• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Lorenzo’s Land!
Κυριάρχησε ο Ισπανός, βάθρο για Marquez και Rossi
Νέα 03/05/2015 - 17:21

Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, ο Jorge Lorenzo κυριάρχησε στον σημερινό αγώνα χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του. Ο Ισπανός έκανε πολύ καλή εκκίνηση και οι πρώτοι του γύροι ήταν στο εντυπωσιακό 1:38!

 

Με τη συννεφιά να μην φεύγει πάνω από την πίστα, η θερμοκρασία της ασφάλτου ήταν κατά πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ημέρες (μόλις στους 30o C βαθμούς).

 

Καμία έκπληξη από τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας, καθώς όλοι επέλεξαν το σκληρό μπροστά και το μεσαίο πίσω ελαστικό, ένας συνδυασμός που έδινε το προβάδισμα στον εκπληκτικό Lorenzo.

 

Μετά τους δυο πρώτους του εκπληκτικούς γύρους, ο Ισπανός έκανε τρεις ακόμα στο 1:39 χαμηλό για να εδραιώσει ένα προβάδισμα έναντι του Marquez που τον ακολουθούσε.

 

Σταδιακά η διαφορά των δυο μεγάλωνε και στο τέλος ο Lorenzo πήρε μια επιβλητική νίκη στην Jerez - η πέμπτη εκεί σε όλη την καριέρα του - πανηγυρίζοντάς την με εμφατικό τρόπο!

 

Ο Ισπανός κυριολεκτικά έβγαλε από μέσα του όλη την πίεση από το άσχημο ξεκίνημα της φετινή σεζόν (τρεις αγώνες χωρίς ούτε ένα βάθρο) και επιστρέφοντας και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου - για πρώτη φορά μετά την περσινή νίκη του στο Motegi -ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το Πρωτάθλημα.

 

Χαρακτηριστικό της ψυχολογίας του Lorenzo και του πόσο ανάγκη είχε αυτή την εμφάνιση, ήταν μια κίνηση που έκανε στον τελευταίο γύρο. Ο συγκρατημένος κατά τ’ άλλα Ισπανός, σήκωσε το χέρι του εν ώρα αγώνα και χαιρέτισε του οπαδούς του σ’ εκείνο το σημείο!

 

Ο Marquez από την πλευρά του αγωνίστηκε με παυσίπονα εξαιτίας του εγχειρισμένου του μικρού δαχτύλου στο αριστερό χέρι. Το πρόβλημα όμως για τον Ισπανό ήταν το δεξί, καθώς μη μπορώντας να χρησιμοποιήσει το αριστερό, όλο το βάρος έπεφτε εκεί!

 

Ο 22χρονος πέρασε γρήγορα πίσω από τον Lorenzo και κράτησε τη δεύτερη θέση για όλο το διάστημα του αγώνα. Αρχικά φάνηκε ότι ο Rossi θα μπορούσε να του αρπάξει τη δεύτερη θέση, όμως ο μικρός είχε τη δική του απάντηση στο τέλος.

 

Κρατώντας δυνάμεις, ανέβασε λίγο την απόδοσή του προς το τέλος για να παγιώσει τη διαφορά του από τον Valentino Rossi. Ο τελευταίος δεν είχε ένα αντίστοιχα καλό Σ/Κ όπως στην Αργεντινή.

 

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα παράτησε. Ο Ιταλός σούπερ σταρ πίεσε όταν έβλεπε ότι ήταν καλύτερος από τον Marquez και προσπάθησε να επαναλάβει το σκηνικό που είδαμε στην Αργεντινή πριν δυο εβδομάδες!

 

Αυτή τη φορά όμως δεν ένιωθε το ίδιο καλά στη μοτοσυκλέτα του και έχοντας κάποιες προειδοποιήσεις από το μπροστινό του, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση.

 

Μια θέση που σημαίνει ότι έγινε ο πρώτος στην ιστορία του MotoGP που φτάνει τα 200 βάθρα! «Δεν είναι και τόσο άσχημα», σχολίασε ο Vale στο τέλος, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα τα πάει καλύτερα την επόμενη φορά.

 

Ο Cal Crutchlow - μετά την παρένθεση στην Ducati πέρυσι με την GP14 - επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις που μας είχε συνηθίσει με την Tech3. Ο Βρετανός, στην CWM-LCR Honda πλέον, ήταν δυνατός σήμερα και πήρε την τέταρτη θέση.

 

Πίσω του ο Pol Espargaro που είχε δείξει καλά στοιχεία στο πρωινό ζέσταμα, αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των fantastic 3 στον αγώνα των 27 γύρων. Την εξάδα των πρώτων συμπλήρωσε ο Andrea Iannone, ο οποίος ανέκαμψε μετά από μια τραγική εκκίνηση που έκανε.

 

Ο Aleix Espargaro τερμάτισε έβδομος πάνω στην GSX-RR και μπροστά από τον Bradley Smith, ενώ τα δυο λάθη που έκανε στα φρένα ο Andrea Dovizioso του κόστισαν και τερμάτισε μόλις στην ένατη θέση.

 

Στον δεύτερο γύρο ένα άνοιγμα της γραμμής του έριξε τον Ιταλό στην 25η θέση, από την οποία πάλεψε στη συνέχεια για να τερματίσει τελικά μέσα στη δεκάδα. Σημαντική η 15η θέση για τον Alvaro Bautista, η δεύτερη φέτος μετά το Τέξας.

 

Ο Jorge Lorenzo έγινε ο πρώτος αναβάτης της Yamaha που κερδίζει αγώνα από την pole position, κάτι που είχε καταφέρει ο ίδιος και πάλι στην Ιαπωνία το 2013. Παράλληλα, διατήρησε ένα σερί έξι ετών, που θέλει πάντα έναν Ισπανό να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε μια από τις τρεις κατηγορίας στην Jerez.

 

Οπωσδήποτε αύριο θα περάσει ίσως τα πιο όμορφα γενέθλιά του, καθώς θα κλείσει τα 28 του χρόνια έχοντας κάνει μια επιβλητική εμφάνιση στην πίστα της Jerez, στην «χώρα του Lorenzo» όπως χαρακτηριστικά έγραφε η σημαία που κάρφωσε στο τέλος ο Ισπανός μπροστά στους φιλάθλους του.

 

Ο Valentino Rossi παραμένει βέβαια ο πιο επιτυχημένος αναβάτης εκεί, με οχτώ νίκες σε όλη του την καριέρα στην Jerez. 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto3: Ιστορική νίκη για Kent!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Δυνατός στο ζέσταμα ο Pol Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα