• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δύσκολο να αποδεχτώ την 5η θέση
Στο Austin θα παλέψουμε για τη νίκη!
Νέα 30/03/2015 - 12:46

Μετά το λάθος του στον πρώτο γύρο, όταν κι έμεινε στην τελευταία θέση, ο Marc Marquez δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει πέρα από το όριο για να ανακάμψει.

 

Αφού ξεμπέρδεψε με τους πιο αργούς μπροστά του, ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την πέμπτη θέση και τους 11 βαθμούς, αφού είχε τις πρώτες «προειδοποιήσεις» από τη μοτοσυκλέτα του για την επερχόμενη πτώση.

 

«Δεν έκανα και πάλι καλή εκκίνηση. Στο τέλος της ευθείας δεν έκανα λάθος στα φρένα, αλλά βγήκα λίγο εκτός γραμμής, στο βρώμικο σημείο κι έχασα λίγο το μπροστινό. Ήταν επικίνδυνο και ίσως μπορούσα να πάρω τη στροφή, αλλά ήμουν στο όριο κι έπρεπε να ανοιχτώ».

 

«Έχασα πολλές θέσεις και χρόνο. Ήταν δύσκολο το σημείο εκεί, καθώς μετά την ευθεία και αν δεν έχεις καλή γραμμή βγαίνεις σ’ ένα σημείο βρώμικο και πολύ γλιστερό. Προσπάθησα να πιέσω από την αρχή κι έκανα το λάθος, αλλά θα μάθω από αυτό».

 

«Πίεζα και σε κάποιο σημείο ήμουν 2,5δ πίσω από τον Iannone και τον Lorenzo, αλλά στους τρεις τελευταίους γύρους έκανα λάθος και παραλίγο να πέσω και τότε είπα ότι οι 11 βαθμοί είναι αρκετοί για σήμερα. Ήταν δύσκολο να το αποδεχτώ».

 

Ο Marquez συνέχισε λέγοντας: «Το πρόβλημα εδώ είναι ότι αν πιέζεις στο 100% σε όλο τον αγώνα, υπερθερμαίνεις τα ελαστικά. Όταν έκανα τις προσπεράσεις τα υπερθέρμανα και θα έπρεπε να τα αφήσω να κρυώσουν, αλλά δεν είχα αυτή την πολυτέλεια».

 

«Δεν ξέρω αν θα γύριζα με ίδιους χρόνους όπως οι Rossi και Dovi, διότι όταν είσαι μπροστά διαχειρίζεσαι αλλιώς τα πράγματα. Το ρυθμό τον είχα πάντως και σε κάποια κομμάτια ήμουν πιο γρήγορος».

 

«Στους τελευταίους γύρους ο Valentino και ο Dovi πίεσαν πολύ, αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε τι θα γινόταν διότι όταν είσαι εκεί διαχειρίζεσαι τα λάστιχα και είναι διαφορετικά. Ήμουν σίγουρος ότι θα πάλευα για τη νίκη, αλλά τώρα είναι αργά».

 

Πάντως ο Marquez δηλώνει ότι παρά το μέτριο ξεκίνημα, δεν ανησυχεί: «Πήραμε την 5η θέση εξαιτίας λάθους μας. Η μοτοσυκλέτα όμως είναι καλή και το ίδιο και η αίσθησή μας κι έτσι στο Austin θα παλέψουμε για τη νίκη».

 

«Στο ζέσταμα είχα δει ότι ο Valentino θα ήταν στους μπροστά και ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακός στον αγώνα. Το άλλο περίεργο ήταν ότι από τις ελεύθερες δοκιμές έδειχνε δυνατή η Honda, αλλά στον αγώνα ήμασταν πίσω και οι Yamaha μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό στο Austin».

Επόμενο άρθρο »

Πρόβλημα με το κράνος στοίχισε στον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα