• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin προειδοποιεί!
Οι αναβάτες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα ελαστικά μας
Νέα 03/07/2015 - 11:06

Ο Γάλλος κατασκευαστής θα αντικαταστήσει την Bridgestone ως η μονομάρκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, με τους αναβάτες να έχουν πάρει (ακόμα μια) γεύση, την τελευταία, στο πρόσφατο τεστ του Mugello.

 

Εκεί που οι Valentino Rossi, Jorge Lorenzo και Marc Marquez έπεσαν από μπροστινό, ενισχύοντας περισσότερο την άποψη ότι αυτό το ελαστικό της Michelin συμπεριφέρεται περίεργα.

 

Ωστόσο ο Pascal Couasnon τόνισε ότι τα προβλήματα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν δίκαια τα ελαστικά του 2016, προειδοποιώντας ότι με την εξέλιξη να είναι συνεχιζόμενη, αποτελεί ευθύνη των οδηγών να προσαρμοστούν σ’ αυτά!

 

«Πρέπει να είναι προσεχτικός, όποιος προσπαθεί να ερμηνεύσει τι ακριβώς γίνεται σ’ αυτά τα τεστ», σχολίασε ο Couasnon. «Διότι αυτά γίνονται συνήθως μετά από αγώνες και οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν στηθεί για τα δικά μας ελαστικά».

 

«Είναι πολύ περίπλοκο και για τους αναβάτες. Πρέπει να ξεχάσουν ό,τι ήξεραν από τα προηγούμενα ελαστικά και να προσαρμοστούν σε κάτι εντελώς καινούργιο. Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να στηθούν κατάλληλα και οι αναβάτες να συνηθίσουν το κράτημά τους».

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι παρά τις προσπάθειες της Michelin να βελτιώσει τα ελαστικά της μέχρι το 2016, αναπόφευκτα με την εισαγωγή τους τη νέα χρονιά θα αλλάξουν πολλά δεδομένα.

 

«Νομίζω ότι οι μπροστά προβληματίζονται, ενώ αυτοί που είναι πιο πίσω το βλέπουν ως μια μεγάλη ευκαιρία», πρόσθεσε.

 

«Βέβαια όλα θα αλλάξουν αναφορικά με το τι βλέπουμε τώρα, μιας και οι αναβάτες θα προσαρμοστούν αλλά κι εμείς θα φέρνουμε συνεχώς καινούργιες αναβαθμίσεις».

 

Οι αναβάτες του MotoGP θα δοκιμάσουν και πάλι τα ελαστικά της Michelin μετά τον αγώνα στο Brno.

Επόμενο άρθρο »

Επιβεβαιώθηκαν οι αλλαγές από το 2017

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Aoyama στη θέση του Abraham

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα