• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nέο Piaggio Liberty
Ιταλική φινέτσα και μέγιστη λειτουργικότητα!
Νέα Αγοράς 26/01/2016 - 15:59
Δελτίο τύπου  
 
ΝΕΟ PIAGGIO LIBERTY
 
ΚΟΜΨΟ, ΕΛΑΦΡΥ, ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΤΟ ΝΕΟ LIBERTY ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΟ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ
 
Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ iGET ΤΗΣ PIAGGIO ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
 
 
Το Piaggio Liberty αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη της κατηγορίας της δίτροχης μετακίνησης. Είναι συνώνυμο της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Αν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997, το Liberty είναι από τα σπάνια προϊόντα που κατόρθωσε από μοντέλο σε μοντέλο να παραμείνει πιστό στο ίδιο καιστο όνομά του, να εκσυγχρονίζεται συνέχεια ικανοποιώντας και τις ανάγκες της νέας γενιάς πελατών.
Το Piaggio Liberty έχει σημειώσει με επιδέξιο τρόπο μεγάλη επιτυχία, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής από τους πιο απαιτητικούς πελάτες, χάρη στην ικανότητά του να πληροί τις ανάγκες μετακίνησης και ελευθερίας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει στυλ, μειωμένο βάρος, ευκολία και ασφάλεια στην οδήγηση. 
Έπειτα από 18 χρόνια επιτυχημένων πωλήσεων που ξεπερνούν τις 900 χιλιάδες μονάδες, το Piaggio Liberty έχει πλήρως ανανεωθεί σύμφωνα όμως με τις αξίες που ενέπνευσαν το αρχικό μοντέλο και με στόχο την κάλυψη των ολοένα και πιο έντονων απαιτήσεων για ένα όχημα που να χαρακτηρίζεται από ανώτερη ποιότητα, ελαφρύ στο βάρος του αλλά ταυτόχρονα σταθερό, εύκολο στη χρήση με εξαιρετικές επιδόσεις και κορυφαίες τεχνολογικές λύσειςστην υπηρεσία της ασφάλειας, όπως το σύστημα πέδησης ABS, το οποίο παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων 125 και 150 cc. 
Νέοι κινητήρες, νέα εργονομία, νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, καθώς και νέες κομψές γραμμές σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου οι οποίοι, ήδη από το πρώτο Liberty, προσέδωσαν στο συμπαγές σκούτερ όλη τη δυναμική ασφάλεια μιας ανώτερης κατηγορίας οχημάτων ώστε να εδραιωθεί ουσιαστικά στην κατηγορία οχημάτων με μεγάλους τροχούς.
Η μεταμόρφωση του Piaggio Liberty δεν συνιστά απλά την εξέλιξη του οχήματος, αλλά αποτελεί μια πραγματική αναγέννηση η οποία, βάσει των αρχών που ενέπνευσαν το πρώτο Liberty, δημιούργησε ένα εντελώς νέο και τεχνολογικά προηγμένο όχημα των ημερών μας συνδυάζοντας με εξαιρετικό τρόπο την κληρονομιά του σκούτερ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, σχεδιασμένου νακαλύπτει τις πιο απαιτητικές σύγχρονες ανάγκες σε ό,τι αφορά την ποιότητα, το στυλ, την ασφάλεια, το λειτουργικό κόστος και τον σεβασμό στο περιβάλλον. 
Καθώς οι διαστάσεις αυξήθηκαν, αυξήθηκε και η αίσθηση της άνεσης στη σέλα. Τώρα, παρουσιάζονται νέοι τεχνολογικοί κινητήρες, η διάμετρος του μπροστινού τροχού έχει αυξηθεί, διευρύνοντας κατά συνέπεια και τα περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας. Το ελαφρύ βάρος, η ευκολία στη χρήση και η φυσική κομψότητα του προϊόντος παραμένουν αναλλοίωτα, ακόμη και με την εμφάνιση ενός πιο «στιβαρού» οχήματος, επιβεβαιώνοντας ότι το Liberty αποτελεί το σκούτερ που μπορεί να καλύψει μια ευρεία γκάμα πελατών: από τους πολύ νέους οδηγούς, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι το νέο μοντέλο της Piaggio αποτελεί το ιδανικό όχημα εισόδου, έως τους λιγότερο νέους και πιο έμπειρουςοδηγούς, οι οποίοι αναζητούν επιλογές για ασφαλή και εύκολη μετακίνηση με χαμηλό λειτουργικό κόστος.
 
 
PIAGGIO iGET - Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΙΣΧΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΝΕΣΗ
 
Η νέα γενιά κινητήρων iGET της Piaggio στην αερόψυκτη έκδοσή τους παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο νέο Liberty. Πρόκειται για κινητήρες που προσφέρουν τεχνολογία αιχμής σε ό,τι αφορά την κατηγορία τους.
Η νέα μονάδα ισχύος iGet της Piaggio είναι αποτέλεσμα μιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θέτει ως πρωταρχικό στόχο τα νέα και περισσότερο εξελιγμένα επίπεδα ποιότητας και αξιοπιστίας σε συνδυασμό με χαμηλότερους ρύπους και κατανάλωση. Κάθε πτυχή αυτού του σχεδιασμού στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας κάθε μεμονωμένου εξαρτήματος με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. 
Περισσότερο από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα έχουν ήδη οδηγηθεί κατά τη φάσηδοκιμών των πρώτων κινητήρων iGet της Piaggio καταδεικνύοντας την έμφαση που δίδεται στην ποιότητα και την αξιοπιστία σε ό,τι αφορά την εξελικτική διαδικασία των νέων κινητήρων iGet οι οποίοι, χάρη στη σπονδυλωτή δομή του σχεδιασμού τους, μπορούν να διατεθούν σε υγρόψυκτη ή αερόψυκτη έκδοση με σύστημα χρονισμού 3 ή 4 βαλβίδων.
 
Το νέο Liberty προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα –50, 125 και 150 cc– ώστε να καλύψει κάθε ανάγκη μετακίνησης, με εξαιρετικές αποδόσεις του κινητήρα στην κατηγορία του, με ποιότητα και αξιοπιστία των συστημάτων ισχύος, με χαμηλό λειτουργικό κόστος και λιγότερους ρύπους, καθώς και μείωση των μηχανικών θορύβων. Όλοι οι κινητήρες του Liberty είναι υπερσύγχρονοι, τετράχρονοι και αερόψυκτοι με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Κάθε παραμικρή λεπτομέρεια, από την εξάτμιση έως τονεσωτερικό σχεδιασμό του καλύμματος του κιβωτίου ταχυτήτων, μέχρι το νέο φίλτρο αέρα, έχει ανασχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πιο άνετη και πιο ομαλή οδήγηση με λιγότερους θορύβους.
Ο τετράχρονος κινητήρας των 50 cc με το ολοκαίνουργιο θερμικό μέρος αποτελεί πραγματικό κόσμημα. Το χαρακτηριστικό που διακρίνει τη γενιά κινητήρων iGet είναι το σύστημα χρονισμού 3 βαλβίδων. Η νέα έκδοση των 50 cc είναι αποτέλεσμα ενός νέου σχεδιασμού που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της ποιότητας, της αξιοπιστίας και στην εξαιρετική μείωση της κατανάλωσης και των ρυπογόνων εκπομπών. Αποτελεί το ιδανικό σύστημα κίνησης για τους αρχάριους οδηγούς και ο αναβάτης θα εκτιμήσει ιδιαίτερα τα απίθανα χαρακτηριστικά του μοντέλου σε συνδυασμό με την αισθητή μείωση του λειτουργικού κόστους χάρη στην κατανάλωση καυσίμου η οποία περιορίζεται στα 58 χλμ/ λίτρο με σταθερή ταχύτητα τα 40 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στο περιβάλλον σε σχέση με τη μετακίνηση στην πόλη που είναι ο συνήθης χώρος «δράσης» του νέου Liberty, ο νέος κινητήρας διατηρεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τους μηχανικούς θορύβους χάρη στην εξέλιξη των νέων ρυθμίσεων του κιβωτίου ταχυτήτων οι οποίες επιτρέπουν στον μονοκύλινδρο κινητήρα να αποδίδει ταχύτερα ενώ παράλληλα να παραμένει «υπάκουο», με χαμηλότερο αριθμό στροφών ανά λεπτό κατά μέσο όρο συγκριτικά με τους κινητήρες της προηγούμενης γενιάς. Ως αποτέλεσμα, μειώνονται οι μηχανικοί θόρυβοι, καθώς και η κατανάλωση καυσίμου.
 
Χαρακτηριστικό των κινητήρων 50, 125 και 150 cc που εξοπλίζουν το νέο Liberty είναι το νέο σύστημα ψεκασμού με βελτιωμένη αποδοτικότητα και κορυφαίες επιδόσεις τόσο σε ιπποδύναμη όσο και σε ροπή, διευκολύνοντας την επιτάχυνση από χαμηλές στροφές ανά λεπτό, γεγονός που εξασφαλίζει νέες δυνατότητες ως προς την ταχύτητα και την ανταπόκριση στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις που χαρακτηρίζονται από συχνές στάσεις (Stop & Go). Το σύστημα ψεκασμού με μπεκ 8 οπών ψεκάζει το καύσιμο με πολύ λεπτή διασπορά για βέλτιστη καύση. Ειδικότερα, ο νέος κινητήρας των 125 cc της Piaggio έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη κατά 10% και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 16% σε σύγκριση με τον παλιό κινητήρα των Liberty. Η έκδοση των 150 cc ξεχωρίζει για της κορυφαίες επιδόσεις της καθιστώντας το σκούτερ πιο ευχάριστο στην οδήγηση σε οποιεσδήποτε συνθήκες: Με απόδοση 9,6 kW στις 7.750 σ.α.λ. και ροπή 13 Nm στις 6.500 σ.α.λ., εξασφαλίζεται υψηλή ροπή σε όλες τις στροφές, καθιστώντας το σύστημα ABS του Liberty ιδιαίτερα χρήσιμο στις αστικές κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και σε μετακινήσεις εκτός πόλεως, ενώ παράλληλα η κατανάλωση καυσίμου διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με 57 χλμ./ λίτρο με σταθερή ταχύτητα τα 40 χλμ./ ώρα.
 
Οι κινητήρες 125 και 150 cc iGet της Piaggio είναι μονοκύλινδροι και ολοκαίνουργιοι τόσο σε μηχανικά μέρη όσο και σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ορισμένα από τα ολοκαίνουργια μέρη που αξίζει να αναφερθούν είναι τα εξής:
- Ο στροφαλοφόρος άξονας, με 24% αυξημένη αδράνεια συγκριτικά με τον προηγούμενο κινητήρα για δραστική μείωση των κραδασμών και πιο ομαλή οδήγηση.
- Η νέα μίζα που είναι 70% πιο αθόρυβη. 
- Το κάλυμμα του κιβωτίου ταχυτήτων για την περαιτέρω μείωση του θορύβου και την αύξηση της ακαμψίας.
- Το χάρτινο -όπως στα αυτοκίνητα- φίλτρο αέρα το οποίο βελτιώνει τη διαδικασία του φιλτραρίσματος μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον θόρυβο της εισαγωγής αέρα.
- Ο αισθητήρας βαρομετρικής πίεσης, για συνεχή βελτιστοποίηση της καύσης.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον νέο συμπλέκτη του σκούτερ ο οποίος σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με στόχο τη μεγιστοποίηση της οδηγικής ευχαρίστησης. Ειδικότερα, στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η διαχείριση της ισχύος τόσο σε φάσεις ήπιας επιτάχυνσης όσο και σε συνθήκες με συχνές στάσεις και εκκινήσεις (Stop & Go) οι οποίες αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα οδήγησης σε μεγαλουπόλεις και μποτιλιαρίσματα. Το αποτέλεσμα από πλευράς αναβάτη είναι η άνετη και εύκολη οδήγηση η οποία σε συνδυασμό με την αυξημένη ισχύ του κινητήρα προσφέρει μια ευχάριστη και ομαλή εμπειρία χωρίς κραδασμούς.
 
Η εξάτμιση είναι επίσης ολοκαίνουργια. Η νέα μονάδα μειώνει τους θορύβους του κινητήρα εξασφαλίζοντας έναν πιο ευχάριστο και μεστό ήχο. Επιπλέον, ο νέος αλουμινένιος βραχίονας που συνδέει το σύστημα εξάτμισης με τον κινητήρα, αυξάνει την ακαμψία ολοκλήρου του συστήματος.
 
 
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
 
Το νέο Liberty της Piaggio είναι αποτέλεσμα μιας νέας εξελικτικής διαδικασίας του οχήματος η οποία ήδη από την πρώτη φάση του σχεδιασμού θέτει ως απώτερο στόχο την ανώτερη ποιότητα και επίδοση του σκούτερ, εστιάζοντας στην ικανοποίηση του πελάτη.
Στόχοι, όπως η απόλυτη εργονομία, η φιλικότητα προς τον χρήστη, ο χειρισμός, η σταθερότητα, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου καθώς και η μείωση εκπομπών με ολοένα και πιο «ζωηρές» επιδόσεις προέρχονται από την έμφαση που αποδίδεται στον τελικό πελάτη παρουσιάζοντας στην αγορά ένα υπερσύγχρονο και άρτια κατασκευασμένο όχημα με στυλ και υψηλές επιδόσεις με το οποίο ο πελάτης ξεχωρίζει όταν το οδηγεί ακόμη και στο πιο εκλεπτυσμένο αστικό περιβάλλον.
Η νέα γενιά Liberty προσφέρει ανώτερη ποιότητα κατασκευής η οποία αποτυπώνεται όχι μόνο στην αξιοπιστία -θεμελιώδη αξία του Ομίλου- αλλά και στην αντίληψη περί άψογου φινιρίσματος σε ό,τι αφορά την εμφάνιση του οχήματος. Τα νέα υλικά, οι νέες βελτιώσεις, οι συνδυασμοί, ακόμη και οι επιλογές των χρωμάτων συμβάλλουν στην αίσθηση ποιότητας που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Η σταθερότητα του Liberty της Piaggio, καθώς και κάθε εξάρτημά του ξεχωριστά αποτελούν χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου οχήματος αφού η σχολαστική επιμέλεια για την κάθε παραμικρή λεπτομέρεια αναδεικνύεται σε πρώτο πλάνο: όπως η προοδευτική αίσθηση του γκαζιού, η άψογη κατασκευή του αποθηκευτικού χώρου (ντουλαπάκι) στο εσωτερικό της ποδιάς, τα υλικά που επιλέχθηκαν για το κάλυμμα της σέλας, ο ήχος του κινητήρα, η απουσία κραδασμών, καθώς και η αίσθηση που έχει ο αναβάτης κατά το φρενάρισμα. Πρόκειται για μια διαδικασία κατασκευής η οποία αναβαθμίζει το διεθνές επίπεδο ποιότητας του Liberty επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε στον πελάτη ένα πολύτιμο και αξιόπιστο προϊόν το οποίο θα διατηρήσει διαχρονικά τα προηγμένα χαρακτηριστικά του. 
 
 
ΝΕΟ ΑΜΑΞΩΜΑ, ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΝΕΑ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ABS: ΤΟ LIBERTY ΤΗΣ PIAGGIO ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 
Άψογος χειρισμός που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στην εύκολη οδήγηση, κανένας συμβιβασμός σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα του οχήματος ακόμη και στις πιο υψηλές ταχύτητες για αδιαμφισβήτητη ασφάλεια: βάσει αυτών των κατευθυντήριων γραμμών, εμπνευστήκαμε τον σχεδιασμό του νέου πλαισίου του Liberty, τη νέα γεωμετρία πιρουνιού, την εφαρμογή νέου μπροστινού τροχού, ο οποίος διατίθεται πλέον σε διάμετρο 16 ιντσών, και παράλληλα την επιλογή των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για το πλαίσιο, καθώς και τα εξαρτήματα που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα.
Το πλαίσιο του Liberty της Piaggio είναι ολοκαίνουργιο. Πρόκειται για μια ενιαία ενισχυμένη δομή στήριξης από ατσάλινους σωλήνες με ατσάλινα ελάσματα. Η νέα στρεπτική ακαμψία (+15%) και η διαμήκης ακαμψία (αυξημένη κατά 17%) σηματοδοτούν σημαντική βελτίωση στον χειρισμό και μεγαλύτερη σταθερότητα στην οδήγηση, όπως θα άρμοζε άλλωστε σε ένα όχημα της κατηγορίας του, δημιουργώντας στον αναβάτη την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου του οχήματος. 
Στο μπροστινό τμήμα, το νέο Liberty διαθέτει υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι με ανασχεδιασμένη γεωμετρία, ενώ ένας διπλός βραχίονας συνδέει το κάρτερ του κινητήρα με το πίσω μέρος του πλαισίου, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόσβεση των εναλλασσόμενων δυνάμεων του κινητήρα. Το μονό αμορτισέρ διπλής ενέργειας με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου επιτρέπει στο Liberty να προσαρμόζεται απόλυτα στο βάρος του οδηγού με ή χωρίς συνεπιβάτη.
Το νέο Liberty πάντα κατείχε ηγετική θέση στην κατηγορία οχημάτων με μεγάλους τροχούς. Πιστό στη φιλοσοφία του να είναι ελαφρύ και ευέλικτο, παραμένοντας ωστόσο σταθερό και ασφαλές χάρη στους μεγάλους τροχούς, το Liberty συνεχίζει προς αυτήν την κατεύθυνση και αυξάνει τη διάμετρο του μπροστινού τροχού σε 16 ίντσες από 15 που διέθετε η προηγούμενη έκδοση, εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλότερες ταχύτητες. Διαθέτει ακτινωτές ζάντες με 7 μπράτσα από κράμα αλουμινίου οι οποίες ξεχωρίζουν για το ελκυστικό τους σχέδιο στο κέντρο.
Το φαρδύ ελαστικό διαστάσεων 100/80 που περιβάλλει την πίσω ζάντα των 14 ιντσών εξασφαλίζει σταθερότητα και πρόσφυση χωρίς όμως να διακυβεύεται η θρυλική ευελιξία του Liberty της Piaggio.
Το σύστημα ABS που εξοπλίζει τις εκδόσεις 125 και 150 cc του Liberty αναπτύχθηκε από την Piaggio σε συνεργασία με την Bosch, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εξαρτημάτων οχημάτων στον κόσμο. Το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου πέδησης αποτρέπει το μπλοκάρισμα του μπροστινού τροχού σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή ολισθηρών επιφανειών συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην ενεργητική ασφάλεια του οχήματος. Το σύστημα πέδησης, ακόμα και στην έκδοση των 50 cc, διατίθεται με μπροστινό δισκόφρενο 240 mm με δαγκάνα Nissin και ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό πίσω τάμπουρο 140 mm.
Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη: το νέο Liberty της Piaggio διαθέτει υψηλής ποιότητας εξαρτήματα, όπως η διπλή ντίζα γκαζιού που διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση το μηχανικό κλείσιμο του σώματος πεταλούδας και ο αισθητήρας πτώσης που σβήνει αμέσως τον κινητήρα σε περίπτωση πτώσης και αποτρέπει την οδήγηση σε περίπτωση που το πλαϊνό σταντ βρίσκεται κάτω.
Στη δίτροχη οδήγηση είναι σημαντικό το να μπορεί κανείς όχι μόνο να έχει καλό οπτικό πεδίο αλλά να γίνεται εξίσου αντιληπτός και από τα άλλα οχήματα. Με τα νέα μπροστινά φώτα LED τα οποία καθιστούν το σκούτερ ιδιαιτέρως ορατό κατά την ημέρα αλλά και την νύχτα, το νέο Liberty της Piaggio εγγυάται τη συμβολή της στην ενεργητική ασφάλεια.
 
ΣΤΥΛ: ΙΤΑΛΙΚΗ ΦΙΝΕΤΣΑ, ΝΕΑ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
 
Το Liberty της Piaggio υπήρξε διαχρονικά ένα μοντέλο-ορόσημο σε όλες του τις εκδόσεις συμβάλλοντας στη δημιουργία της κατηγορίας των σκούτερ με μεγάλο τροχό. Πρόκειται για την απόλυτη αντιπροσώπευση του ιταλικού στυλ και της φινέτσας ξεχωρίζοντας σε μια κατηγορία οχημάτων που η ομορφιά συχνά θυσιάζεται προς όφελος της λειτουργικότητας. Ωστόσο το νέο Liberty της Piaggio συνδυάζει πετυχημένα την πρακτικότητα με την κομψότητα.
Το νέο Liberty μετουσιώνει και εξελίσσει το στυλ που το έχει διακρίνει, ξεκινώντας από τον βασικό, αρμονικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό ο οποίος δίνει έμφαση σε χαρακτηριστικά όπως ο χειρισμός και η πρακτικότητα σε συνδυασμό με την εξαιρετική ιταλική φινέτσα.
Η νέα γενιά των Liberty της Piaggio αποπνέουν ακριβώς την αίσθηση ποιότητας και ανθεκτικότητας, προσφέροντας ένα πιο δυναμικό, άνετο και μεγαλύτερο όχημα χωρίς όμως να απομακρύνεται από την αρχική φιλοσοφία που το κατέστησε τόσο πετυχημένο. Οι διαστάσεις δεν έχουν αλλάξει δραματικά και ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην εργονομία γενικά του οχήματος, θέτοντας τον αναβάτη (είτε άντρας είτε γυναίκα) στο επίκεντρο της εξελικτικής πορείας του σχεδιασμού του.
Η μπροστινή ποδιά γίνεται ακόμη πιο προστατευτική όχι όμως εις βάρος των κάθετων σχεδιαστικών γραμμών του μοντέλου που έχουν αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της παραγωγής όλων των προϊόντων της Piaggio, χάρη στο οποίο αναπτύσσεται ένα αίσθημα οικειότητας με τον Ιταλό κατασκευαστή ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο το ισχυρό αίσθημα του «ανήκειν».
Το νέο μπροστινό παρουσιάζει μια πλουσιότερη και πιο τεχνολογική εικόνα. Στις εκδόσεις 125 και 150 cc τα φώτα πορείας ημέρας διατίθενται πλέον σε LED τα οποία χρησιμοποιώντας τη σχετική τεχνολογία συνεργάζονται με το σύστημα προβολέων που είναι τοποθετημένο στο τιμόνι -χαρακτηριστικό του μοντέλου- καθιστώντας το Liberty ορατό τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.
Το τιμόνι επίσης έχει σχεδιαστεί εκ νέου. Υπάρχουν πίσω στο τιμόνι νέα χειριστήρια για τη νέα μονάδα προβολέων, πιο ολοκληρωμένα, για εύκολο έλεγχο όλων των νέων στοιχείων που απεικονίζονται και διαχειρίζονται στον νέο πίνακα οργάνων. 
Τα νέα όργανα σηματοδοτούν αναμφισβήτητα σημαντική πρόοδο σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις του Liberty. Με τα μηχανικά να αποτελούν πλέον παρελθόν, η προσθήκη των ηλεκτρονικών οργάνων ενσωματώνει τον παραδοσιακό κομψό σχεδιασμό των ενδείξεων με την εμφάνιση της σύγχρονης οθόνης LCD η οποία διαθέτει κουμπιά ελέγχου στη δεξιά πλευρά του τιμονιού και παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης για τον χειρισμό του οχήματος.
Στο ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς, ο χώρος έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί για τη θήκη γαντιών από τα 2 λίτρα της προηγούμενης έκδοσης στα 4 σχεδόν του νέου μοντέλου, χάρη στο ότι η θέση της μπαταρίας μεταφέρθηκε. Επιπλέον, διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό έτοιμη υποδοχή θύρας USB για την επαναφόρτιση του smartphone σας. Ολόκληρη η δομή της βοηθητικής θήκης γαντιών έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη επιμέλεια σε ό,τι αφορά τόσο στην επιλογή του υλικού όσο και στην επεξεργασία του. Το αποτέλεσμα εγγυάται την υψηλή ποιότητα η οποία διακρίνεται αμέσως μόλις ο χρήστης ανοίξει και κλείσει το ντουλαπάκι. Ο αποθηκευτικός χώρος για τη μεταφορά φορτίου ή κράνους που βρίσκεται κάτω από τη σέλα επίσης έχει αυξηθεί από 12,5 λίτρα σε 17 λίτρα - 30% περισσότερο χώρο συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.
 
Χάρη στον στοχευμένο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του νέου Liberty της Piaggio, το όχημα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στον αναβάτη. Το κεντρικό μέρος του οχήματος είναι πλέον πιο άνετο και το υποπόδιο πιο βολικό, τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνεπιβάτη χάρη στους αναδιπλούμενους μαρσπιέ.
Η σέλα, εντελώς ανασχεδιασμένη και ιδιαιτέρως μεγάλη, έχει επιμηκυνθεί προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση σε οδηγό και συνεπιβάτη. Η σέλα είναι επενδεδυμένη από υψηλής ποιότητας «οικολογικό δέρμα» και ραφιναρισμένη σε λεπτομέρειες με ραφές που δίνουν έμφαση στο κοίλο σχήμα της. Η λεπτομέρεια χρωμίου στη βάση της σέλας αναδεικνύει την αισθητική της με αμιγώς διακοσμητική λειτουργία, σταδιακό τελείωμα προς το πίσω μέρος του οχήματος και με εσοχή που διευκολύνει το άνοιγμα και κλείσιμό της. Το ενσωματωμένο ασύρματο τηλεχειριστήριο στο κλειδί είναι διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός και επιτρέπει τον εντοπισμό του σκούτερ («bike finder») ενεργοποιώντας τα φλας. Πρόκειται για μια εύχρηστη συσκευή που σας διευκολύνει να εντοπίσετε το σκούτερ σας σε συνωστισμένους χώρους στάθμευσης.
Η ουρά του οχήματος κυριαρχεί περισσότερο ως προς τη συνολική εικόνα του νέου Liberty. Η αυξημένη ικανότητα φορτίου σηματοδότησε αύξηση των διαστάσεων χωρίς ωστόσο να παρεμβαίνει στην αισθητική καθαρότητα του οχήματος. Το σχήμα στο πίσω μέρος, λείο και αρμονικό, ολοκληρώνεται με τα πλήρως ανανεωμένα φανάρια. Οι επιφάνειες της ουράς, ανάγλυφες και σχεδιασμένες βάσει προτύπου, αναμιγνύονται με τα πλαϊνά του Liberty τα οποία αποτελούν τα προστατευτικά μέρη του οχήματος προφυλάσσοντας τα πιο εκτεθειμένα μέρη του από τυχόν πρόσκρουση. Αυτά τα μέρη συνδέονται με τα προστατευτικά της μπροστινής ποδιάς περιλαμβάνοντας κομψές λεπτομέρειες από χρώμιο.
Το νέο Liberty της Piaggio διατίθεται σε δύο εκδόσεις: την κλασσική βασική και την πιο σπορ, τη Liberty S.
Η Βασική έκδοση ενσαρκώνει το κλασσικό και εκλεπτυσμένο πνεύμα που ανέκαθεν χαρακτήριζε το Liberty, απευθυνόμενο φυσικά σε πιο έμπειρους αναβάτες. Διατίθεται σε τρεις χρωματικές επιλογές, το κλασσικό λευκό «Bianco Perla», το μπλε «Blu Midnight», καθώς και το νέο καφέ «Marrone Etna».
Το Liberty S της Piaggio ξεχωρίζει για τους τολμηρούς χρωματικούς του συνδυασμούς (κόκκινο «Rosso Ibis» και γκρι τιτανίου «Grigio Titanio Opaco»). Χάρη στα γραφικά και τις λεπτομέρειες, όπως είναι οι μαύρες ζάντες των τροχών με στιλβωμένο κοίλωμα, οι μαύροι καθρέπτες και η κόκκινη ραφή στη σέλα, η έκδοση S προορίζεται για πιο νέους και περισσότερο δυναμικούς αναβάτες.
 
ΑΞΕΣΟΥΑΡ: ΠΛΗΡΗΣ ΓΚΑΜΑ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
 
Η νέα γενιά των Liberty της Piaggio συνοδεύεται από μια γκάμα αξεσουάρ εφάμιλλη της φήμης του σκούτερ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και όπως μεταξύ άλλων οχημάτων έχει πλήρως ανανεωθεί ενόψει των νέων προτύπων ποιότητας, νέων τεχνολογικών εξελίξεων και τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών που οδηγούν σε αστικά περιβάλλοντα. Η γκάμα από αξεσουάρ που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για το Liberty δεν είναι ΜΟΝΟ η μεγαλύτερη δυνατή σε σκούτερ της κατηγορίας του, αλλά και η πιο καινοτόμα.
Σε ό,τι αφορά το Liberty, η τεχνολογία του Ομίλου Piaggio αποτυπώνεται σε μια σειρά από αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας - μια πραγματική αποκλειστικότητα για ένα σκούτερ της κατηγορίας του.
 
Ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα: Το πλέον συμπαγές στην κατηγορία του, με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας που διατίθεται στην αγορά. Είναι αυτοτροφοδοτούμενο και ως εκ τούτου δεν εξαρτάται από την μπαταρία του οχήματος.
Bike Finder: Πρόκειται για σύστημα γρήγορου εντοπισμού του σκούτερ, ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνωστισμένους χώρους στάθμευσης. Διαθέτει επίσης ασύρματη λειτουργία ανοίγματος της σέλας από το τηλεχειριστήριο.
Πλατφόρμα πολυμέσων Piaggio (PMP): Πρόκειται για καινοτόμο σύστημα που αναπτύχθηκε από την Piaggio και επιτρέπει την επικοινωνία του σκούτερ με smartphone, εμφανίζοντας στην οθόνη όλες τις πληροφορίες ταξιδίου, καθώς και τις επιδόσεις του μέσω της δωρεάν εφαρμογής Piaggio Multimedia Platform, με ξεκάθαρη και εύχρηστη διεπαφή γραφικών.
Σύστημα ήχου της Piaggio (Piaggio Sound System): το οποίο επιτρέπει στο όχημα να μεταδίδει μουσική, πληροφορίες πλοήγησης κ.α μέσω bluetooth από το smartphone του αναβάτη ή συστήματα πλοήγησης.
 
Ωστόσο, για το νέο Liberty διατίθεται επίσης και πλήρης κατάλογος κλασσικών αξεσουάρ.
Ανεμοθώρακας: Κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας αντικραδασμικό μεθακρυλικό εστέρα πάχους 4 mm, με ενσωματωμένες χούφτες προστασίας για τα χέρια και κομψά καλύμματα μαύρου χρώματος για το κιτ στήριξης.
Παρμπρίζ κοντό: ελεγμένο και εγκεκριμένο από την Piaggio, προσφέρει προστασία και αναδεικνύει ιδανικά τις γραμμές του Liberty. Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αντικραδασμικό μεθακρυλικό εστέρα, με καλύμματα μαύρου χρώματος για το κιτ στήριξης. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ απαράμιλλου στυλ και φινέτσας.
Βαλιτσάκι: Η εντυπωσιακή χωρητικότητα των 32 λίτρων σημαίνει ότι μπορεί να αποθηκεύσει ένα ανοιγόμενο κράνος (flip up) καθιστώντας το συγκεκριμένο κλασσικό αξεσουάρ εξαιρετικά χρήσιμο. Στο νέο Liberty, διατίθεται σε δύο εκδόσεις: με ανάγλυφο μαύρο ματ φινίρισμα ή στα χρώματα του οχήματος. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν εσωτερικό πατάκι και έχουν υποδοχή για τοποθέτηση πλάτης συνεπιβάτη στο υλικό και χρώμα της σέλας.
Μηχανικό αντικλεπτικό σύστημα σέλας-τιμονιού: Εξαιρετικά απλό και αποτελεσματικό, ασφαλίζει το τιμόνι με το όχημα χάρη στο ανθεκτικό σύστημα πρόσδεσης που κλειδώνει το τιμόνι με το αμάξωμα.
Κουκούλα οχήματος: Για εξωτερικούς χώρους, κατασκευασμένη από αδιάβροχο υλικό με το λογότυπο Liberty και ανοίγματα για τα αξεσουάρ.
Προστασία ποδιών: Σχεδιασμένη ειδικά για το νέο Liberty προσαρμόζεται άψογα στο όχημα. Διαθέτει σύστημα anti-waving για μεγαλύτερη σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες εξασφαλίζοντας μέγιστη προστασία, αντικλεπτικό σύστημα χαλύβδινου καλωδίου και αδιάβροχο κάλυμμα σέλας. 
Πλαϊνό σταντ: Με αισθητήρα εκκίνησης για την αποτροπή εκκίνησης του οχήματος με το σταντ κατεβασμένο.
Ταπέτο: Προσαρμόζεται άψογα στο νέο Liberty, κατασκευασμένο από αντιολισθητικό υλικό με φινιρίσματα χρωμίου.
 
 
Το νέο LIBERTY στις εκδόσεις 50 iget, 125 iget ABS και 150 iget ABS θα διατίθεται στην Ελλάδα σε τιμές 2020, 2330 και 2430 ευρώ αντίστοιχα.
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ NEW LIBERTY 150 3V (125 3V) I-GET MY'15 NEW LIBERTY 50 i.e. 4T 3V I -GET MY'15
     
Κινητήρας Μονοκύλινδρος 4-χρονος 3-βάλβιδος με 1 ΕΕΚ Μονοκύλινδρος 4-χρονος 3-βάλβιδος με 1 ΕΕΚ
Κυβισμός 155 (124) cc 49,93 cc
Διάμετρος/Διαδρομή 58 (52) x 58,6 mm 39 x 41.8 mm
Σχέση συμπίεσης 10,5 (10) ± 0,5 : 1 12 + 0,5 : 1
Μέγιστη ισχύς 12,86 hp (9,6 kW) - 7750 rpm [10,72 hp (8 kW) - 7500 rpm] 3.2 hp (2.4 kW) - 7500 rpm
Μέγιστη ροπή 13 Nm - 6500 rpm (10,7 Nm - 6000 rpm) 3.1 - 7250 Nm-rpm
Τύπος μετάδοσης Συνεχώς Μεταβαλλόμενη Συνεχώς Μεταβαλλόμενη
Συσσωρευτής υβριδικού συστήματος    
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Καταλύτης / Εξάτμιση ΝΑΙ με αισθητήρα λάμδα ΝΑΙ με αισθητήρα λάμδα
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική, μεταβαλλόμενη αβάνς Ηλεκτρονική, μεταβαλλόμενη αβάνς
Σύστημα λίπανσης με υγρό κάρτερ με υγρό κάρτερ
Σύστημα ψύξης Με αέρα Με αέρα
Κιβώτιο    
Σύστημα εκκίνησης Μίζα Μίζα
Τύπος συμπλέκτη Αυτόματος Φυγοκεντρικός Αυτόματος Φυγοκεντρικός
Πλαίσιο Χαλύβδινο συγκολλητό Χαλύβδινο συγκολλητό
Ανάρτηση εμπρός Yδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομής 67 mm Yδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομής 67 mm, διπλής ενέργειας
Ανάρτηση πίσω Aιωρούμενος βραχίονας με μονό υδραυλικό αμορτισέρ διπλής ενέργειας, ρυθμιζόμενης προφόρτισης 5 θέσεων, διαδρομή αμορτισέρ 74 mm Aιωρούμενος βραχίονας με μονό υδραυλικό αμορτισέρ διπλής ενέργειας διαδρομή 67 mm
Φρένο εμπρός Υδραυλικό δισκόφρενο 240mm 2 παράλληλων εμβόλων Φ 25,4 mm Υδραυλικό δισκόφρενο 240mm 2 παράλληλων εμβόλων Φ 25,4 mm
Φρένο πίσω Ταμπούρο 140mm Ταμπούρο 140mm
Τροχός εμπρός κράματος αλουμινίου 2.15" x 16" κράματος αλουμινίου 2.15" x 16"
Τροχός πίσω κράματος αλουμινίου 2.50" x 14" κράματος αλουμινίου 2.50" x 14"
Ελαστικό εμπρός Χωρίς αεροθάλαμο 90/80-16" Χωρίς αεροθάλαμο 90/80-16''
Ελαστικό πίσω Χωρίς αεροθάλαμο 100/80-14" Χωρίς αεροθάλαμο 100/80-14''
Μήκος/Πλάτος/Μεταξόνιο 1945/690/1340 mm 1945/690/1370 mm
Βάρος κενό 116 kg 106 kg
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 6 lt 6 lt
Μέγιστη ταχύτητα 98 (91) km/h 45 km/h
Σχέση ισχύς/βάρος (kW/kg) 0.07 (0.06) 0.02
Εκπομπές καυσαερίων Euro III Euro IΙΙ
     
     
πλευρικός ορθοστάτης ΌΧΙ ΌΧΙ
κεντρικός ορθοστάτης ΝΑΙ ΝΑΙ
 
 
PIAGGIO HELLAS AE, Υμηττού 259, 116 31 ΑΘΗΝΑ, Τηλ. 210-7572.200.
http://www.gr.piaggio.com/
 
 

Επόμενο άρθρο »

Τιμοκατάλογοι Piaggio 2016

« Προηγούμενο άρθρο

Ρεκόρ πωλήσεων για την Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα