε τη μοτοσυκλέτα σε καλή κατάσταση και αυτό ήταν το σχέδιό μου από την αρχή. Σήμερα δεν τα πήγαμε κι άσχημα. Δεν ήταν πολύ γρήγορα, αλλά δεν μπορούσες να διακινδυνεύσεις να ανοιχτείς στις στροφές. Ήταν μια καλή ημέρα».

Ο Coma πήρε την τέταρτη θέση στη χτεσινή ειδική και παρά το ότι είναι περίπου 21 λεπτά μπροστά από τον Goncalves, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δυο τελευταίες ημέρες κρύβουν πάρα πολλές δυσκολίες. «Τελειώσαμε τη μαραθώνια ειδική που είναι πάντα πιο αγχωτική και πάντα χρειάζεται να εργαστείς ως μηχανικός», σχολίασε ο Γάλλος.

«Ο χρόνος μας είναι καλός, αλλά έχουμε ακόμα μια πολύ δύσκολη ημέρα αύριο και την τελευταία ημέρα. Αν κι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για το τέλος, εν τούτοις μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος με το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μέχρι στιγμής. Αν δει κανείς πόσο μακριά έχουμε φτάσει... είναι σχεδόν μια αιωνιότητα! Μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Ο Quintanilla πήρε την πέμπτη θέση, ενώ πιο πίσω του - στην έκτη - τον ακολούθησε ο Helder Rodrigues. Ο Stefan Svitko της ΚΤΜ ήταν έβδομος, ενώ στην όγδοη θέση ολοκλήρωσε ο Hans Vogels. Δυο Yamaha πήραν θέση στη δεκάδα, με τον Frans Verhoeven να είναι ένατος και τον Oliver Pain δέκατος.

Τα αποτελέσματα της 11ης ειδικής:

1. Ivan Jakes, SVK (KTM) 3:28:08
2. Ruben Faria, PRT (KTM) 3:28:16
3. Toby Price, AUS (KTM) 3:28:50
4. Marc Coma, ESP (KTM) 3:29:13
5. Pablo Quintanilla, CHL (KTM) 3:30:46
6. Helder Rodrigues, PRT (Honda) 3:31:58
7. Stefan Svitko, SVK (KTM) 3:32:01
8. Hans Vogels, NLD (KTM) 3:32:25
9. Frans Verhoeven, NLD (Yamaha) 3:33:42
10. Oliver Pain, FRA (Yamaha) 3:34:19

Η γενική κατάταξη:


1. Marc Coma, ESP (KTM) 41:43:03
2. Paulo Goncalves, PRT (Honda) 42:04:15
3. Toby Price, AUS (KTM) 42:14:46
4. Pablo Quintanilla, CHL (KTM) 42:16:18
5. Stefan Svitko, SVK (KTM) 42:31:10
6. Ruben Faria, PRT (KTM) 43:23:46
7. David Casteu, FRA (KTM) 43:29:54
8. Laia Sanz, ESP (Honda) 43:56:23
9. Ivan Jakes, SVK (KTM) 44:07:49
10. Oliver Pain, FRA (Yamaha) 44:38:20

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Το σκέφτεται η Kawasaki να επιστρέψει;

« Προηγούμενο άρθρο

Gresini: Θέλουμε χρόνο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα