• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MUGELLΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Yπόκλιση στον Βασιλιά Rossi
Ό,τι και να πει κανείς γι' αυτόν, λίγο είναι. Ο φοβερός και τρομερός Valentino Rossi, ο σούπερ σταρ των motoGP, νίκησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα του Μugello κάνοντας επίδειξη δύναμης.
Νέα 01/06/2008 - 00:00
Ό,τι και να πει κανείς γι' αυτόν, λίγο είναι. Ο φοβερός και τρομερός Valentino Rossi, ο σούπερ σταρ των motoGP, νίκησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα του Μugello κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Με την πτώση της καρό σημαίας ξεκίνησε ένα μεγάλο πάρτι στην πίστα, με 96.000 ...καλεσμένους να αποθεώνουν τον Ιταλό πολυπρωταθλητή.

Μπορεί στην εκκίνηση να έχασε θέσεις και να βρέθηκε προσωρινά πέμπτος, στη συνέχεια όμως με συνοπτικές διαδικασίες άρχισε να «καθαρίζει» τον ένα μετά τον άλλο τους αντιπάλους του.

Πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος είχε ανέβει στην τρίτη θέση κυνηγώντας τους Pedrosa (άλλη μια εκπληκτική εκκίνηση) - Sotner που βρίσκονταν μπροστά του.

Στον τρίτο γύρο «ξεφορτώθηκε» τον Ισπανό και λίγο αργότερα τον Αυστραλό. Από τη στιγμή που πήρα στα χέρια του την πρωτοπορία, άρχισε σιγά σιγά να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Ο Rossi προηγείται με 122 βαθμούς

Ο Rossi προηγείται με 122 βαθμούς

Πίσω του, Pedrosa και Stoner έδιναν μάχες με κερδισμένο τελικά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ducati που πέρασε τον Ισπανό στον 13ο γύρο. Από κει και πέρα ο αναβάτης της Repsol Honda δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων και μάλιστα στο τέλος χαλάρωσε με αποτέλεσμα να δώσει δικαίωμα στον de Angelis να κάνει όνειρα για βάθρο.

Ο οδηγός από το Σαν Μαρίνο πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και αυτό δεν συνέβη τυχαία καθώς από το πρωί έδειξε ότι θα είναι πολύ δυνατός στον αγώνα σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στο warm-up.

Η παρουσία των Colin Edwards - James Toseland στην πρώτη εξάδα απλά αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που κάνει φέτος η Yamaha. O Loris Capirossi ξεκίνησε καλά τον αγώνα και κατάφερε για λίγους γύρους να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων στη συνέχεια όμως άρχισε να χάνει έδαφος με αποτέλεσμα να τερματίσει έβδομος.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Andrea Dovizioso, Shinya Nakano και Chris Vermeulen.

Πρώτη εγκατάλειψη φέτος για τον Jorge Lorenzo που έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει τον Andrea Dovizioso.

Mετά την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα, o Rossi έφτασε τους 122 βαθμούς, 12 περισσότερους από τον Pedrosa. Στην τρίτη θέση, παρά την εγκατάλειψή του, διατηρήθηκε ο Lorenzo (94 βαθμούς), ενώ ο Stoner έφτασε τους 76.

Επόμενο άρθρο »

To δίλημμα της Repsol Honda ενόψει Catalunya

« Προηγούμενο άρθρο

MUGELLΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στην pole position ο Rossi

Χορηγοί