• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σε αγωνιστικό ρυθμό ο Rossi!
Πρέπει να βελτιωθούμε σε επιτάχυνση/ηλεκτρονικά
Νέα 03/03/2016 - 11:32

Το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Valentino Rossi, ο οποίος έπεσε στον πρώτο γύρο του.

 

Ωστόσο η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική, με τον Ιταλό σούπερ-σταρ να κλείνει την ημέρα στην τρίτη θέση, τέσσερα δέκατα πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

«Δεν ξεκίνησα καλά και μετά από δέκα στροφές έπεσα. Ίσως είχα μεγαλύτερη κλίση και το πίσω γλίστρησε. Ευτυχώς δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν είναι και φανταστικό το να ξεκινάς έτσι», σχολίασε.

 

«Μετά ανέβηκα στη δεύτερη μοτοσυκλέτα και είμαι ικανοποιημένος διότι κι εδώ, στο Qatar, είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

«Μπορούμε να είμαστε δυνατοί και γρήγοροι και αυτό έχει σημασία, διότι είναι ήδη η τρίτη πίστα στην οποία η Yamaha είναι ανταγωνιστική».

 

«Ξεκινήσαμε και με καλή βάση, χωρίς να χρειαστεί να κάνω πολλή δουλειά. Ένιωθα καλά από την πρώτη στιγμή, κατεβάζοντας τους χρόνους μου και στο τέλος πήρα την 3η θέση. Ήταν μια καλή ημέρα».

 

«Ο Jorge σήμερα ήταν πολύ γρήγορος, πιο γρήγορος από εμένα, αλλά όπως και στο Phillip Island, ο Jorge, εγώ και ο Vinales είμαστε οι πιο δυνατοί».

 

«Εκεί ήταν δυνατός και ο Marquez, αλλά εδώ δείχνει να είναι πιο αργός. Είμαι χαρούμενος που είμαι μπροστά και με 1:55».

 

«Είναι ένας χρόνος λίγο καλύτερος από τον περσινό με τα Bridgestone κι έτσι το αποτέλεσμα είναι καλό».

 

Με τον Rossi (και τον Lorenzo) να έχουν επιλέξει να ξεκινήσουν τη χρονιά με την υβριδική Μ1 που είναι πιο κοντά στην περσινή, ο Vale λέει ότι είναι ήδη σε «αγωνιστική λειτουργία»!

 

«Μετά τα δυο πρώτα τεστ διαλέξαμε να συνεχίσουμε με τη μοτοσυκλέτα που είναι πιο κοντά στην περσινή κι έχουμε δυο τέτοιες στο γκαράζ».

 

«Είμαστε σε αγωνιστική λειτουργία. Τώρα μένει να βάλουμε ένα καινούργια κινητήρα για το Qatar, για όλα τα υπόλοιπα έχουμε αποφασίσει».

 

«Εδώ ξεκινήσαμε μ’ ένα set-up παρόμοιο με το περσινό και κάναμε μικρές αλλαγές. Έχουμε ακόμα κάποια θέματα. Πρέπει να βελτιωθούμε στην επιτάχυνση και στα ηλεκτρονικά».

 

«Οι αγώνες πάντα είναι διαφορετικοί από τις δοκιμές, αλλά φαίνεται ότι ήδη είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με πέρυσι».

 

«Πρέπει να περιμένουμε όμως. Με βάση την τηλεμετρία και την αίσθηση που έχουμε είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θα δούμε τι θα γίνει σε 20 ημέρες».

 

Στον περσινό αγώνα ο Valentino είχε ξεκινήσει τη σεζόν με νίκη, επικρατώντας στο τέλος του Andrea Dovozioso για 0,174δ

 

«Ήταν δύσκολα τα πράγματα μετά την Valencia (σ.σ. όταν και δήλωνε ότι με τα ηλεκτρονικά γύρισαν πολλά χρόνια πίσω) αλλά τώρα μου φαίνεται σαν να έχουν περάσει 5-6 χρόνια από τότε».

 

Ο 37χρονος άσος έχει στο γκαράζ τον Luca Cadalora σαν βοηθό για να του προσφέρει μια διαφορετική οπτική.

 

«Συνεχίζουμε μαζί κι εδώ γιατί ήταν καλά στην Αυστραλία. Μετά το τεστ θα αποφασίσουμε τι θα γίνει. Πιστεύω ότι είναι εφικτό να συνεχίσουμε μαζί».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει

« Προηγούμενο άρθρο

Βρήκε απαντήσεις ο Iannone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα