• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑSSEN: 100άρης ο Rossi!
Ο Doctor έφτασε τις 100 νίκες χωρίς αυτή τη φορά να χρειαστεί να επιστρατεύσει τη φαντασία του όπως έκανε στην τελευταία στροφή της Catalunya...
Νέα 27/06/2009 - 11:56
Ο Valentino Rossi δεν είχε αντίπαλο στον «Καθεδρικό» του Assen και χάρη στην «τέλεια Μ1» έφτασε στην 100η νίκη της καριέρας του, ευκολότερα απ' ότι και ο ίδιος περίμενε.

Aπό αυτές τις 100 νίκες, οι 74 είναι στη μεγάλη κατηγορία (MotoGP/500cc) -είναι ο πιο πετυχημένος αναβάτης στην κατηγορία-, οι 14 στα 250cc και οι 12 στα 125cc.

Από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στον δεύτερο γύρο περνώντας τον Casey Stoner, ανέπτυξε έναν δικό του φρενήρη ρυθμό, ήλεγξε τη διαφορά του από τον Jorge Lorenzo που προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να τον ακολουθήσει και έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη που τον έφερε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η διαφορά του από τον Lorenzo ήταν στα 5,3 δευτερόλεπτα.Ο Rossi στο γύρο θριάμβου
Ο Rossi στο γύρο θριάμβου
Τρίτος, πολύ μακριά από το δίδυμο της Fiat Yamaha, τερμάτισε ο Casey Stoner με τη διαφορά του από τον νικητή να είναι στα 23,1 δευτερόλεπτα!

Μοναχικό αγώνα στο δρόμο προς την τέταρτη θέση έκανε ο Colin Edwards, σε μια πίστα που το 2006 έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην παρθενική νίκη του στα MotoGP. Ακολούθησε ο Chris Vermuelen που έκανε πολύ καλό αγώνα, ενώ μάχη είχαμε μέχρι το τέλος για την κατάκτηση της έκτης θέσης η οποία τελικά κατέληξε στον James Toseland.

Tην πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Randy de Puniet, o Nicky Hayden, ο Loris Capirossi και ο Αlex de Angelis. Mετά το τέλος του αγώνα επιβλήθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο του Toni Elias για αντικανονικό προσπέρασμα με αποτέλεσμα ο Ισπανός αναβάτης της San Carlo Honda Gresini να βρεθεί από την έβδομη θέση στη δωδέκατη.

Άτυχος στάθηκε ο Mika Kallio ο οποίος έπεσε λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ είχε κάνει πολύ καλό αγώνα δίνοντας μάχες για την έκτη θέση.

Εφιαλτική εξέλιξη είχε ο αγώνας για την Repsol Honda που είδε και τους δυο αναβάτες της να εγκαταλείπουν από πτώση. Την αρχή έκανε στον τέταρτο γύρο ο Dani Pedrosa που έπεσε από lowsiding και ενώ κυνηγούσε τον Lorenzo για την τρίτη θέση, για να πάρει τη σκυτάλη στον ένατο γύρο ο Andrea Dovizioso...

Μετά από επτά αγώνες το θρίλερ της βαθμολογίας συνεχίζεται με τον Rossi να οδηγεί την κούρσα με 131 βαθμούς. Ο Jorge Lorenzo έχει 126 και ο Casey Stoner 121.

Επόμενο άρθρο »

Πανηγυρίζοντας την 100η νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK-Donington Park: Aκόμα μία pole απο τον Spies

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα