• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά πριν τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς
Νέα 07/04/2015 - 14:28

- Το 2013, η πίστα στο Τέξας έγινε η τέταρτη διαφορετική πίστα που χρησιμοποιήθηκε για αγώνες μοτοσυκλετών στην Αμερική. Συνολικά, στις Η.Π.Α. έχουν διεξαχθεί 26 Grand Prix: Daytona – 2, Laguna Seca – 15, Indianapolis – 7 και Austin – 2.

 

- Οι ίδιοι οδηγοί έχουν τερματίσει στην πρώτη και στη δεύτερη θέση του αγώνα στην COTA τα προηγούμενα δυο χρόνια. Ο Marc Marquez πρώτος και ο Dani Pedrosa δεύτερος.

 

- Πέρυσι, ο Marquez ήταν πρώτος σε κάθε μια περίοδο δοκιμών, πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες με νέο απόλυτο χρόνο πίστας, ενώ ήταν πρώτος σε κάθε έναν γύρο του αγώνα και παράλληλα έκανε ρεκόρ πίστας.

 

- Τρίτος στον περσινό αγώνα ήταν ο Andrea Dovizioso με την Ducati GP14. Ήταν το πρώτο του βάθρο πάνω στην εργοστασιακή Ducati.

 

- Η καλύτερη Yamaha στον αγώνα του 2014 ήταν αυτή του Bradley Smith, ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην πέμπτη θέση.

 

- Ο Marquez κέρδισε πέρυσι στο Τέξας με διαφορά 4,124δ που είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που έχει κερδίσει αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, στο στεγνό.

 

- Οι αναβάτες της Honda έχουν κυριαρχήσει στην Αμερική, κατακτώντας τη νίκη στους δέκα προηγούμενους αγώνες. Ο τελευταίος αναβάτης που κέρδισε χωρίς να οδηγεί μοτοσυκλέτα της Honda, ήταν ο Jorge Lorenzo το 2010 στη Laguna Seca.

 

- Αυτό το Σ/Κ στο Τέξας, ο Nicky Hayden θα γίνει μόλις ο τέταρτος αναβάτης που θα καταφέρει να φτάσει τις 200 συμμετοχές σε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας! Παράλληλα, είναι ο πρώτος Αμερικανός που φτάνει αυτό τον αριθμό και μπαίνει στο club των «200» μαζί με τους Valentino Rossi, Alex Barros και Loris Capirossi.

 

- Στην COTA πέρυσι, ανακοινώθηκε ότι η περσινή σεζόν θα ήταν και η τελευταία της καριέρας του 40χρονου Colin Edwards.

Επόμενο άρθρο »

Μπορεί ο Rossi να αλώσει την COTA;

« Προηγούμενο άρθρο

Οι κανονισμοί του 2016 (Μέρος 3ο)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα