• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DONINGTON PARK: Τι έγινε στον αγώνα του 2008;
Aπό τη βρετανική πίστα ξεκίνησε πέρσι η αντεπίθεση του Stoner...
Νέα 22/07/2009 - 09:06
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Casey Stoner έφυγε νικητής από το Donington Park. Ήταν η πρώτη από τις τρεις συνεχόμενες νίκες που σημείωσε μέσα στο 2008 ο Αυστραλός (ακολούθησαν οι πρωτιές σε Assen και Sachsenring) επιστρέφοντας δριμύτερος στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο αναβάτης της Ducati Marlboro οδήγησε χωρίς κανένα λάθος, μια μοτοσυκλέτα που ήταν σωστά στημένη, με τα λάστιχα της Bridgestone να δουλεύουν άψογα και τον 24χρονο να ελέγχει τον αγώνα με άνεση, ειδικά μετά τη μέση.

Η διαφορά των 5,7 δευτερολέπτων δείχνει την κυριαρχία του, όπως και ο ταχύτερος γύρος του, πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας. Ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του με τα νέα ηλεκτρονικά που την έκαναν ευκολοδήγητη, ειδικά στις χαμηλές στροφές που υπήρχε πρόβλημα στους πρώτους αγώνες της χρονιάς.

O Valentino Rossi και η Yamaha του χρησιμοποίησαν ένα νέο πίσω λάστιχο της Bridgestone -το ίδιο χρησιμοποίησε και ο νικητής- αλλά τελικά κάτι έλειπε στο set up της ομάδας και ο Doctor δεν κατάφερε να δώσει τη μάχη που ήθελε στον 200ο αγώνα της καριέρας του.

Χρειάστηκε όμως να παλέψει πολύ με τον Dani Pedrosa και την Honda του HRC που παρά το ότι ξεκίνησε από την 9η θέση έφτασε και πέρασε τον Ιταλό, για να μείνει τελικά τρίτος, όταν προς τα τέλη του αγώνα έκανε απανωτά λάθη, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος.

O Colin Edwards με την Yamaha της Tech3 έκανε ένα ακόμη σταθερό αγώνα και ανέβηκε μέχρι την 4η θέση, μπροστά από τον εντυπωσιακό Andrea Dovizioso που με την Honda της JiR Scot στην αρχή πέρασε μέχρι και την 2η θέση για λίγο!

Ο πολυτραυματίας Jorge Lorenzo, έκανε σπουδαίο αγώνα και παρά το ότι ξεκίνησε από την 17η θέση, τερμάτισε 6ος, περνώντας προς το τέλος τους Hayden και Vermeulen. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Nakano, West.

Στο ντεμπούτο του στα MotoGP, o Βen Spies που έτρεχε με την Rizla Suzuki αντικαθιστώντας τον τραυματία Loris Capirossi, τερμάτισε 14ος. Ο Αμερικανός που φέτος πρωταγωνιστεί στο WSBK είχε κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές όπου σημείωσε τον όγδοο καλύτερο χρόνο.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI Vs LORENZO: Δηλώσεις που βάζουν φιτιλιές...

« Προηγούμενο άρθρο

DONINGTON PARK: H επιστροφή του Ralf Waldmann!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα