• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall’Igna: Το διπλό βάθρο;
Αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς
Νέα 02/04/2015 - 10:53

Μετά τον αγώνα στο Qatar και το ελπιδοφόρο μήνυμα που έφερε αυτός για την ομάδα της Ducati στο MotoGP, οι προετοιμασίες για τον επόμενο Γύρο - στην πίστα του Τέξας στις Η.Π.Α. - έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

Λίγο πριν όμως, ο Gigi DallIgna συνεχάρη για μια ακόμη φορά τους ανθρώπους των κόκκινων, περνώντας εκ νέου το μήνυμα ότι η αναγέννηση της Ducati και το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της GP15 δεν είναι μόνο προσωπική, αλλά συλλογική προσπάθεια.

 

Σαν πατέρας, πως νοιώθετε που η κόρη σας πέρασε τις εξετάσεις;

Το συναίσθημα είναι καταπληκτικό και το μυαλό μου πηγαίνει σ’ όλους εκείνους που βοήθησαν για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Μπορεί εγώ να διηύθυνα την όλη προσπάθεια, αλλά ήταν ομαδική δουλειά. Μια μοτοσυκλέτα με τόσο λίγα χιλιόμετρα και να είναι τόσο ανταγωνιστική... είναι πραγματικά υπέροχο να το βλέπεις!

 

Δεν ελπίζατε στη νίκη;

Ήταν δυνατόν να το καταφέρουμε μέχρι και το τελευταίο μέτρο. Από τα μισά του αγώνα και μετά είχα την αίσθηση ότι θα κάναμε κάτι ιδιαίτερο.

 

Οι μηχανικοί είναι άνθρωποι της επιστήμης αλλά εσείς τους αλλάξατε;

Πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι (γελάει). Σκέφτομαι τη δουλειά που κάναμε όλοι στο εργοστάσιο και με ενθουσιάζει. Ξέρω καλά πόσες θυσίες κρύβονται πίσω από αυτό το αποτέλεσμα.

 

Το Qatar αποτελούσε ταμπού για την Ducati από το 2009 κι έπειτα. Μετά το διπλό, οι προσδοκίες ανεβαίνουν;

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, οι δυνατότητες υπάρχουν και δεν γνωρίζουμε ακόμα πλήρως την GP15 και καθώς θα δουλεύουμε σ’ αυτή, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.

 

Συναντήθηκαν τα βλέματά σας με τους Ιάπωνες αντιπάλους σας;

Ήταν στα φίλαθλα πλαίσια και όλοι μου μίλησαν με καλά λόγια. Φαντάζομαι βέβαια ότι θα ήταν πικραμένοι και έκπληκτοι. Ο στόχος της μιας νίκης είναι πιο κοντά τώρα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι.

 

Πότε είχατε συνειδητοποιήσει ότι η GP15 μπορούσε να φέρει τέτοια αποτελέσματα;

Ήδη από το τεστ στην Μαλαισία, όπως και στο Qatar είδα κάτι καλό και ότι είχαμε αυτή τη δυναμική, παρά το ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε προσομοίωση αγώνα.

 

Την θεωρείτε το αριστούργημά σας;

Σίγουρα είναι καλή, αλλά δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη. Είχα πολλά συναισθήματα από αυτή τη δουλειά και τα θυμάμαι όλα με χαρά.

 

Το μυστικό σας;

Η ταπεινότητα και η ικανότητα να αναλύεις το παρελθόν και να κρατάς ό,τι καλό από το προηγούμενο project. Δεν έκανα το λάθος να τα ξεγράψω όλα και να αρχίσω από το μηδέν, όπως συχνά συμβαίνει.

 

Θα είναι πρόβλημα όταν βρεθείτε σε πίστες που δεν έχετε δοκιμάσει τη νέα Desmosedici;

Υπάρχουν σαφώς κάποια σημεία που θέλουν ακόμα δουλειά, όπως στα φρένα για παράδειγμα, αλλά πιστεύω ότι με αυτή τη βάση μπορούμε να τα πάμε καλά σε όλες τις πίστες.

 

Τι θα θέλατε να πείτε στους δυο οδηγούς σας;

Ότι έκαναν έξυπνο αγώνα και οι μάχες τους με τον Valentino Rossi ήταν πολύ ωραίες. Τα συγχαρητήριά μου και στους δυο.

 

Πως θα το γιορτάσετε;

Πρώτα απ’ όλα με την οικογένειά μου που υπέφεραν μαζί μ’ εμένα στην τηλεόραση. Στη συνέχεια θα πάω στο αγωνιστικό τμήμα και θα τους αγκαλιάσω όλους έναν έναν!

 

 

 

 

Η συνέντευξη δόθηκε στο gpone.com

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Σύντομα θα πάρω μια απόφαση!

« Προηγούμενο άρθρο

Δυσαρεστημένος ο Pol Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα