• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Αγώνας: Μαγεία Rossi!
Εκπληκτικό ντεμπούτο της GP15 με δυο βάθρα!
Νέα 29/03/2015 - 10:56

Ένας «γεμάτος» αγώνας, μια συναρπαστική μάχη μέχρι το τέλος, με τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Valentino Rossi να μαγεύει στην πίστα Losail και να γκρεμίζει τα όσα γράφονταν και λέγονταν περί δυσκολίας των M1 στην έρημο του Qatar!

 

Η αλήθεια είναι ότι από το ζέσταμα ο Ιταλός έδειχνε ότι κάτι είχε βρει, όμως πολύ λίγοι περίμεναν αυτή την μαγική παρουσία του θρύλου, ο οποίος - παρά το ότι είναι ο γηραιότερος αναβάτης το 2015 - ήταν ο πιο διψασμένος για τη νίκη! Μια νίκη που ήρθε με επιβλητικό τρόπο και όχι εύκολα!

 

Σίγουρα όμως ήταν μια νίκη που (αν κι έχει πάρα πολλές) θα θυμάται για αρκετό καιρό! Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Marc Marquez μπήκε δυνατά στην πρώτη στροφή και για να μην χτυπήσει έναν αντίπαλό του σήκωσε τη μοτοσυκλέτα του κι άνοιξε τη γραμμή του μένοντας τελευταίος.

 

Με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή εκτός, ο Dovizioso είχε να αντιμετωπίσει έναν Lorenzo που έκανε φοβερή εκκίνηση (είχε επιλέξει μαλακό μπροστά) και τον Andrea Iannone που ακολουθούσε.

 

Ο Rossi (ο μόνος από τους fantastic4 με σκληρό μπροστινό, ένα στοίχημα που του βγήκε) αν και στην αρχή έμεινε πιο πίσω, σταδιακά άρχισε να δείχνει πόσο τέλεια είχε στήσει τη μοτοσυκλέτα του - για πολλοστή φορά - για τον αγώνα. Ο Ιταλός πολύ γρήγορα μπήκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων κι έδωσε απολαυστικές μάχες με τους συμπατριώτες του και τον ομόσταυλό του.

 

Στο τέλος έμεινε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον Dovizioso, καθώς Iannone και Lorenzo δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον δαιμονιώδη ρυθμό των δυο μπροστά. Όχι ότι ο Iannone απείχε πάρα πολύ. Μετά από ωραίες μάχες, ο αειθαλής Valentino Rossi πήρε τη νίκη με διαφορά μόλις 0.174δ από τον Dovi!

 

Οπωσδήποτε τα πρωτοσέλιδα θα πάνε στον Vale, που πέτυχε ίσως την πιο ωραία νίκη του με την Yamaha, από τότε που επέστρεψε στο εργοστάσιο, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την συγκλονιστική παρουσία του Dovizioso!

 

Ο Ιταλός, με μια μοτοσυκλέτα που βγήκε στην πίστα μόλις πριν από ένα μήνα περίπου, στάθηκε ως ίσος προς ίσος με τον Rossi χωρίς να αφήσει να του ξεφύγει σε κανένα σημείο του αγώνα ο συμπατριώτης του, ενώ «γύριζε» σε σχεδόν ίδιους χρόνους με μια μοτοσυκλέτα σαφέστατα πιο έτοιμη!

 

Το επίσης εκπληκτικό ήταν ότι ο Dovi έκανε τον ταχύτερο γύρο του στο τέλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φθορά των ελαστικών, έναν τομέα που περιμέναμε σήμερα μια απάντηση. Η GP15 και η Ducati είναι εδώ και θα είναι για πολύ μεγάλο διάστημα με μια μοτοσυκλέτα που ακόμα δεν έχει δείξει όλες τις δυνατότητές της!

 

Το ντεμπούτο της GP15 ήταν εκπληκτικό, με τον Andrea Iannone να ανεβαίνει κι αυτός στο βάθρο - το πρώτο της καριέρας του - με αποτέλεσμα να έχουμε τρεις Ιταλούς στις πρώτες θέσεις, κάτι έγινε για τελευταία φορά το 2006 στο Motegi. Αντίστοιχα, κανείς Ισπανός δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, κάτι που είχαμε ξαναδεί το 2011 στο Le Mans.

 

Ο Jorge Lorenzo έκανε στους εννέα τελευταίους γύρους του 1:56 εξαιτίας ενός προβλήματος με το κράνος του (έπεφτε το εσωτερικό στα μάτια του και δεν έβλεπε) και δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους μπροστά, ενώ αξιοσημείωτο αγώνα έκανε ο Marquez που από την τελευταία θέση κατάφερε να ανέβει ως την πέμπτη και να πάρει τους 11 πρώτους του βαθμούς για φέτος.

 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Dani Pedrosa εμφανώς απογοητευμένος αποκάλυψε ότι είχε πρόβλημα arm-pump στο χέρι του, ένα πρόβλημα που επιμένει παρά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πέρυσι και πλέον είναι αμφίβολος για τον επόμενο αγώνα στο Austin.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δύσκολο να αποδεχτώ την 5η θέση

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: Δραματικός αγώνας, τυχερός ο Folger!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα