• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To δίλημμα της Repsol Honda ενόψει Catalunya
Η πίστα της Catalunya όπου την Κυριακή 8/5 διεξάγεται ο έβδομος αγώνας των motoGP βρίσκεται μόλις 20km μακριά από το Sabadell, τη γενέτειρα του Dani Pedrosa.
Νέα 03/06/2008 - 00:00
Η πίστα της Catalunya όπου διεξάγεται την Κυριακή 8/5 ο έβδομος αγώνας των motoGP βρίσκεται μόλις 20km μακριά από το Sabadell, τη γενέτειρα του Dani Pedrosa.

Ο συγκεκριμένος αγώνας λοιπόν είναι ξεχωριστός για τον Ισπανό που ως αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης στο συγκεκριμένο σιρκουί.

Το μεγάλο δίλημμα που έχει αυτός και η ομάδα του, η Repsol Honda, έχει να κάνει με τον νέο V4 με τις πνευματικές βαλβίδες.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του συγκεκριμένου κινητήρα στο Mugello -στα χέρια του Okada- ήταν ενθαρρυντικό ωστόσο ακόμα υπάρχουν αμφιβολίες.

Το νέο μοτέρ έχει μεγαλύτερο όριο λειτουργίας καθώς ανεβάζει 1000 στροφές παραπάνω σε σχέση με το υπάρχον (με τις συμβατικές βαλβίδες), ενώ υπερτερεί και σε τελική ταχύτητα. Ακόμα όμως δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλουν οι άνθρωποι της εταιρίας, ενώ υπάρχουν ανησυχίες και για την αξιοπιστία του αν και στο Mugello ο Okada έβγαλε όλο τον αγώνα.

«Το δυνατό του σημείο είναι ότι ανεβάζει περισσότερες στροφές γεγονός που δίνει πλεονέκτημα στις ευθείες, αλλά χρειάζεται ακόμα να βελτιώσουμε την οδηγισημότητά της. Επίσης έχουμε κάποια ζητήματα με το κράτημα στα οριακά πλαγιάσματα που θα πρέπει να διευθετήσουμε», τόνισε ο Okada μετά το ιταλικό GP.

Στο ιαπωνικό team αναφέρουν ότι η τελική απόφαση για το αν θα χρησιμοποιηθεί ή όχι ο νέος κινητήρας στον αγώνα της Cataunya, θα ληφθεί πριν τις δοκιμές της Παρασκευής. Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι οι Pedrosa - Hayden να τον δοκιμάσουν στις διήμερες δοκιμές εξέλιξης που θα ακολουθήσουν μετά τον αγώνα.

Δεν θα πρέπει ωστόσο να αποκλειστεί το σενάριο ο Hayden να δοκιμάσει τον νέο V4 στον αγώνα αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει τίποτα να χάσει. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει και για τον Pedrosa ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά τίτλου και δεν θέλει να ρισκάρει το ενδεχόμενο εγκατάλειψης από μηχανικό πρόβλημα.

«Είναι ένας σημαντικός αγώνας για μένα γιατί θα τρέξω μπροστά στους φίλους μου, κοντά στην πόλη που μεγάλωσα. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα ξεχωριστή στο Montmelo με το κοινό να είναι ενθουσιώδες και θερμό καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τους ανταμείψω», δήλωσε ο Pedrosa και πρόσθεσε: «Όσο για τον νέο κινητήρα, θα δούμε. Δεν είναι εύκολο να ρυθμίσεις έναν νέο κινητήρα κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριημέρου, γι' αυτό χρειάζεται να περιμένουμε λίγο πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση».

Από την πλευρά του ο Νicky Hayden δήλωσε: «Αν ήταν να παίξω videogame ίσως το Montmelo να μην ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά σίγουρα θα ήταν μια από τις πρώτες μου επιλογές. Είναι σημαντικό να έχεις μια μοτοσυκλέτα που στρίβει καλά, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ηλεκτρονικά. Κάθε φορά που τρέχεις στην Ισπανία περιμένεις ένα μεγάλο πάρτι. Ο κινητήρας με τις πνευματικές βαλβίδες είναι ενδιαφέρον, γιατί για μένα το πλαίσιο του 2008 λειτουργεί καλύτερα μαζί του. Ελπίζω λοιπόν ότι μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από ένας καλός κινητήρας για μας. Θα πρέπει να τσεκάρουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση».

O Pedrosa στην Catalunya:

  • motoGP
    2007 - 3ος
    2006 - Eγκατέλειψε
  • 250cc:
    2005 - Nικητής
    2004 - 2ος
  • 125cc:
    2003 - Nικητής
    2002 - 2ος
    2001 - 7ος

    Ο Hayden στην Catalunya:

  • motoGP:
    2007 - 11oς
    2006 - 2ος
    2005 - 5ος
    2004 - Εγκατέλειψε
    2003 - 9ος

    Επόμενο άρθρο »

    O Rossi στο Montmelo με όπλο την παράδοση

    « Προηγούμενο άρθρο

    MUGELLΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Yπόκλιση στον Βασιλιά Rossi

    Χορηγοί