• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Η νίκη στην Jerez;
Η πιο ιδιαίτερη νίκη που μπορείς να πάρεις!
Νέα 03/05/2015 - 18:31

Στους προηγούμενους γύρους ο Jorge Lorenzo τόνιζε ότι θα έρθει η ώρα του. Δεν έλεγε ψέματα, καθώς σήμερα - στην πίστα της Jerez - ήταν η δική του ώρα να λάμψει και να κυριαρχήσει στον αγώνα από την αρχή μέχρι και το τέλος του.

 

«Ευτυχώς για εμένα, στο MotoGP έχω μια καλή καριέρα, με καλά πλασαρίσματα στους περισσότερους αγώνες. Στους πιο πολλούς αγώνες είμαι έτοιμος για μάχες, αλλά κάποιες φορές είχα άσχημες στιγμές».

 

«Πάντα όμως ήμουν σε θέση να επανέλθω!».

 

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές είχα τις αμφιβολίες μου, αλλά ήξερα ότι θα έρθει η ώρα μου κι ευτυχώς ήρθε στην Jerez».

 

Ο Lorenzo από την πρώτη ημέρα στην Ισπανία, έδειξε σε καταπληκτική κατάσταση, κάτι που επιβεβαίωσε στον αγώνα κάνοντας δυο ταχύτατους γύρους στο 1:38 στην αρχή, για να φτιάξει μια διαφορά από τον Marquez την οποία διεύρυνε μέχρι το τέλος.

 

«Σήμερα ένιωθα καλά στον αγώνα. Μπορούσα να φρενάρω αργά και να μπω πολύ γρήγορα στις στροφές. Είχα καλή ταχύτητα στις στροφές και καλή πρόσφυση στην επιτάχυνση».

 

«Σε τέτοια κατάσταση, πρέπει να δώσεις το μέγιστο για τη νίκη. Το πρόβλημα ήταν ότι στην αρχή ήμουν πολύ γρήγορος με το 1:38, όμως δεν μπόρεσα να ξεκολλήσω τελείως από τον Marc».

 

«Μετά όμως έκανα μια διαφορά την οποία και κατάφερα να διευρύνω. Στον 17ο γύρο όμως είχα ταλαντώσεις στο πίσω ελαστικό και σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαι προσεχτικός. Μετά όμως όλα επέστρεψαν στο φυσιολογικό».

 

«Έτσι ηρέμησα και πήρα τη νίκη σ’ αυτό το Grand Prix, στην Jerez, που είναι η πιο ιδιαίτερη πίστα στην οποία μπορείς να νικήσεις!»

 

Ο Lorenzo είναι πλέον τρίτος στη βαθμολογία, πέντε βαθμούς πίσω από τον Dovi και 20 από τον ομόσταυλό του, τον Valentino Rossi και συνεχίζει να προσεγγίζει τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.

 

«Στους αγώνες μπορείς να περιμένεις τα πάντα και γι’ αυτό προτιμώ να κοιτάζω τι μπορώ να κάνω γύρο με το γύρο. Όχι σε κάθε περίοδο, αλλά γύρο-γύρο, μην πω στροφή-στροφή! Δεν κοιτάζω πιο μακριά».

 

«Παραμένω συγκεντρωμένος, διασκεδάζω πάνω στη μοτοσυκλέτα και κρατώ την εμφάνιση εδώ. Σίγουρα δεν θα έρχονται έτσι πάντα τα πράγματα, αλλά ελπίζω στο Le Mans να τα πάω καλύτερα απ’ ότι στους τρεις πρώτους Γύρους».

 

Στο τέλος, ο Ισπανός έτρεξε προς τη λίμνη και όλα έδειχναν ότι θα έπεφτε μέσα όπως είχε κάνει και το 2010. Ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε!

 

«Το σκέφτηκα, αλλά μετά είπα στον εαυτό μου ότι δεν είναι και πολλοί εκεί να με βοηθήσουν να βγω... άλλωστε δεν θέλω να πεθάνω στα 28 μου! Κι έτσι την τελευταία στιγμή αποφάσισα να σταματήσω».

 

Αύριο, ο Jorge Lorenzo έχει τα γενέθλιά του.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Σήμερα ήταν η ημέρα του!

« Προηγούμενο άρθρο

Πέθανε στα 92 του ο Geoff Duke ΟΒΕ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα