• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η μάχη των Lorenzo-Rossi συνεχίζεται
Από την πίστα του Assen, αυτό το Σάββατο
Νέα 23/06/2015 - 10:34

Η θρυλική πίστα του Assen - μια πίστα που βρίσκεται στο Ημερολόγιο Αγώνων από την πρώτη χρονιά του Πρωταθλήματος, το 1949 - θα φιλοξενήσει τον επόμενο αγώνα της φετινής σεζόν.

 

Εκεί θα δούμε τη μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Jorge Lorenzo και Valentino Rossi, τους δυο αναβάτες της Movistar Yamaha που έχουν μεταξύ τους διαφορά μόλις στον ένα βαθμό.

 

Ο Lorenzo - που είναι πρώτος σε 103 συνεχόμενους γύρους - προέρχεται από τέσσερεις συνεχόμενες νίκες και θα έχει την ευκαιρία να περάσει για πρώτη φορά φέτος στην 1η θέση της βαθμολογίας.

 

Από την άλλη, ο Valentino Rossi βρήκε τις λύσεις στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας του στην Catalunya, αλλά - όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος - αν δεν καταφέρει να βελτιωθεί στις κατατακτήριες, δύσκολα θα σταματήσει το σερί του ομόσταυλού του.

 

Η πίστα του Assen ταιριάζει στις Yamaha, που έχουν και τις περισσότερες νίκες από το 2002 μέχρι και σήμερα - εφτά συνολικά - ενώ τόσο ο Jorge όσο και ο Valentino θα έχουν ένα πλεονέκτημα μιας κι έκαναν εκεί ιδιωτικές δοκιμές, δοκιμάζοντας ένα νέο πλαίσιο.

 

Πέρυσι, ο μεγάλος νικητής στην Ολλανδία ήταν ο Marc Marquez, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος μετά από δυο συνεχόμενες πτώσεις υπολείπεται 69β από την κορυφή.

 

Τα προβλήματα με την Honda είναι γνωστά και στο πρόσφατο τεστ στην Catalunya, o Marquez δοκίμασε το παλιό πλαίσιο με το νέο ψαλίδι, σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις.

 

Ωστόσο ο καιρός δεν του επέτρεψε να κάνει περισσότερους από πέντε γύρους, με τα πρώτα συμπεράσματα να είναι ενθαρρυντικά. Όπως και να έχει, ο Marquez θα βρεθεί σε μια πίστα που έχει νίκες σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Ο Dani Pedrosa έρχεται χαρούμενος στην Ολλανδία μετά το πρώτο του βάθρο για το 2015 στον προηγούμενο Γύρο. Ο Ισπανός είναι αισιόδοξος ότι το πρόβλημα με το arm-pump στο δεξί του χέρι έχει λυθεί οριστικά.

 

Πέρυσι ήταν στο βάθρο στο Assen, ωστόσο έχει μόνο μια νίκη συνολικά στην καριέρα του στην Ολλανδία: το 2002 στα 125cc.

 

Στη Suzuki θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία να δοκιμάσουν τον αναβαθμισμένο κινητήρα, μετά τον αγώνα στην Catalunya και το διήμερο τεστ στην Aragon. Η γρήγορη Ολλανδική πίστα θα ταιριάξει στην εξαιρετική GSX-RR, ενώ σημαντική είναι και η απουσία μεγάλης ευθείας.

 

Ο Aleix Espargaro πήρε την πρώτη pole position για το εργοστάσιο από το 2007, αλλά στους τρεις τελευταίους αγώνες έχει εγκαταλείψεις και οπωσδήποτε θα θέλει ένα καλό αποτέλεσμα το Σάββατο.

 

Ο Ισπανός είχε πάρει την pole position στο Assen πέρυσι - οδηγώντας την OPEN Yamaha - ενώ και στον αγώνα τα είχε πάει περίφημα κατακτώντας την τέταρτη θέση!

 

Από την πλευρά του ο Vinales θέλει να χτίσει πάνω στην έκτη θέση της Catalunya - που είναι και η καλύτερή του στη μεγάλη κατηγορία - σε μια πίστα που πέρυσι στην Moto2 ήταν δεύτερος, ενώ μετράει και δυο νίκες: το 2011 (125cc) και το 2012 (Moto3).

 

Για τον Andrea Iannone το Assen θα αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία να καταφέρει να μειώσει κι άλλο τη διαφορά του από τις δυο Yamaha, με τον Ιταλό να είναι πολύ σταθερός στους αγώνες, όπου και δεν έχει τερματίσει, φέτος,  ποτέ εκτός εξάδας!

 

Για τον Dovizioso το σημαντικό είναι να επιστρέψει στο βάθρο. Ο Ιταλός έχει μόλις ένα βάθρο στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες - τη στιγμή που είχε ξεκινήσει τη σεζόν με τρία συνεχόμενα - ενώ προέρχεται και από δυο εγκαταλείψεις σε Mugello και Catalunya.

 

Ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης είναι ο Bradley Smith, ο οποίος έρχεται στο Assen με διαφορά 21 βαθμών από τον συμπατριώτη του, τον Cal Crutchlow. Ο Smith κάνει την καλύτερή του σεζόν φέτος και είναι έκτος στη βαθμολογία με 68β.

 

Ο Crutchlow από την άλλη προέρχεται από τρεις συνεχόμενες εγκαταλείψεις και θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις στην Ολλανδία. Πέρυσι - με την GP14 - ήταν στην ένατη θέση, αλλά το 2013 είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο με την Yamaha Tech3.

 

Ο Scott Redding ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία με την έβδομη θέση του στην Catalunya.

 

Το σημαντικό όμως για τον Βρετανό είναι ότι αρχίζει να συνηθίζει τη μοτοσυκλέτα και είναι βέβαιος ότι θα συνεχίσει την πρόοδο στο Assen, στην πίστα που έχει ανέβει στο βάθρο το 2012 και το 2013 (Moto2).

 

Στο δρόμο που χάραξε στους τρεις προηγούμενους Γύρους - όταν και τερμάτιζε πάντα σε θέσεις βαθμών - θέλει να συνεχίσει ο Eugene Laverty, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του και το καινούργιο ψαλίδι της Honda.

Επόμενο άρθρο »

World GP Bike Legends

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Δυο video από την Suzuki!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα