• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen GP 250: Aoyama μετά από δράμα...
Νέα 30/06/2009 - 23:40

Όλοι περίμεναν τη μάχη για τη νίκη του Assen μεταξύ των Aoyama και Bautista στους τελευταίους γύρους των 250. Κανείς όμως δεν περίμενε αυτό που συνέβη. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Hiroshi Aoyama με Honda του Team Scot Racing μεν, αλλά με απρόβλεπτο τρόπο.

 

Ήταν η «κακή στιγμή» για τον Alvaro Bautista (Αprilia) όταν, στον προτελευταίο γύρο, εξαπέλυσε την επίθεσή του για τη διεκδίκηση της καρό σημαίας, αλλά το παράκανε στο γρήγορο εσάκι της πίστας και κυριολεκτικά εμβόλισε τον Aoyama (Honda) από πίσω, καθώς ο Ιάπωνας βρισκόταν υπό κλίση! Αργότερα, καθώς ο Bautista επέστρεφε με τα πόδια στα pits (με τη μοτοσυκλέτα του να τινάζεται στον αέρα μετά την σύγκρουση, το μπροστινό λάστιχο να βγαίνει από τη ζάντα και την Aprilia σοβαρά λαβωμένη) υπαινίχθηκε πως ο Aoyama είχε κλείσει το γκάζι πάνω στην αλλαγή κατεύθυνσης και έτσι προκλήθηκε η σύγκρουση. Πέρα από τα λεγόμενα του Ισπανού αναβάτη της ομάδας Maprfre Aspar όπως είναι γνωστό σε όλους, ο προπορευόμενος αναβάτης έχει συνήθως δίκιο, οπότε… Το πόσο τυχερός στάθηκε ο Aoyama από την σφοδρότητα της σύγκρουσης, όπου έσπασε η ουρά του μονόσελού του και η δεξιά του εξάτμιση, είναι μια ανεξιχνίαστη υπόθεση που πρέπει να δει κανείς σε βίντεο πολλές φορές για να το συνειδητοποιήσει.

 

Με αυτόν τον τρόπο ένας εκπληκτικής απόδοσης Aoyama, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα -ξεκινώντας από την 6η θέση, για να περάσει πρώτος στον 17ο γύρο - κατέκτησε τη δεύτερη του νίκη φέτος σε αγώνα του Πρωταθλήματος, παίρνοντας μάλιστα και την πρωτοπορία στη βαθμολογία της κατηγορίας.

 

Με την εγκατάλειψη του Bautista, η μάχη για την δεύτερη θέση έγινε υπόθεση του Hector Barbera (που είχε πετύχει και την pole position) που άφησε στην τελευταία θέση του βάθρου τον Παγκ. Πρωταθλητή Marco Simoncelli, ο οποίος έδειχνε να μην είναι σε καλή μέρα. Η τέταρτη θέση – μέχρι κάποιας στιγμής ήταν υπόθεση των Pasini και Luthi, αλλά κατάφεραν να συγκρουστούν και αυτοί, μένοντας εκτός διεκδίκησης – πήγε στον Ισπανό Aleix Espargaro, που σημείωσε έτσι την υψηλότερη του διάκριση στην κατηγορία. Στις επόμενες θέσεις τερμάτισαν οι: 5. Locatelli, 6. Debon, 7. Abraham, 8. Faubel, 9. Wilairot, 10, De Rosa, 11. Di Meglio, 12. Pesek, 13. Baldolini, 14. Debise, 15. Toth.

 

Στη βαθμολογία των 250 προηγείται ο Aoyama με 121 βαθμούς και ακολουθούν οι Bautista (108), Barbera (95), Simoncelli (77), Pasini (64), Luthi (52)

Επόμενο άρθρο »

MAX BIAGGI: Kαι τιμωρία και κάταγμα

« Προηγούμενο άρθρο

Τα στατιστικά για ...Όσκαρ του Doctor Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα