• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Aragon: ΕΔ2
Ο Rea ανέβηκε στην πρώτη θέση!
Νέα 10/04/2015 - 14:45

Αποφασισμένος να συνεχίσει το τέλειο ξεκίνημά του στη σεζόν ο Jonathan Rea, πήρε την πρώτη θέση από τον Tom Sykes - τον ομόσταυλό του - στο τέλος της πρώτης ημέρας δοκιμών στην πίστα της Aragon για τα SBK.

 

Νωρίτερα η Ducati έκανε το 1-2 κι έτσι τώρα ήταν η σειρά της Kawasaki να πάρει τις δυο πρώτες θέσεις, με τον Rea να κάνει τον γρηγορότερο γύρο του στο τέλος και με 1:51.234 κατάφερε να πάρει την πρωτιά για μόλις 0.145δ από τον ομόσταυλό του.

 

Μαζί με τους δυο αναβάτες της Kawasaki, ο Chaz Davies - που ήταν πρώτος στις ΕΔ1 - ήταν ο τρίτος μόλις αναβάτης που κατάφερε να πέσει κάτω από το όριο του 1:52!

 

Ευχάριστη ήταν η παρουσία του Sykes την πρώτη ημέρα στην Aragon, καθώς με το ρυθμό του έδειξε ότι μπορεί να επιστρέψει στο ρόλο του διεκδικητή νικών στους αγώνες των SBK.

 

Ο τρίτος Chaz Davies δεν ήταν πολύ μακριά από την κορυφή (+0,348δ) ενώ αν δεν έκανε το λάθος στο γρήγορο γύρο του θα μπορούσε να «χτυπήσει» την κορυφή. Αυτός που εντυπωσιάζει όμως είναι ο αντικαταστάτης του Davide Giugliano.

 

Ο Xavi Fores - πρώην πρωταθλητής στα Ισπανικά SBK - δείχνει εξαιρετική προσαρμοστικότητα στα δεδομένα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και απ’ ότι φαίνεται θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη για μια θέση, ίσως ακόμα και στο βάθρο!

 

Ο Fores άλλωστε ήταν και ο μοναδικός (Ισπανός) αναβάτης που έσπασε μια ενδεχόμενη πρωτοκαθεδρία των Βρετανών στην πρώτη πεντάδα, καθώς πίσω του βρέθηκαν οι Haslam και Alex Lowes. Ο Haslam ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής το πρωί, ωστόσο κατέβασε περίπου 2δ το χρόνο του και μείωσε την απόστασή του από τις Kawasaki και Ducati.

 

Παρομοίως και ο Alex Lowes βελτιώθηκε στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, καθώς προσαρμόζεται στα νέα ηλεκτρονικά δεδομένα της μοτοσυκλέτας του, μιας και από την ECU της Motec πέρασε στην αντίστοιχη της Magneti Marelli. Ο Βρετανός είχε ένα θέμα με τον Camier - του έκανε έντονες χειρονομίες μετά τον γρήγορο γύρο του - και ίσως να μπορούσε να πάει και πιο γρήγορα.

 

Ο Van Der Mark ήταν η καλύτερη Honda στην έβδομη θέση, 59 χιλιοστά κάτω σε χρόνο από τον ομοσταυλό του, τον Sylvain Guintoli που έμεινε στην ένατη θέση. Ο Nico Terol ήταν ανάμεσά τους, ενώ ένας συμπατριώτης του - Jordi Torres - βελτιώθηκε δραστικά για να ανέβει στη δέκατη θέση!

 

Λίγο αφότου είχε τη σφοδρή πτώση του, ο Ayrton Badovini έκανε την επανεμφάνισή του πολύ δυναμικά και κατάφερε να κάνει τον 12ο χρόνο! Πολύ βελτιωμένος ήταν και ο Randy de Puniet, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να ανέβει μόλις μια θέση (14ος).

 

Ο Γάλλος μετά τα προβλήματα με την πτώση που είχε στις δοκιμές και τον απασχόλησαν στους δυο πρώτους Γύρους, ήρθε με πολλές ελπίδες στην Aragon, ωστόσο κι εδώ δεν είναι στο 100% έτοιμος μιας και ήταν ελαφρά άρρωστος πριν την έναρξη του τρίτου Γύρου.

Επόμενο άρθρο »

SBK Assen: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Texas ΕΔ2: Επανήλθε δριμύτερος ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα