• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen GP 125: Gadea νικητής, Martinez 200 βάθρα!
Γιορτές για τους Ισπανούς στο Assen
Νέα 29/06/2009 - 12:52

 Ο αγώνας της Ολλανδίας στο Assen και ειδικά για τον team manager  Jorge Martinez δεν ήταν πολύ σημαντικός μόνον επειδή είδε και τους τρεις αναβάτες του να ανεβαινουν στο βάθρο των 125: με τη νίκη του Gadea, ο Martinez σημείωσε το 200ό του βάθρο σαν manager του Aspar Team.

Ο Gadea κέρδισε τον αγώνα και στα προσωρινά αποτελέσματα δεύτερος ήταν ο N. Terol, με τρίτο τον Simon και τέταρτο τον Smith, όμως οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή στον Nico Terol που εξώθησε αντιαθλητικά τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Simon εκτός πίστας στον τελευταίο γύρο του αγώνα του Assen. Mε την ποινή των 20 δευτερολέπτων που του επεβλήθη, ο Terol υποβιβάστηκε στην 5η θέση της κατάταξης και έτσι το βάθρο διαμορφώθηκε ως εξής: Gadea, Simon, Smith, όλοι τους αναβάτες του Aspar Team!

"Για μένα είναι πολύ ταιριαστό να γιορτάζω το 200ό μου βάθρο, εδώ στο Αssen, γιατί εδώ σημείωσα την πρώτη μου νίκη σε Grand Prix το 1984", είπε. "Εχουν περάσει 30 χρόνια απο τότε που άρχισα την αγωνιστική μου δραστηριότητα. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας 15χρονος πιτσιρικάς, που το μόνο που ήθελε ήταν να τρέχει αγώνες μοτοσυκλέτας, θα βρισκόταν  σήμερα εδώ γιορτάζοντας ένα τέτοιο ρεκόρ;" είπε ο μαέστρος των μικρών κατηγοριών - 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο ίδιος, στην κατηγορία των 80cc, που δεν υφίσταται πλέον.

Ο Ισπανός πέτυχε το πρώτο του βάθρο σαν αναβάτης/manager ταυτόχρονα, το 1992, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Βραζιλιάνικο GP του Interlagos, εκκινώντας μάλιστα απο την 25η θέση! Μετά την αποχώρησή του απο τα GP σαν αναβάτης το 1997 ο "Aspar", όπως είναι το ψευδώνυμό του συνέχισε την εμπλοκή του υποστηρίζοντας φέρελπεις αναβάτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει Παγκ. τίτλους με τους Talmasci και Bautista.

Mετά τον αγώνα της Ολλανδίας στην βαθμολογία των 125 προηγούνται οι δύο αναβάτες του Julian Simon και Bradley Smith με διαφορά 5,5 βαθμών μεταξύ τους.

 

Επόμενο άρθρο »

Η εκατοστή νίκη του ''Γιατρού''

« Προηγούμενο άρθρο

Eυχάριστα τα νέα για Haga

Χορηγοί