• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη βελτίωση του Δ.Καρακώστα στην Imola
Τα Καρακωστάκια τρέχουν στην Imola, στο EJC!
Νέα 09/05/2015 - 12:28
Imola SBK, European Junior Cup: Στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK γίνεται και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούνιορ στο οποίο συμμετέχουν με Honda CBR650F ο Δημήτρης και ο Νίκος Καρακώστας με την υποστήριξη του πατέρα τους Γιώργου των γνωστών καταστημάτων Honda-Karakostas και της Ελληνικής αντιπροσωπείας Σαρακάκης ΑΕΒΕ. Στην Imola, μια ιδιαίτερα δύσκολη πίστα φαίνεται ότι χθες στις Κατατακτήριες 1, ο 15χρονος Δημήτρης "ξεκλείδωσε" και βρίσκεται στο γκρουπ των οδηγών που δίνουν τη μάχη για τις θέσεις 12-18! Τελικά είχε τον 16ο χρόνο, μόλις 3.6'' πάνω από το χρόνο της pole position, σε μια πίστα που δεν είχε ξαναοδηγήσει ποτέ! Φοβερή επίδοση για τον νεοφερμένο στην κατηγορία! Ο μεγαλύτερος αδελφός του Νίκος είναι αρκετά πιο πίσω αλλά και αυτός με βελτίωση. Παραθέτουμε το δελτίο τύπου που μας έστειλε η ομάδα:
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Δυόμιση εβδομάδες πέρασαν από τον αγώνα στο Assen και ο Νίκος και ο Δημήτρης κατάφεραν να ξεκουραστούν λίγο, να ασχοληθούν με τα μαθήματά τους λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και να λάβουν μέρος στο τριήμερο track day που έγινε στις Σέρρες. Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για τα δύο αδέρφια και χάρηκαν πολύ που κατάφεραν με δύο αγώνες στο European Junior Cup να βελτιώσουν την οδήγησή τους και τους χρόνους τους στη πίστα των Σερρών.
Μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα ο Λευτέρης Πίππος, πρωταθλητής στην ταχύτητα και το trial, και προπονητής του Δημήτρη και του Νίκου. Το ταξίδι για τον τρίτο αγώνα στην Imola είχε κανονιστεί στην εντέλεια. Παρόλα αυτά ο παράγοντας τύχη-ατυχία πάντα αλλάζει τα δεδομένα. Μια φωτιά στο αεροδρόμιο της Ρώμης, με πολλές ακυρωμένες πτήσεις, με μεγάλες καθυστερήσεις, και με πολύ προσπάθεια για να καταφέρει όλη η ομάδα να φτάσει στην Imola τελικά στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά από πολύ κούραση και οδήγηση 5 ωρών στους Ιταλικούς δρόμους. Όπως είπε ο Γιώργος Καρακώστας στα παιδιά του, στη ζωή θα αντιμετωπίσουν πολλές ατυχίες, αναποδιές, και προβλήματα. Πρέπει να προσπαθούν να τα ξεπερνάνε, να μην απογοητεύονται, και να μη τα παρατάνε ποτέ. Έτσι με δύο ώρες ύπνο και τρέξιμο ο Νίκος και ο Δημήτρης έφτασαν στην πρωινή ενημέρωση των οδηγών από το προσωπικό του European Junior Cup. Ο Γιώργος και ο Λευτέρης ήρθαν λίγο αργότερα στην προσπάθεια τους να παρκάρουν το αυτοκίνητο και να μην καθυστερήσουν τα παιδιά. Ευτυχώς τα δύο αδέρφια έχουν μηχανολογικές γνώσεις και μέχρι να έρθουν οι μηχανικοί τους είχαν αφαιρέσει τους πίσω τροχούς των μοτοσυκλετών τους για να γίνει αλλαγή πίσω ελαστικών και να προλάβουν να ζεσταθούν τα λάστιχα πρίν τα ελεύθερα δοκιμαστικά.
Τρίτη φορά στη διοργάνωση του European Junior Cup και η προσαρμογή του Δημήτρη και του Νίκου τόσο στη μοτοσυκλέτα όσο και στην αναγνώριση της πίστας ήταν βελτιωμένη. Τα δύο αδέρφια είχαν μελετήσει την πίστα στην Ελλάδα αλλά και το πρωί πρίν το ελεύθερο δοκιμαστικό και είχαν συζητήσει τεχνικά σημεία με τον Λευτέρη Πίππο ωστέ να μειωθεί το μειονέκτημά τους απέναντι στους άλλους αναβάτες. που είχαν ξαναοδηγήσει στην Imola. Ο Γιώργος Καρακώστας έκανε τους τελευταίους ελέγχους στις μοτοσυκλέτες και στις 12:15 ο Νίκος και ο Δημήτρης ξεκίνησαν για το 20λεπτο ελεύθερο session με το θερμόμετρο να κοντεύει τους 30 βαθμούς. 
Ο Δημήτρης είχε μια πολύ βελτιωμένη παρουσία στο ελεύθερο σε σχέση με τις άλλες φορές. Έκανε τον 19ο καλύτερο χρόνο στους 29 αναβάτες, με 10η καλύτερη ταχύτητα και 4,5 δευτερόλεπτα από τον πρώτο χρόνο.
Στις 5:20 οι αναβάτες του European Junior Cup μπήκαν για το 20λεπτο πρώτο χρονομετρημένο του αγώνα. Υπήρξε καθυστέρηση λόγω κοκκινης σημαίας στη προηγούμενη κατηγορία αν και όλοι οι αγωνιζόμενοι ήταν έτοιμο να μπουν από τις 5. Τα δύο αδέρφια πήγαν πολύ καλά με τον Δημήτρη να κάνει 16ο χρόνο με μόλις 3 δευτερόλεπτα από τον ταχύτερο χρόνο και βελτιωμένος ο χρόνος του από το ελεύθερο κατά 2,5 δευτερόλεπτα. Ο Νίκος έκανε τον 28ο χρόνο αλλά η βελτίωση του από το ελεύθερο ήταν σχεδόν 8 δευτερόλεπτα !!! 
Λόγω της καθυστέρησης δεν υπήρξε ομιλητής απόψε και έτσι μετά από λίγες ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες, η ομάδα ικανοποιημένη από την απόδοσή της πήγε για φαγητό και ξεκούραση...

Επόμενο άρθρο »

SBK Imola: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Imola: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα