• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: Καλύτερα γίνεται;
Επόμενος σταθμός η πίστα στο Τέξας!
Νέα 07/04/2015 - 11:11

Μετά από έναν πολύ δυνατό αγώνα στο Qatar, το MotoGP συνεχίζεται στην πίστα του Austin στο Τέξας (COTA), με αρκετά να είναι αυτά που απασχολούν τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους δυο τροχούς. Μετά από ένα τέτοιο ξεκίνημα, πόσο καλύτερος μπορεί να είναι ο δεύτερος Γύρος;

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα βρεθεί στην Circuit of the Americas για τρίτη σεζόν, με τα δυο προηγούμενα χρόνια να έχει κυριαρχήσει η Honda (έκανε το 1-2) και συγκεκριμένα ο Marc Marquez. Πάντως ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή σεζόν.

 

Στον πρώτο γύρο του πρώτου αγώνα έκανε το πρώτο του λάθος στο Πρωτάθλημα και μετά την έξοδο που είχε πήρε την 5η θέση. Πάντως ο Marquez επιστρέφει σε μια πίστα που ειδικά πέρυσι δεν έχασε την πρώτη θέση σε καμία περίοδο δοκιμών, ενώ οδήγησε τον αγώνα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο, σημειώνοντας παράλληλα και νέο ρεκόρ πίστας.

 

Ο Dani Pedrosa δεν θα βρίσκεται στο Τέξας, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι μετά την εγχείριση που έκανε την περασμένη Παρασκευή για το πρόβλημα arm-pump που τον ταλαιπωρεί από πέρυσι, θα μείνει εκτός από 4 ως 6 εβδομάδες. Τη θέση του θα πάρει ο Hiroshi Aoyama, ο δοκιμαστής του HRC, ο οποίος έχει 64 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, ενώ πέρυσι είχε πάρει την 12η θέση στην πίστα του Τέξας.

 

Η αγωνιστική ανοδική πορεία της Ducati επιβεβαιώθηκε με εμφατικό τρόπο στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar! Εκεί, η νέα GP15 έδειξε ότι δεν είναι ταχύτατη μόνο στον ένα γύρο, αλλά και σε διάρκεια αγώνα όταν οι Dovi και Iannone κατάφεραν να ανέβουν και οι δυο στο βάθρο. Παρά το γεγονός ότι στο Τέξας θα αγωνιστούν με 22lt, οι κόκκινοι αναμένεται και πάλι να είναι ανταγωνιστικοί.

 

Στο επίκεντρο όλου του κόσμου παραμένει ο αειθαλής 36χρονος Valentino Rossi, με τον Ιταλό σούπερ σταρ να παίρνει μια φανταστική νίκη στο Qatar, υπό το φως των προβολέων και να προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Vale έχει την ίδια δίψα για επιτυχίες, όπως πριν από 20 χρόνια όταν ξεκίναγε το μαγικό του ταξίδι στο χώρο του MotoGP. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει στο Τέξας είναι η 6η (πέρυσι), ωστόσο υπάρχει κανείς που να αμφισβητήσει ότι θα είναι στους διεκδικητές της νίκης την Κυριακή του Πάσχα;

 

Ο ομόσταυλός του, Jorge Lorenzo, χρειάστηκε να συμβιβαστεί με την 4η θέση στην έρημο του Qatar, μετά από προβλήματα που αντιμετώπισε με το εσωτερικό του κράνους του, που του μείωνε την ορατότητα. Ο Ισπανός, που μέχρι να παρουσιαστεί το πρόβλημα διεκδικούσε την πρώτη θέση, ελπίζει ότι φέτος θα πάρει κάτι καλύτερο από την 3η θέση στο Austin, που είναι και η καλύτερή του στη συγκεκριμένη πίστα.

 

Στην επίσημη επιστροφή της στο Παγκόσμιο στερέωμα και στο MotoGP, η Suzuki - όπως ήταν αναμενόμενο - αντιμετώπισε προβλήματα στο Qatar, κυρίως εξαιτίας της μειωμένης ιπποδύναμης του κινητήρα της GSX-RR. Φυσικά η Suzuki θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην COTA, μιας και η πίστα προστέθηκε στο Ημερολόγιο Αγώνων το 2013, με την Suzuki να έχει αποχωρήσει από το τέλος του 2011.

 

Τη μάχη για τον καλύτερο δορυφορικό αναβάτη στο Qatar κέρδισε ο Cal Crutchlow της CWM-LCR Honda, τερματίζοντας μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον συμπατριώτη του Bradley Smith. Οι δυο τους ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Τέξας, μια πίστα που δείχνει να αρέσει στον τελευταίο, που ήταν 5ος πέρυσι. Ο Crutchlow είχε πέσει το 2014, ωστόσο πρόπερσι είχε πάρει την 4η θέση. Στη μάχη θα «πέσει» και ο Pol Espargaro, που τερμάτισε ένα δέκατο πίσω από τον ομόσταυλό του στο Qatar.

 

Περισσότερα περιμένουμε να δούμε από τον Scott Redding, ο οποίος πέρυσι είχε μια πτώση στο δεύτερο μόλις γύρο του αγώνα, ενώ θα περιμένουμε να δούμε και το πλασάρισμα των δυο Pramac Ducati στις κατατακτήριες, που θα τους δώσει ώθηση για μια καλή παρουσία στον αγώνα, όπως είχε για παράδειγμα στο Qatar ο Hernandez, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του μπήκε στη δεκάδα.

 

Ακόμα μια Ducati, αυτή του Hector Barbera, ήταν η κορυφαία OPEN μοτοσυκλέτα, αν και πιστεύουμε ότι στην COTA θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη αντίσταση από τον Stefan Bradl, με τον Γερμανό άσο της Athina Forward Racing να ήταν 4ος πέρυσι στην Αμερική.

 

Τις δυσκολίες της μετάβασης στη μεγάλη κατηγορία γεύτηκε από πρώτο χέρι στο Qatar ο Jack Miller. Ο νεαρός Αυστραλός, ο μόνος στην εποχή του MotoGP που τόλμησε να ανέβει από την Moto3 απευθείας στη μεγάλη κατηγορία, είχε μια πτώση στον παρθενικό του αγώνα. Σίγουρα ελπίζει αυτή τη φορά να τερματίσει, σε μια πίστα όπου πέρυσι είχε πάρει τη νίκη στην Moto3.

 

Τα δυνατά του θα βάλει ο Nicky Hayden, ο οποίος συμπληρώνει 200 συμμετοχές στο MotoGP αυτό το Σ/Κ και θέλει οπωσδήποτε ένα δυνατό αποτέλεσμα, για να γιορτάσει μαζί με τους συμπατριώτες του. Η καλύτερή του παρουσία στο Τέξας, ήταν πριν δυο σεζόν όταν και είχε περάσει τη γραμμή τερματισμού στην ένατη θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Οι κανονισμοί του 2016 (Μέρος 3ο)

« Προηγούμενο άρθρο

Schwantz: Έτοιμος να επιστρέψει ο Stoner!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα