• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUGELLO: Χορεύοντας στη βροχή ο Vermeulen
Oι ελεύθερες δοκιμές μετρούν μόνο στην ψυχολογία των οδηγών
Νέα 30/05/2008 - 00:00
Οι απογευματινές ελεύθερες δοκιμές έγιναν κάτω από βροχή η οποία σταμάτησε περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος, χωρίς η πίστα να στεγνώσει ιδιαίτερα. Ο συναγωνισμός για τις πρώτες θέσεις ήταν έντονος, αν και οι ελεύθερες δοκιμές μετρούν μόνο στην ψυχολογία των οδηγών.

O Chris Vermeulen, ο μάστερ της βροχής όπως τον έχουν χαρακτηρίσει όλοι, έδειξε πάνω στη Suzuki του ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Συνεχώς «κατέβαζε» χρόνους και τελικά άφησε μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Nicky Hayden που τα πήγε καλά με την εργοστασιακή του Honda. Στην 3η θέση ο Stoner με την Ducati, τη στιγμή που οι τρεις άλλες μοτοσυκλέτες του ιταλικού εργοστασίου βρέθηκαν για άλλη μια φορά στις 3 τελευταίες θέσεις!

O Valentino Rossi έδωσε σκληρή μάχη για να είναι πρώτος μεταξύ των Yamaha, ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τους Lorenzo, Toseland που ακολούθησαν. Ο Edwards στη 9η θέση επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη μεγάλη άνοδο της ιαπωνικής εταιρίας φέτος. Στην 7η και 8η θέση, μπροστά του δύο Honda από δορυφορικές ομάδες, με τους Dovizioso, De Puniet, ενώ ο Pedrosa με την εργοστασιακή ομάδα έμεινε 10ος, αλλά με πολύ καλή οδήγηση όταν η πίστα ήταν αρκετά βρεγμένη. Το HRC έχει στο Ιταλικό grand prix και έναν τρίτο οδηγό των 41 ετών Tady Okada που δοκιμάζει σε συνθήκες αγώνα τη μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα που έχει πνευματικές βαλβίδες. Η αξιολόγηση δεν είναι πολύ εύκολη σε συνθήκες βροχής και μάλιστα με τον Ιάπωνα οδηγό να έχει μια ανώδυνη για τον ίδιο πτώση. Ανάλογη και η πτώση του Capirossi, ενώ τραντάχτηκε αρκετά ο Nakano στη δική του πτώση.

Επόμενο άρθρο »

MUGELLΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στην pole position ο Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: «Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα»

Χορηγοί