• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός Catalunya
Ποιός θα κερδίσει τον Lorenzo;
Νέα 09/06/2015 - 10:40

Ο Jorge Lorenzo έχει κερδίσει τους τελευταίους τρεις αγώνες στη σειρά και δείχνει κυριολεκτικά ανίκητος αυτό το διάστημα, έχοντας πλησιάσει στους έξι βαθμούς τον Valentino Rossi στη βαθμολογία.

 

Ο Lorenzo έχει κερδίσει τρεις φορές στην Βαρκελώνη, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο έβδομος Γύρος της φετινής σεζόν, ενώ στον περσινό αγώνα τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

 

Από το 1992, όταν και μπήκε στο Ημερολόγιο Αγώνων η Catalunya, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης είναι ο Valentino Rossi με εννέα νίκες σε όλες τις κατηγορίες (1 στα 125cc / 2 στα 250cc / 1 στα 500cc / 5 στα MotοGP) με την τελευταία το 2009. Ο Vale ήταν δεύτερος πέρυσι, μισό δευτ. πίσω από τον νικητή Marquez.

 

Ο Rossi βρίσκεται ανελλιπώς στο βάθρο τη φετινή σεζόν, αλλά αν θέλει να σταματήσει τη ξέφρενη πορεία του ομόσταυλού του, θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του στις κατατακτήριες. Εκεί όπου ο Lorenzo έχει πάντα προβάδισμα, σε σχέση με τις πιο πίσω θέσεις απ’ όπου ξεκινά ο Rossi.

 

Ο Marquez περνά την πιο δύσκολη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία. Στο Mugello - για δεύτερη φορά φέτος - εγκατέλειψε και δεν πήρε βαθμούς. Ο Ισπανός ελπίζει ότι, μπροστά στους συμπατριώτες του, θα επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και θα μειώσει τη διαφορά των 49β που τον χωρίζει από τον Vale.

 

Ο Pedrosa νιώθει συνεχώς καλύτερα με το χέρι του, μετά την επέμβαση για arm-pump και πήρε μια καλή τέταρτη θέση στο Mugello. Στην Catalunya ελπίζει ότι συνεχίσει τη δυνατή του παράδοση, που τον θέλει να ανεβαίνει συνεχώς στο βάθρο από το 2011!

 

Στην Ducati ο Iannone είχε δυο επιπλέον εβδομάδες να ξεκουράσει τον ώμο του και θα θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει το ίδιο δυνατά όπως και στο Mugello, όπου πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία και την καλύτερή του θέση σε αγώνα (2ος).

 

Το πίσω γρανάζι της GP15 του εμπόδισε τον Dovizioso από το να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα στην Ιταλία. Ο Dovizioso, τρίτος στη βαθμολογία και τέσσερα βάθρα στους έξι πρώτους αγώνες, είχε ανεβεί στο βάθρο της Catalunya το 2012 με την Tech 3.

 

Στην Suzuki τα σημαντικά νέα είναι ότι θα έχουν αναβαθμισμένο κινητήρα στην Ισπανία. Ο Espargaro είχε δυο εβδομάδες για να συνεχίσει την αποθεραπεία του από την επέμβαση που έκανε στο δεξί του χέρι μετά την πτώση στο Le Mans, ενώ ο Vinales θέλει ακόμα μια δυνατή παρουσία στην Catalunya, μετά την έβδομη θέση που πήρε στην Ιταλία και είναι η καλύτερή του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Η μάχη για τον καλύτερο δορυφορικό αναβάτη πήρε καινούργια τροπή, μετά την πτώση του Crutchlow στο Mugello και την 5η θέση του Bradley Smith, που δίνει στον δεύτερο έναν αέρα 10 βαθμών στη βαθμολογία. Ο Crutchlow στραμπούλιξε τον αστράγαλό του και θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς για να συμμετάσχει στην Catalunya.

 

Ο Pol Espargaro πλησίασε στους δυο βαθμούς τον Crutchlow, μετά την έκτη θέση που πήρε στην Ιταλία, ενώ ο Scott Redding ξέρει καλά ότι πρέπει να αρχίσει να δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες πάνω στην εργοστασιακή Honda, έχοντας τερματίσει για μια ακόμη φορά εκτός δεκάδας στον προηγούμενο Γύρο.

 

Στην OPEN, μεγάλη ήταν η νίκη του Loris Baz στο Mugello, πλησιάζοντας στους έξι βαθμούς τον πρωτοπόρο Hector Barbera, ο οποίος έκανε επέμβαση για arm-pump στο χέρι του και δεν θα είναι 100% έτοιμος στη Βαρκελώνη.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: 91 γύρους πρώτος ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Δύσκολα θα τον κερδίζουμε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα