• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang1 Ημέρα 3η: Οι χρόνοι στις 14:00
Honda-Ducati μπροστά από Yamaha, φοβερό χρόνο ο Marquez!
Νέα 06/02/2015 - 08:15

Με εκπληκτικό τρόπο ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Μαλαισία. Ο καιρός έκανε το χατίρι χτες το βράδυ και δεν έβρεξε, με αποτέλεσμα η πίστα να έχει καλό κράτημα το πρωί!

 

Στην πιο σημαντική ημέρα του τεστ, τη σημερινή, η Repsol Honda «δείχνει» τα δόντια της και καταλαμβάνει τις δυο πρώτες θέσεις. Ο εκπληκτικός Marc Marquez βγήκε στην πίστα και μόλις στο δεύτερο γύρο του έπεσε στο 1:59,904!

 

Στη συνέχεια το «φαινόμενο» του MotoGP κατέβασε κι άλλο το χρόνο του κι έφτασε στο 1:59,533, πολύ κοντά δηλαδή στον ανεπίσημο απόλυτο χρόνο της πίστας που είχε σημειωθεί πέρυσι: το 1:59,533. Σε διάστημα δέκα λεπτών και οι 27 αναβάτες μέσα στην πίστα είχαν γράψει χρόνο κι ένιωθε κανείς ότι γίνεται αγώνας στην Sepang κι όχι δοκιμές!

 

Ο Marquez πάντως συνέχισε απτόητος. Από τη στιγμή που φάνηκε να βρίσκει με ποια μοτοσυκλέτα θα συνεχίσει, απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτή - όπως έλεγε τις προηγούμενες ημέρες - έχει πολλές δυνατότητες.

 

Πράγματι, μέσα στο πρώτο μισάωρο, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των δυο προηγούμενων ετών στη μεγάλη κατηγορία, έσπασε τα χρονόμετρα κι έγραψε ένα απίστευτο 1:58,867 διαλύοντας τον ανεπίσημο χρόνο της πίστας κι έγινε ο πρώτος στην ιστορία που πέφτει κάτω και από το όριο του 1:59!

 

Στα μισά της διαδικασίας και καθώς όλοι σχεδόν έχουν πάει για το μεσημεριανό τους, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Dani Pedrosa με επίσης έναν εξαιρετικό χρόνο στο 1:59,006! Ο Ισπανός απέχει μόλις ένα δέκατο από τον ομόσταυλό του και ολοκληρώνει - μέχρι στιγμής - την εικόνα μιας απόλυτης κυριαρχίας της Honda σε απόλυτους χρόνους.

 

Μισό δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή, ο Andrea Iannone έκανε και αυτός τον καλύτερό του προσωπικό χρόνο στην Μαλαισία και μάλιστα με την GP14,3 καθώς θυμίζουμε ότι η GP15 δεν θα έρθει παρά μόνο στην Sepang2. Φανταστική παρουσία για την Ducati και ιδιαίτερα για τον Iannone, που αφήνει από πίσω τη τις δυο εργοστασιακές Yamaha!

 

Valentino Rossi και Jorge Lorenzo άρχισαν σταδιακά να ανεβαίνουν στη λίστα μετά το πρώτο μισάωρο και καθώς η θερμοκρασία στην πίστα επίσης ανέβαινε. Ο Ιταλός σούπερ σταρ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, μόλις 13 χιλιοστά πίσω από τον συμπατριώτη του και δυο δέκατα μπροστά από τον Jorge Lorenzo. Και οι δυο τους «έγραψαν» τον καλύτερό τους χρόνο στην πίστα της Sepang.

 

Δυνατός και ο Pol Espargaro είναι ο τελευταίος με διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή και ο προτελευταίος από τους εφτά πρώτους αναβάτες που βρίσκονται κάτω από το όριο των δυο λεπτών. Το συγκεκριμένο όριο πέρασε και ο Andrea Dovizioso στην έβδομη θέση, που ήταν άλλωστε κι ένας από τους στόχους του Ιταλού.

 

Θέση στη δεκάδα για τον Stefan Bradl με διαφορά στο 1,4δ από την κορυφή και χρόνο καλύτερο κατά 90 χιλιοστά από τη δορυφορική Yamaha του Bradley Smith που ακολουθεί στην ένατη θέση. Ο Aleix Espargaro και η εργοστασιακή GSX-RR του κλείνουν τη δεκάδα, με την διαφορά του από την κορυφή - σε μια μεγάλη πίστα όπως είναι η Sepang - να διαμορφώνεται στο 1,6δ.

 

Αρκετοί είναι αυτοί που μετά τους εκπληκτικά γρήγορους πρώτους γύρους, άρχισαν να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα!

Επόμενο άρθρο »

Sepang1 Ημέρα 3η: Οι χρόνοι στις 16:00

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη πρόοδος για Crutchlow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα