• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Test Ημέρα 1η
Στην κορυφή ο Lorenzo και «φτεράκια» για την Honda!
Νέα 02/03/2016 - 22:57

Η πρώτη ημέρα του τελευταίου τεστ πριν την έναρξη της φετινής σεζόν ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με τον Jorge Lorenzo να επιστρέφει στην κορυφή.

 

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι περισσότεροι προτίμησαν να μείνουν στα γκαράζ τους μέχρι να αρχίσει να δύει ο ήλιος για να πλησιάσουν περισσότερο στις συνθήκες του αγώνα που θα διεξαχθεί το βράδυ της 20ης Μαρτίου.

 

Τις πρώτες ώρες μόνοι οι Michele Pirro - στη θέση του Petrucci - Hiro Aoyama και Takuya Tsuda μπήκαν στην πίστα.

 

Ο πρώτος από τους υπόλοιπους που ξεκίνησε να κάνει γύρους ήταν ο Stefan Bradl, με τον Γερμανό, όπως και ο Bautista, να οδηγεί για πρώτη φορά σε επίσημο τεστ τη νέα RS-GP της Aprilia>

 

Τρεις ώρες περίπου αφότου είχε ανοίξει η pit lane, όλοι ήταν στην πίστα με τους Marquez και Redding μπροστά, την ώρα που οι δοκιμές δεν ξεκίνησαν καλά για τον Rossi, ο οποίος είχε μια πτώση (στην 10).

 

Στα τελευταία λεπτά είχαμε επίσης τον Aleix Espargaro να πέφτει και την κόκκινη σημαία να κυματίζει. Ευτυχώς και οι δυο δεν είχαν τίποτα από τις πτώσεις τους.

 

Στο δεύτερο μισό του τεστ ήταν οι Iannone, Vinales και Lorenzo αυτοί που άλλαζαν μεταξύ τους την πρώτη θέση, με τον τελευταίο να την κάνει δική του.

 

Ο Lorenzo επέστρεψε στην κορυφή μετά το τεστ της Αυστραλίας, κάνοντας την πρώτη ημέρα 1:55,452 που είναι 1,3δ πάνω από τον περσινό χρόνο που έδωσε την pole στον Dovi.

 

O χρόνος του ήταν περίπου δυο δέκατα πιο αργός από τον αντίστοιχο περσινό της πρώτης ημέρας (Iannone-1:55,265) αλλά και τέσσερα δέκατα κάτω από τον καλύτερο χρόνο του δεύτερου!

 

Ο Lorenzo - όπως και ο Rossi - έχουν τη μοτοσυκλέτα του ’15 στη διάθεσή τους (μια υβριδική ανάμεσα στην ’15 και την ΄16) με την οποία θα ξεκινήσουν τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

 

Ο Vinales συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να «ωριμάζει» ακόμα περισσότερο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Έχοντας σαν βάση την καταπληκτική του παρουσία στην Αυστραλία, ο Maverick Vinales πέτυχε το δεύτερο χρόνο σήμερα.

 

Τόσο ο Vinales, όσο και ο Espargaro, ελπίζουν να έχουν στη διάθεσή τους αύριο το πλήρες seamless κιβώτιο της Suzuki, με το οποίο μπήκε στην πίστα σήμερα μόνο ο δοκιμαστής Tsuda.

 

Τέσσερα περίπου δέκατα ήταν η διαφορά και του τρίτου Valentino Rossi από την κορυφή, με τον Ιταλό να κάνει 33 γύρους μετά την πτώση του στο ξεκίνημα.

 

Με τις δυο εργοστασιακές Yamaha στην πρώτη τριάδα, γίνεται φανερό ότι η Μ1 θα είναι και πάλι η μοτοσυκλέτα που θα κυνηγούν οι υπόλοιποι!

 

Οι Lorenzo, Vinales και Valentino Rossi ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να πέσουν κάτω από το όριο του 1:56.

 

Στη συνέχεια ακολουθούν τέσσερεις Ducati με καλύτερη την Desmo GP του Andrea Iannone, στην πίστα όπου πέρυσι οι Ducati εντυπωσίασαν τόσο στο τεστ, όσο και στον αγώνα.

 

Ο Iannone - όπως και ο Dovi - για πρώτη φορά έχει στη διάθεσή του δυο Desmo GP στο γκαράζ του. Ο Ιταλός έκανε τους περισσότερους γύρους από κάθε άλλον σήμερα (53) και ολοκλήρωσε έξι δέκατα πίσω από τον Lorenzo.

 

Στην πεντάδα ο αναγεννημένος Scott Redding, η παρουσία του οποίου επιβεβαιώνει πόσο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα είναι η GP15.

 

Λίγο πιο πίσω ο - και πάλι - εντυπωσιακός Barbera, με τον Dovizioso να είναι η τέταρτη Ducati μέσα στη δεκάδα.

 

Η κορυφαία Honda της πρώτης ημέρας είναι αυτή του Cal Crutchlow στην όγδοη θέση, η διαφορά του οποίου από την κορυφή ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο.

 

Ο Crutchlow είχε κι αυτός μια πτώση - στην 14η στροφή - λίγο πριν πέσει ο Aleix Espargaro, με τον αναβάτη της LCR Honda να μην παθαίνει τίποτα.

 

Πιο πίσω, με διαφορά στα 7χιλ, ο Bradley Smith έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην ένατη θέση, με τον Marc Marquez να κλείνει τη δεκάδα.

 

Το ξεκίνημα δεν είναι καλό για την Honda και η πρώτη ημέρα απλά επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Marquez από το προηγούμενο τεστ, ότι δηλαδή το Phillip Island απλά «κάλυπτε» τις αδυναμίες της RC213V.

 

Ο Aleix Espargaro πήρε την 11η θέση, με διαφορά στα εφτά δέκατα από τον ομόσταυλό του και δυο δέκατα πιο γρήγορος από τον μικρό του αδερφό, Pol, ο οποίος έκανε τον 12ο χρόνο.

 

Στην 13η θέση ο Dani Pedrosa - για μια ακόμη φορά στα «χαμηλά» ο Ισπανός - με τους Yonny Hernandez και Loris Baz να κλείνουν την 15αδα.

 

Πέρα από το ντεμπούτο της νέας RS-GP σε επίσημο τεστ (νωρίτερα είχε γίνει η παρουσίαση της ομάδας) είχαμε κι άλλο ένα σημαντικό ντεμπούτο.

 

Όπως μπορείτε να δείτε στη δεύτερη φωτογραφία μας, η Honda ακολουθεί τα χνάρια των Ducati και Yamaha, φορώντας «φτεράκια» στο φέρινγκ της RC213V!

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ανταγωνιστικοί και πάλι!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Δεν είναι το παν!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα