• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Χαμένος και βρέθηκε» ο Marquez!
Κάναμε ένα καλό βήμα και φαίνεται ότι βελτιωνόμαστε
Νέα 19/02/2016 - 13:09

O Marc Marquez παραδέχτηκε ότι στο τεστ της Μαλαισίας ένιωθε χαμένος, ωστόσο στην Αυστραλία κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή.

 

«Στην Sepang ήμασταν χαμένοι, δεν ξέραμε προς ποια κατεύθυνση να πάμε, δεν ξέραμε τίποτα! Όμως εδώ δουλέψαμε καλά, βρήκαμε μια βάση με τα ηλεκτρονικά».

 

«Σήμερα για πρώτη φορά μπόρεσα και ήμουν σταθερός και δοκίμασα μερικά πράγματα. Όταν είσαι χαμένος είναι δύσκολο να δοκιμάσεις διαφορετικά set-up γιατί δεν έχεις αίσθηση».

 

«Σήμερα όμως ένιωθα καλά στη μοτοσυκλέτα και φαίνεται ότι βελτιωνόμαστε. Ταυτόχρονα όμως θέλω να είμαι προσεχτικός γιατί αυτή είναι μια ιδιαίτερη πίστα».

 

«Νομίζω στο Qatar θα δυσκολευτούμε περισσότερο, διότι εκεί έχει πολλές στροφές που θα μας δυσκολέψουν».

 

«Σήμερα κάναμε ένα καλό βήμα και φαίνεται ότι βελτιωνόμαστε. Στο Qatar δεν περιμένω να είμαι ο πιο γρήγορος, αλλά θέλω να είμαι ανταγωνιστικός».

 

Όπως είχε παρατηρήσει και χτες, ένα από τα σημεία που δυσκολεύεται πολύ η RC213V, είναι η επιτάχυνση από κλειστές στροφές.

 

«Εδώ η επιτάχυνση δεν παίζει ρόλο, γιατί παίρνεις τις στροφές με τρίτη ή τετάρτη. Εμείς δυσκολευόμαστε στις στροφές με πρώτη ή δευτέρα».

 

Επιπρόσθετα, ο Marquez υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να βρει εκ νέου την τρομερή ταχύτητα που έχει δείξει στο παρελθόν στις κατατακτήριες.

 

«Για κάποιο λόγο μέχρι τώρα δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τα νέα ελαστικά. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε καλό ρυθμό και αυτό μετρά για τον αγώνα».

 

«Όμως ένα από τα δυνατά μου σημεία με τα Bridgestone ήταν ο χρόνος στον ένα γύρο στις κατατακτήριες και τώρα δυσκολεύομαι».

 

Ο 23χρονος Marquez πήρε την πρώτη θέση την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Μαλαισία, ελάχιστα πίσω από την έκπληξη που ακούει στο όνομα Maverick Vinales.

 

«Στο τέλος θέλαμε να δοκιμάσουμε μερικά πράγματα. Στον πρώτο γύρο ήλεγξα την πίστα και στο δεύτερο ξεκίνησα να πιέζω αλλά στην 9 έχασα το μπροστινό, προσπάθησα να το σώσω αλλά έφτασα στα χαλίκια κι έπεσα».

 

Ο Marquez ήταν ένας από τους πολλούς αναβάτες που έπεσαν την τελευταία ημέρα στο Phillip Island.

 

«Το σημαντικό είναι ότι σήμερα άρχισα να καταλαβαίνω τη μοτοσυκλέτα, αλλά ακόμα δυσκολευόμαστε με το μπροστινό ελαστικό».

 

«Πολλοί δυσκολεύονται ακόμα, αλλά το θετικό είναι ότι η Michelin δουλεύει σκληρά και στο Qatar, στον πρώτο Γύρο, θα έχουμε διαφορετικά ελαστικά κι αυτό είναι καλό».

 

Τέλος, ο Marquez αποκάλυψε ότι με το HRC να έχει ρίξει το βάρος περισσότερο στο να λύσει το θέμα με τον κινητήρα μέσω των ηλεκτρονικών, είναι πιθανό να ξεκινήσει τη σεζόν με το πλαίσιο του 2014.

 

Άλλωστε, σε αντίθεση με το πάγωμα του κινητήρα που θα ισχύει για όλη τη χρονιά, το πλαίσιο είναι κάτι που μπορούν ν’ αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν.

Επόμενο άρθρο »

Με χρησιμοποιημένα ελαστικά ο Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ξεκινάω με την M1 του ‘15

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα