• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Assen: Αγώνας 1
Εύκολα ο Rea, στο βάθρο Davies και Van der Mark!
Νέα 19/04/2015 - 14:21

Με αρχοντικό τρόπο πήρε την πέμπτη του φετινή νίκη ο Jonathan Rea, ο οποίος προς το τέλος κατάφερε να ξεφύγει από τη σθεναρή αντίσταση του Chaz Davies.

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έκανε τον καλύτερό του γύρο (και ταχύτερο γύρο στον αγώνα) δυο γύρους πριν το τέλος και πήρε την έκτη του νίκη στην πίστα του Assen. Πίσω από τους Rea και Davies, οι Van der Mark και Haslam πάλεψαν για την τρίτη θέση.

 

Τελικά ο Ολλανδός τα κατάφερε, προς τέρψιν των συμπατριωτών του και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του Πρωταθλήματος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο!

 

Στην αρχή έξι ήταν οι οδηγοί που είχαν ξεχωρίσει, μαζί με τους Sykes και Fores που έδειχναν δυνατοί στο πρώτο μισό του αγώνα που είχε διάρκεια 21 γύρων. Όπως και στην Aragon όμως, ο ρυθμός του Sykes στη συνέχεια έπεσε και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους μπροστά.

 

Από την άλλη, ο Van der Mark κατάφερε να ανακάμψει από μια πολύ άσχημη εκκίνηση και μόλις στον πρώτο γύρο είχε ανέβει στην έκτη θέση. Στη συνέχεια έκανε γνωστές τις διαθέσεις του και στον πέμπτο γύρο είχε περάσει τους Fores, Haslam και Davies.

 

Ο τελευταίος όμως γρήγορα είχε έτοιμη την απάντησή του στον Ολλανδό. Στον ένατο γύρο ο Davies ήταν πίσω από τον Rea που είχε το δικό του ρυθμό μπροστά. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι Davies και Fores είχαν επιλέξει ένα πίσω ελαστικό παρά τις προειδοποιήσεις από τους κόκκινους ότι δεν θα ταίριαζε στις πιο κρύες συνθήκες.

 

Ωστόσο ο Davies στο τέλος ήταν ο μόνος που πίεσε δυνατά τον Rea για την πρώτη θέση, διατηρώντας - μαζί με τον αντίπαλό του - ένα ρυθμό στο χαμηλό 1:36. Μια δυνατή μονομαχία μεταξύ των δυο, με τον Rea στο τέλος να είναι πολύ πιο δυνατός με τα φθαρμένα ελαστικά.

 

Πιο πίσω, ο Jordi Torres πρόλαβε και πήρε την έκτη θέση από τον Xavi Forres, με τον Sykes να μένει πέμπτος την ώρα που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν μόλις στην όγδοη θέση. Ο Γάλλος και αυτός επέλεξε την Α γόμα της Pirelli (όπως το δίδυμο της Ducati) και προς το τέλος έχασε σε ρυθμό.

 

Η μάχη για την ένατη θέση ήταν πολύ έντονη ανάμεσα σε Nico Terol και Leon Camier με τον πρώτο να επικρατεί τελικά του εντυπωσιακού Βρετανού.

 

Ατυχίας συνέχεια για τις Suzuki, με τον Alex Lowes να είναι πέμπτος στην αρχή αλλά εξαιτίας ενός προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του έπεσε στην 13η θέση. Ήταν μπροστά από τον De Puniet.

 

Σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, οι δυο τους εγκατέλειψαν τον αγώνα από ατυχία στην ίδια ακριβώς στροφή και στον ίδιο ακριβώς γύρο!

Επόμενο άρθρο »

Argentina MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Rea: Έχουμε δυνατό ρυθμό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα