• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έχω πολλά να μάθω ακόμα!
Μετά απ’ αυτό, ελπίζω να μην αλλάξει η σχέση μας
Νέα 23/04/2015 - 09:55

Ο Marc Marquez μίλησε για την πτώση του στον αγώνα της Αργεντινής στον προτελευταίο γύρο και συμφώνησε με τον Valentino Rossi ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο 22χρονος έχει ακόμα πολλά να μάθει.

 

«Αφού το είδα για πολλές φορές, εμμένω σ’ αυτά που είπα μετά τον αγώνα. Αυτά συμβαίνουν στους αγώνες και πρέπει να μαθαίνει κανείς από κάτι τέτοια. Είμαι ακόμα νέος κι έτσι έχω πολλά ακόμα να μάθω!»

 

«Έτσι γίνεται, κάποιες φορές μαθαίνεις από αυτά τα περιστατικά και κάποιες όχι».

 

«Αυτό όμως είναι φυσιολογικό σε μια διαδικασία μάθησης. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από την πλευρά μου, ή από του Rossi την πλευρά, για να συμβεί ό,τι έγινε».

 

«Πάντα έλεγα ότι ο Rossi είναι το είδωλό μου και σημείο αναφοράς για όλους μας. Έχω μάθει πολλά από αυτόν και ακόμα μαθαίνω. Τα πάντα σε κάνουν καλύτερο, ακόμα και αυτή η πτώση».

 

Όταν τον ρώτησαν συγκεκριμένα τι ήταν αυτό που έμαθε από το Σ/Κ στην Αργεντινή, ο Marc Marquez αποκρίθηκε: «Από τη μια έμαθα την προσέγγιση του Rossi, που επέλεξε το έξτρα σκληρό για να επιτεθεί στο τέλος το αγώνα, ένα ελαστικό με το οποίο δεν είχα καλή αίσθηση στα ελεύθερα κι έτσι πήραμε το ρίσκο για την πιο μαλακή επιλογή (σ.σ. το σκληρό)».

 

«Η αλήθεια είναι ότι μας βγήκε και χάσαμε μόλις για ενάμιση γύρο. Έμαθα κι άλλα, ωστόσο αυτά θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου».

 

Μετά από τρεις αγώνες, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι 30 βαθμούς πίσω από τον Valentino Rossi. Πως βλέπει τώρα τις πιθανότητές του για τον Τίτλο;

 

«Υπάρχουν αρκετά που με κάνουν να νιώθω αισιόδοξος. Το πρώτο είναι ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει και τους τρεις αγώνες μέχρι τώρα. Αν δεν είχα κάνει το λάθος στην πρώτη στροφή στο Qatar θα ήμουν, θεωρώ, σίγουρα στο βάθρο».

 

«Κέρδισα στο Austin και αν δεν έπεφτα στην Αργεντινή θα ήμουν δεύτερος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε καλή κατάσταση για το υπόλοιπο της σεζόν κι έχουμε κάνει καλή δουλειά».

 

«Επιπλέον, το 2013 μετά από έξι αγώνες ήταν ο Dani μπροστά στο Πρωτάθλημα, ο Lorenzo ήταν δεύτερος κι εγώ τρίτος με 30 βαθμούς διαφορά, ωστόσο κατάφερα και κέρδισα τον Τίτλο».

 

Μετά την Αργεντινή, θα αλλάξουν οι σχέσεις του με τον Valentino Rossi; «Είμαστε και οι δυο καλά μεταξύ μας. Ξέρουμε να διαφοροποιούμε τη ζωή με τις πίστες. Στην πίστα ο καθένας κοιτά το συμφέρον του κι έτσι ελπίζω αυτό να μην αλλάξει τη σχέση μας».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Μικρή βελτίωση κάθε ημέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Στο βάθρο ο Crutchlow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα