• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island Ημ.3: Πολλές πτώσεις!
Πρώτος ο Marquez σήμερα και ο Vinales στα συνδυασμένα
Νέα 19/02/2016 - 10:04

Η τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Phillip Island ξεκίνησε με καλό καιρό από το πρωί, επιτρέποντας στους αναβάτες να βγουν αμέσως στην πίστα.

 

Μέσα σε λίγους γύρους - κι ενώ τα σύννεφα παραμόνευαν στον ορίζοντα - εφτά αναβάτες κατάφεραν να πέσουν κάτω από το όριο του 1:30.

 

Ωστόσο, καθώς οι περισσότεροι πίεζαν για να βελτιώσουν τους χρόνους τους, ήρθαν αναπόφευκτα και οι πτώσεις            .

 

Πρώτος έπεσε ο Tito Rabat στη γρήγορη 1, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, ενώ λίγο αργότερα τον «μιμήθηκε» ο ομόσταυλός του, Jack Miller (στην 6).

 

Πτώση είχε και ο Vinales, χωρίς συνέπειες για τον ίδιο αλλά όχι και για τη μοτοσυκλέτα του, ενώ έπεσε και ο Pol Espargaro, ο τέταρτος μέσα σε διάστημα μόλις δυο ωρών!

 

Λίγο πριν κάνει την εμφάνισή της η βροχή, έπσε και ο Aleix Espargaro, ενώ λόγω καιρού, στη συνέχεια, είχαμε μια καθυστέρηση περίπου δύο ωρών.

 

Λίγες ώρες απέμεναν για το τέλος και της τρίτης ημέρας των δοκιμών, όταν η πίστα ήταν αρκετά στεγνή και οι αναβάτες άρχισαν να βγαίνουν σιγά-σιγά.

 

Παρά ταύτα και πάλι δεν έλειψαν οι πτώσεις, ειδικά στην κλειστή 4 όπου έπεσε πάλι ο Rabat, ο Aleix Espargaro και ο Bradley Smith. Ο τελευταίος έχει ενοχλήσεις στον ώμο.

 

Στην 4 έπεσε και ο Cal Crutchlow αργότερα, ενώ προς το τέλος είχαμε και κόκκινη σημαία εξαιτίας πτώσης του Danilo Petrucci, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιατρικό κέντρο με πόνους στο δεξί του καρπό.

 

Ο Ιταλός έχει τελικά πολλαπλά κατάγματα στο χέρι του. Την πτώση στα τελευταία λεπτά δεν απέφυγε ούτε ο Eugene Laverty, ο οποίος μόλις ανάρρωσε από την πτώση του στην Μαλαισία.

 

Τέλος, πτώσεις χωρίς τραυματισμούς είχαν και οι Jorge Lorenzo και Marc Marquez.

 

Στους χρόνους ήταν ο Marquez αυτός που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο σήμερα, αλλά ο Maverick Vinales φεύγει από την Αυστραλία με την πρώτη θέση στα συνδυασμένα.

 

Ο Marquez έκανε σήμερα 1:29,158, μόλις 27χιλ πιο πάνω από το χτεσινό χρόνο του εντυπωσιακού Vinales. Ο Marc είχε 15 γύρους στο 1:29 σήμερα (από τους 64) χωρίς να κάνει περισσότερους από πέντε συνεχόμενους γύρους.

 

Στη δεύτερη θέση σήμερα ήταν ο Maverick Vinales, μόλις 141χιλ πιο αργός από τον 23χρονο άσο της Repsol Honda. Ο Ισπανός έκανε μόνο 39 γύρους σήμερα, οι δέκα από τους οποίους ήταν στο 1:29.

 

Το 23% των γύρων του Marquez ήταν στο 1:29 ενώ το ίδιο ποσοστό για τον Maverick Vinales ανέρχεται στο 26%. Εδώ να σημειώσουμε πάντως ότι, χωρίς να μειώνεται η αξία του Vinales, το Phillip Island είναι μια ιδιαίτερη πίστα που λόγω της φύσης της ευνοεί τις εκπλήξεις.

 

Στα τελευταία λεπτά βελτιώθηκε ο Cal Crutchlow και ανέβηκε στην τρίτη θέση σήμερα (και στα συνδυασμένα) με χρόνο 1:29,348. Οι έξι γύροι του από τους 58 ήταν στο 1:29, ενώ ούτε ο Βρετανός επιχείρησε προσομοίωση.

 

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Hector Barbera, ο οποίος ήταν η καλύτερη Ducati του τεστ με χρόνο σήμερα στο 1:29,361 και μόλις δυο δέκατα από την κορυφή πάνω στην «παλιά» GP14,2!

 

Πέμπτος σήμερα ήταν ο Valentino Rossi (6ος στα συνδυασμένα) με τους 15 πρώτους αναβάτες να είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο.

 

Οι προσομοιώσεις που περιμέναμε από τους πρώτους οδηγούς δεν ήρθαν και ο Valentino δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο Ιταλός άσος είχε δέκα γύρους από τους 56 που έκανε στο 1:29.

 

Ένας ακόμη αναβάτης που έκλεψε την παράσταση στην Αυστραλία ήταν ο Loris Baz, ο οποίος κατάφερε να πάρει την έβδομη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα με χρόνο 1:29,583 και μόλις 0,452δ από την κορυφή!

 

Η νέα θέση οδήγησης που του ετοίμασε η ομάδα για την GP14,2 άρεσε πολύ στον Γάλλο, ο οποίος ήταν και ο μόνος που έκανε δυο μίνι προσομοιώσεις αγώνα, η πρώτη με 11 και η δεύτερη με 10 γύρους.

 

Στην πρώτη του προσομοίωση είχε μέσο όρο 1:30,1 ενώ στη δεύτερη είχε μέσο όρο 1:29,8 αποδεικνύοντας ότι και η GP14,2 παραμένει ανταγωνιστική!

 

Δύσκολη η τρίτη ημέρα για τον Dani Pedrosa, ο οποίος πήρε την 7η θέση σήμερα και την 8η στα συνδυασμένα, έχοντας στην προτελευταία του έξοδο 4 γύρους στο 1:29 από τους 42 που έκανε σήμερα.

 

Με την τέταρτη θέση στα συνδυασμένα φεύγει από την Αυστραλία ο Jorge Lorenzo, ο οποίος επίσης είχε μια δύσκολη ημέρα σήμερα, καταφέρνοντας να κάνει μόλις τον ένατο χρόνο και να μείνει έξι δέκατα πίσω από την κορυφή.

 

Συνεχίζοντας να δυσκολεύεται με τις γρήγορες στροφές της πίστας και το ασταθές μπροστινό, ο Ισπανός αναβάτης της Movistar Yamaha είχε μόλις τέσσερεις γύρους στο 1:29, από τους συνολικά 41 που έκανε.

 

Θέση στη δεκάδα πήρε ο Andrea Dovizioso που έκανε κι αυτός μια μίνι προσομοίωση δέκα γύρων, με μέσο όρο όμως στο 1:31,5.

 

Εκτός δεκάδας, αλλά στο όριο του 1:29 ήταν και οι Scott Redding, Andrea Iannone και Danilo Petrucci, ενώ ο απογοητευμένος Bradley Smith έμεινε μόλις στην 16η θέση σήμερα.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ξεκινάω με την M1 του ‘15

« Προηγούμενο άρθρο

Πραγματιστής ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα