• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν είναι έκπληξη ο χρόνος του Marquez
Ο Pedrosa θα είναι πιο δυνατός φέτος!
Νέα 07/02/2015 - 22:11

Δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στον Valentino Rossi, ο εκπληκτικός γύρος που έκανε ο Marc Marquez την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Sepang, όταν το χρονόμετρο του Ισπανού άσου σταμάτησε στο φοβερό 1:58,867!

 

«Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για όλους. Αλλά το να πας στο 1:58,8... νομίζω ότι είναι ο πρώτος που το καταφέρνει αυτό και δεν μπορείς να πεις ότι είναι έκπληξη όταν το κάνει ο Marquez... ήταν εντυπωσιακός χρόνος, όπως επίσης και το 1:59,0 του Dani και πιστεύω ότι ο Pedrosa θα είναι πιο δυνατός από πέρυσι».

 

«Ο Pedrosa έκανε και την καλύτερη προσομοίωση, με τον Marquez να είναι λίγο πιο αργός αν και η δική του προσομοίωση έγινε σε λίγο ψηλότερη θερμοκρασία. Εγώ, ο Dani και ο Jorge κάναμε περίπου την ίδια ώρα προσομοίωση και ο Dani ήταν ο καλύτερος».

 

«Φαίνεται ότι έχουν το πλεονέκτημα στον ένα γύρο και στο πρώτο διάστημα του αγώνα. Αν γινόταν σήμερα αγώνας, νομίζω ότι θα κέρδιζαν αλλά κι εμείς δεν είμαστε μακριά».

 

Στη δική του προσομοίωση, ο Valentino Rossi συνέχισε να δοκιμάζει κάποια πράγματα - που τελικά δεν του άρεσαν - και αυτός ήταν ο λόγος που δυο από τους 15 γύρους του ήταν αρκετά ψηλότεροι από τους υπόλοιπους.

 

«Εμείς, στη δική μας προσομοίωση, δοκιμάσαμε κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν στο τέλος κι έτσι ίσως μπορώ να πάω λίγο καλύτερα».

 

«Δεν απέχουμε πολύ μακριά, αλλά σε σύγκριση με τις Honda είμαστε λίγο πιο αργοί. Η απόδοσή μας ήταν θετική, αλλά αν θέλουμε να κερδίζουμε πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά με τη μοτοσυκλέτα».

 

Όταν πιέστηκε να αποκαλύψει τι δοκίμαζε στην προσομοίωσή του, είπε: «Ψαλίδι, κάποιες χαρτογραφήσεις του κινητήρα και το φρένο του κινητήρα. Έχει ενδιαφέρον να κατανοήσεις αυτά τα πράγματα και θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό μακροπρόθεσμα».

 

«Κάποια δούλεψαν, άλλα λιγότερο κι έκανα δυο ή τρεις γύρους που έπρεπε να επιβραδύνω για να αλλάξω χαρτογράφηση».

 

«Παράλληλα ήμουν και κουρασμένος, διότι πριν την προσομοίωση είχα κάνει άλλους 30 γύρους. Και ο Jorge τα πήγε πολύ καλά, αλλά ο Dani ήταν πιο γρήγορος κι έτσι πρέπει να δουλέψουμε, όμως δεν είμαστε μακριά».

 

Μετά τα προβλήματα με τις ταλαντώσεις τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, ο Vale έκλεισε την παρουσία του στην Sepang με θετικό τρόπο.

 

«Είμαι χαρούμενος. Το διασκέδασα, επειδή αλλάξαμε τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας. Μπορούσα να στρίψω, αλλά το σημαντικό ήταν ότι διορθώσαμε το chattering (σ.σ. ταλαντώσεις)».

 

«Ο χρόνος μου ήταν καλός και είναι προσωπικό ρεκόρ εδώ στην Μαλαισία. Το πρώτο τεστ ήταν καλό, αλλά το πρόβλημα είναι οι Honda (σ.σ. γελάει). Είναι πιο γρήγορες από εμάς με τα φρέσκα ελαστικά, αλλά και σε ρυθμό αγώνα».

 

«Κερδίζουν στα φρένα, στην είσοδο των στροφών και φθείρουν λιγότερο το πίσω. Εμείς βελτιωνόμαστε, ειδικά στα φρένα. Κοιτώντας τα δεδομένα, μπορώ και φρενάρω ακόμα πιο μέσα, αλλά δεν είναι αρκετό. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Θα έχουμε κάποια νέα εξαρτήματα για το επόμενο τεστ».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Έπρεπε να ηρεμήσω μετά το 1:58!

« Προηγούμενο άρθρο

Παραχωρήσεις σε κάποιους και το 2016!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα