• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Phillip Island: Αγώνας 2
Δραματικός τελευταίος γύρος με τον Rea νικητή!
Νέα 28/02/2016 - 09:17

Ο Jonathan Rea έκανε το διπλό στο Phillip Island μετά από ακόμα έναν δραματικό τελευταίο γύρο και μάχη με τον Chaz Davies, με τον δεύτερο να πέφτει!

 

Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο όπως και στον πρώτο αγώνα, ωστόσο ο τρόπος που ήρθε η νίκη για τον Rea ήταν διαφορετικός, μιας και για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν οι Sykes και Van der Mark αυτοί που είχαν τον έλεγχο.

 

Καθώς πλησιάζαμε προς το τέλος άναψε και η μάχη για τη νίκη, με τον δυνατό Rea να κερδίζει έδαφος και στον 18ο (από τους 22) κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με τον Davies σκιά του να θέλει να πάρει τη ρεβάνς για τον πρώτο αγώνα!

 

Επιθετικός ο Davies κατάφερε με μια δυνατή κίνηση να πάρει το προβάδισμα από τον αντίπαλό του στον προτελευταίο γύρο και να το κρατήσει για λίγο, μέχρι να ξεκινήσει ο τελευταίος γύρος.

 

Στο τέλος της ευθείας ο Rea ξαναπήρε το προβάδισμα, με τον Davies να σχεδιάζει να τον προσπεράσει και πάλι στο ίδιο σημείο με πριν.

 

Ωστόσο ο Rea ήταν προετοιμασμένος για την κίνηση του αντιπάλου του: τον ανάγκασε να φρενάρει πιο αργά, με τον Davies να μην μπορεί να σταματήσει την Ducati του, να χάνει τον έλεγχο, να ανοίγεται και να πέφτει!

 

Ο πολύ απογοητευμένος Davies σήκωσε τη μοτοσυκλέτα του και συνέχισε τον αγώνα για να τερματίσει στη  διόλου κολακευτική δέκατη θέση.

 

Έτσι ο Rea κατάφερε να πάρει την 31η του νίκη στα SBK-Motul, μια δύσκολη νίκη αυτή τη φορά και τους 50 βαθμούς από την Αυστραλία.

 

Πιο πίσω ο Michael Van der Mark ολοκλήρωσε το καλύτερό του Σ/Κ στα SBK-Motul με τη δεύτερη θέση, αν και θα είναι λίγο απογοητευμένος που δεν διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος.

 

Ο Ολλανδός κρατούσε το προβάδισμα για εφτά γύρους, έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα μετά από ένα λάθος του Sykes και μέχρι τον 17ο γύρο έδειχνε να κρατά άνετα πίσω του τον Rea.

 

Σ’ εκείνο το σημείο και μετά από μια λάθος έξοδο στην τελευταία στροφή της πίστας, επέτρεψε ουσιαστικά στους Rea και Davies να τον περάσουν. Έμεινε κοντά τους αλλά ποτέ σε απόσταση για να επιτεθεί και στο τέλος εκμεταλλεύτηκε απλά το λάθος του Davies.

 

Στη μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου ο Nicky Hayden - ο οποίος έκανε πολύ καλύτερη διαχείριση των ελαστικών του αυτή τη φορά - έχασε τη μάχη από τον Giugliano στο τέλος.

 

Ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα για την Yamaha, με τον Sylvain Guintoli να φέρνει την R1 του στην 5η θέση αν και πάλι δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει το ρυθμό των μπροστά, όντας ο τελευταίος του πρώτου γκρουπ.

 

Παρά ταύτα κατάφερε να αφήσει πίσω του Sykes, ο οποίος «πλήρωσε» το λάθος του μετά τους πρώτους 11 γύρους - όταν και οδηγούσε την κούρσα - στην Honda κι έμεινε 4ος.

 

Λίγο αργότερα μια αδέξια κίνηση του Giugliano, στην ίδια ακριβώς στροφή, ήταν αρκετή για να αποσυντονίσει τον αναβάτη της Kawasaki ο οποίος πήρε την καρώ σημαία απογοητευμένος στην έκτη θέση.

 

Στη μάχη των BMW ήταν ο Jordi Torres αυτός που επικράτησε των Reiterberger και Josh Brookes, με τους τρεις να παίρνουν την 7η, 8η και 9η θέση μπροστά από τον Davies.

 

Για τον εντυπωσιακό τις προηγούμενες ημέρες Leon Camier, ο αγώνας κράτησε - δυστυχώς - μόνο μερικούς γύρους καθώς η MV Agusta του αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα.

 

Προβλήματα με την Aprilia RSV4 είχε και ο Lorenzo Savadori, ο οποίος επίσης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς τον αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Επιβάλλεται!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Phillip Island: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα