• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έκανε λάθος ο Marc!
Ξέρω ότι είναι επιθετικός, αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό!
Νέα 20/04/2015 - 00:46

Η 110η νίκη ήταν μια από τις πιο δραματικές του Valentino Rossi στη θρυλική του καριέρα στο MotoGP!

 

Έχοντας επιλέξει το έξτρα σκληρό πίσω ελαστικό, ο Ιταλός πολυ-Πρωταθλητής έπεσε στην όγδοη θέση στον πρώτο γύρο, μετά από μια επαφή που είχε με τον Andrea Iannone.

 

Ωστόσο η επιλογή του πίσω ελαστικού έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του μετά τα μισά του αγώνα, όταν γινόταν φανερό γύρο με το γύρο ότι ο Marquez δεν είχε την ίδια δυναμική όπως στην αρχή του αγώνα, με το σκληρό πίσω ελαστικό του να έχει φθαρεί.

 

Συγκλονιστικοί ήταν οι δυο τελευταίοι γύροι, με τον Rossi να επιτίθεται και τον Marquez να απαντά ακαριαία! Στην πίσω ευθεία ο Ιταλός έφτασε τον αντίπαλό του και στην κορυφή της Κ5 είχαν μια πρώτη επαφή!

 

Στην έξοδο όμως της στροφής είχαμε το μεγάλο δράμα, με τον Marquez να ακουμπά στον πίσω τροχό της Μ1 του Vale και να εγκαταλείπει οριστικά μετά την αναπόφευκτη πτώση.

 

«Κρίμα που έπεσε, αλλά για εμένα έκανε λάθος! Ο Marc είναι ένας οδηγός που πάντα ποντάρει σε όλα ή τίποτα! Ήξερα από τις δοκιμές ότι είχα καλό ρυθμό και το έξτρα κίνητρο είναι όταν βλέπεις τον άλλον μπροστά να δυσκολεύεται».

 

«Και φυσικά εσύ γνωρίζεις ότι έχεις το έξτρα σκληρό. Έτσι, γύρο με το γύρο δυσκολεύουν τα πράγματα για εσένα. Έφτασα τον Marc και είχα έξι ή εφτά δέκατα διαφοράς στο γύρο, αλλά έμεναν μόλις δυο για το τέλος».

 

«Προσπάθησα να τον περάσω και τότε σκέφτηκα από μέσα μου ότι σίγουρα θα δοκιμάσει κάτι για να μείνει στην κορυφή. Πριν προλάβω να ολοκληρώσω τη σκέψη μου με ακούμπησε στο μέσο της στροφής!»

 

«Έφερε τη μοτοσυκλέτα του πάνω μου και σκέφτηκα: Γ@μώτο... ξέρω ότι είσαι πολύ επιθετικός, αλλά δεν περίμενα να είσαι και σε τέτοιο βαθμό! Μετά, όταν άνοιξα το γκάζι για να επιταχύνω - επειδή ήθελα να πάρω το πλεονέκτημα πριν τα επόμενα φρένα - άκουσα μια ακόμα επαφή».

 

«Ειλικρινά όμως δεν ξέρω αν ήταν στα δεξιά μου ή στα αριστερά μου και σκέφτηκα αυτή η μάχη θα είναι πολύ δυνατή. Μετά, όταν πέρασα τη γραμμή, είδα ότι είχα ένα πλεονέκτημα επί του Dovi και στον τελευταίο γύρο είδα τη μοτοσυκλέτα του».

 

Πλέον ο Marc Marquez είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και με διαφορά 30 βαθμών από τον πρωτοπόρο Valentino Rossi!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος πρώτα απ’ όλα για τη νίκη αλλά και για το γεγονός ότι είμαστε ανταγωνιστικοί παντού. Ξέραμε ότι θα έπρεπε να υπομείνουμε στο Austin και υπομείναμε την κατάσταση παίρνοντας μια τρίτη θέση».

 

«Αυτή εδώ η πίστα, στη θεωρία ήταν καλή για την Yamaha αλλά δυσκολευτήκαμε στις δοκιμές. Ήταν λοιπόν σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί στον αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ο Rossi είναι το είδωλό μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Argentina: Η χρονιά του GOAT!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα