• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ξεκινάω με την M1 του ‘15
Σήμερα πήρε την απόφαση ο Ιταλός
Νέα 19/02/2016 - 11:55

Με το τέλος του δεύτερου τεστ της σεζόν στην Αυστραλία, ο Valentino Rossi αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν χρησιμοποιώντας την Μ1 του 2015.

 

Τόσο ο Vale, όσο και ο Lorenzo, δοκίμασαν σε Μαλαισία και Αυστραλία δυο μοτοσυκλέτες, μια υβριδική του 2015-16 και μια με μεγαλύτερες αλλαγές (2016).

 

Η δεύτερη είναι αυτή που έχει διαφορετικό πλαίσιο και το ντεπόζιτο τοποθετημένο πιο πίσω.

 

«Προτιμώ αυτή του 2015 γιατί είμαι πιο γρήγορος κι επειδή νιώθω πιο καλά. Ειδικά με το μπροστά», σχολίασε ο Valentino Rossi.

 

«Με αυτή του 2016 έχω μερικά προβλήματα στις εισόδους των στροφών. Η διαφορά στους χρόνους δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά είμαι λίγο πιο αργός».

 

«Νομίζω λοιπόν ότι αυτή είναι η τελειωτική μου απόφαση. Θα ξεκινήσω τη χρονιά με τη μοτοσυκλέτα του 2015».

 

Όταν τον ρώτησαν αν η μοτοσυκλέτα του 2016 - με δεδομένο ότι διορθωθούν τα προβλήματα με το μπροστινό - έχει μεγαλύτερη δυναμική, αποκρίθηκε:

 

«Πιθανότατα, αλλά έχουμε ακόμα χρόνο γι’ αυτό. Σήμερα δουλέψαμε με στόχο να την κατανοήσουμε και να δώσουμε δεδομένα στην Yamaha για το μέλλον».

 

«Τώρα όμως πρέπει να εστιάσουμε στο παρόν και με τη στάνταρ μοτοσυκλέτα είμαι πιο γρήγορος και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε μ’ αυτή».

 

Ο Vale ήταν πέμπτος σήμερα, τελευταία ημέρα του τεστ της Αυστραλίας, αλλά και η κορυφαία Yamaha μόλις 0,277δ πίσω από τον Marquez.

 

Με την παραπάνω απόφαση εξαλείφεται το ένα ερωτηματικό για τους μπλε. Το δεύτερο ήταν η απόδοση σε προσομοίωση αγώνα, κάτι που όμως δεν επιχείρησε ούτε και σήμερα ο Ιταλός.

 

Το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος θα λάβει χώρα στο Qatar από 2 έως 4 Μαρτίου.

 

Η απόφαση του Vale - αλλά όπως έγινε γνωστό και του Lorenzo τελικά - να χρησιμοποιήσει τη μοτοσυκλέτα του 2015, δείχνει ότι και οι αναβάτες της Tech3 θα έχουν την ευκαιρία για δυνατά αποτελέσματα.

 

Τόσο ο Bradley Smith, όσο και ο Pol Espargaro άλλωστε, από φέτος έχουν τις περσινές μοτοσυκλέτες των Rossi-Lorenzo.

Επόμενο άρθρο »

«Χαμένος και βρέθηκε» ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island Ημ.3: Πολλές πτώσεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα