• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δικαιώθηκαν Marquez-Pedrosa
Για την επιλογή τους στο μπροστινό ελαστικό
Νέα 14/07/2015 - 15:43

Μετά το 1-2 που έκαναν στο Sachsenring (το πρώτο φέτος της Honda), τόσο ο Marc Marquez όσο και ο Dani Pedrosa ένιωθαν δικαιωμένοι για το ότι δεν χρησιμοποίησαν το ασύμμετρο μπροστινό της Bridgestone.

 

Το δίδυμο της Honda ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισαν να μείνουν με το σκληρό μπροστινό, ώστε να έχουν το κάτι παραπάνω προς το τέλος του αγώνα σε σχέση με τους Rossi και Lorenzo που φορούσαν το ασύμμετρο.

 

«Με το 33 (σ.σ. το ασύμμετρο) ήμουν πολύ γρήγορος στους δέκα γύρους, αλλά όταν δοκίμασα το σκληρό (σ.σ. 38) ήμουν περίπου ένα δέκατο πιο αργός, αλλά στους τελευταίους γύρους ήμουν πιο σταθερός».

 

«Έτσι, ενδεχομένως με το ασύμμετρο να ήμουν πιο γρήγορος στους πρώτους 15 γύρους, όμως μετά 30 γύροι να πιέζεις στα αριστερά είναι πολλοί. Είδα στο ζέσταμα ότι ήμουν αρκετά γρήγορος με το σκληρό κι έτσι το επιλέξαμε».

 

Το σκληρό ήταν αυτό που βοήθησε και τον Dani Pedrosa να αφήσει πίσω του τον Valentino Rossi στους τελευταίους έξι γύρους, με τον Ισπανό να το χαρακτηρίζει ως την καλύτερη επιλογή για το τέλος του αγώνα.

 

«Το δοκίμασα χτες κι ένιωθα ότι ήμουν πιο σταθερός σε σχέση με το ασύμμετρο, αν και δεν είχα τόσο καλή πρόσφυση», σχολίασε ο Pedrosa.

 

«30 γύροι είναι πολλοί να είσαι συνεχώς στα πλάγια κι έτσι αποφάσισα να πάρω το σκληρό, διότι με το ασύμμετρο μπορεί να είχα καλύτερη αίσθηση, αλλά φόρεσα το σκληρό για να είμαι πιο σίγουρος στο τέλος».

 

«Για μένα, ήταν μια καλή επιλογή».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Σημαντικό βάθρο για το Πρωτάθλημα!

« Προηγούμενο άρθρο

«Πολύ σύντομα» το seamless της Suzuki!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα