• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός η Αργεντινή
Marquez-Rossi-Lorenzo-Dovizioso έτοιμοι για μάχες!
Νέα 16/04/2015 - 11:33

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιστρέφει στην Αργεντινή, ενώ είναι η 12η φορά που - συνολικά - η συγκεκριμένη χώρα έχει φιλοξενήσει Grand Prix του MotoGP.

 

Η πρώτη φορά ήταν το 1961 και ήταν η παρθενική παρουσία του Πρωταθλήματος σε πίστα εκτός Ευρώπης!

 

Ο Marc Marquez έφτασε στην Αργεντινή έχοντας πάρει μια σημαντική νίκη στο Austin, την 20η της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον αριθμό νικών που έχει πετύχει ο Freddie Spencer.

 

Παρά το γεγονός ότι η Termas de Rio Hondo θεωρείται ευνοϊκή για τις Yamaha, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε πάρει τη νίκη πέρυσι εκεί, με την Honda να κάνει το 1-2 χάρη στη δεύτερη θέση του Dani Pedrosa, μπροστά από το δίδυμο της Movistar Yamaha.

 

Ο Rossi πέταξε για την Αργεντινή ως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας με ένα βαθμό διαφορά από τον Dovizioso, ο οποίος έχει ήδη δύο βάθρα στους δυο πρώτους αγώνες της σεζόν! Η GP15 δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα περισσότερο και ο Dovi είναι βέβαιο ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, όταν και είχε τερματίσει στην ένατη θέση.

 

Ο νέος του ομόσταυλος, ο Andrea Iannone, τα είχε πάει καλύτερα πέρυσι εκεί όταν με τα χρώματα της Pramac Ducati είχε καταφέρει να τερματίσει έκτος. Σαφώς ο Ιταλός θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση του Qatar και κάνοντας καλή εκκίνηση στον αγώνα, να διεκδικήσει το δεύτερο βάθρο στην κατηγορία.

 

Ο Jorge Lorenzo έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι σκληροτράχηλος αναβάτης και η βρογχίτιδα δεν τον κατέβαλε στο Austin, όπου τερμάτισε 4ος παρά το ότι ήταν με αντιβιοτικά όλο το Σ/Κ.

 

Παρά το ότι δεν είναι το ιδανικό ξεκίνημα για τον Ισπανό - ο οποίος πλην του ότι ήταν άρρωστος στο Austin, είχε και πρόβλημα με το κράνος του στο Qatar - εν τούτοις η διαφορά του από τον Valentino Rossi στη βαθμολογία είναι μόλις 15 βαθμοί.

 

Ο Bradley Smith θέλει και πάλι να είναι ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης, επικρατώντας του Cal Crutchlow με τον οποίο μοιράζεται την έκτη θέση στη βαθμολογία. Ο πρώτος έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει την πίστα, καθώς ο Crutchlow είχε χάσει τον περσινό αγώνα εξαιτίας τραυματισμού.

 

Την πολύ καλή τους παρουσία στο Austin θέλουν να επαναλάβουν και στην πίστα της Αργεντινής οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales, που έφεραν την GSX-RR μέσα στη δεκάδα στον προηγούμενο αγώνα. Από την άλλη, ο Scott Redding θέλει να συνεχίσει με την εμπιστοσύνη που απέκτησε με τη μοτοσυκλέτα του στον προηγούμενο Γύρο, ξεχνώντας την πτώση και τα λάθη του στον πρώτο γύρο του αγώνα στο Τέξας.

 

Παρομοίως και ο Yonny Hernandez, ο οποίος μετά τη θέση στη δεκάδα στο Qatar έπεσε κι εγκατέλειψε στον προηγούμενο Γύρο. Η Pramac Racing είχε όμως για δεύτερη φορά αναβάτη της στην δεκάδα, με τον Danilo Petrucci να θέλει να επαναλάβει αυτή του την επιτυχία και στην Αργεντινή.

 

Στη μάχη των OPEN μοτοσυκλετών, προς το παρόν αυτός που κρατά την πρώτη θέση είναι ο Hector Barbera της Avintia, ο οποίος έχει πέντε βαθμούς δυο περισσότερους από τον Nicky Hayden, ενώ ο Jack Miller θα θέλει να προσθέσει κι άλλους βαθμούς στο ενεργητικό του, μετά τους δυο πρώτους του στην κατηγορία στο Τέξας.

 

Τους πρώτους της βαθμούς πήρε και η Aprilia στον προηγούμενο Γύρο, χάρη στην 15η θέση του Alvaro Bautista, ενώ το πολύ σημαντικό για την ομάδα είναι οπωσδήποτε να τερματίσουν τον αγώνα και οι δυο αναβάτες της στην Αργεντινή, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος.

Επόμενο άρθρο »

O Νότης Παπαπαύλου 12ος στην Albacete

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia: Βάθρο για τον Haslam στην Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα