• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Δεν τον πίστευα!
Το χρόνο στο 1:55 που έκανα
Νέα 03/03/2016 - 13:34

Ο Maverick Vinales συνέχισε την ταχεία πρόοδο που έχει δείξει στα χειμερινά τεστ, με μια δυνατή παρουσία την πρώτη ημέρα στο Qatar.

 

Έχοντας ως αρωγό τον δυνατότερο κινητήρα της Suzuki, ο Ισπανός ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση τη χτεσινή ημέρα, χωρίς να έχει στη διάθεσή του ακόμα το ολοκληρωμένο seamless κιβώτιο της εταιρείας.

 

Μάλιστα ο Vinales αποκάλυψε ότι ακόμα και ο ίδιος δυσκολεύτηκε να πιστέψει το χρόνο που έκανε, όντας περίπου 8 δέκατα πιο γρήγορος απ’ ότι την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στην πίστα.

 

«Το ένιωθα ότι η μοτοσυκλέτα δούλευε καλά», ξεκίνησε να λέει. «Στην αρχή είχαμε κάποιο θέμα με τα ηλεκτρονικά, αλλά όταν διορθώθηκε πήγαινα καλύτερα».

 

«Με το παλιό πλαίσιο οι χρόνοι έρχονται τόσο εύκολα! Δεν το πίστευα όταν είδα το 1:55. Δεν είχα κάνει πολλούς γύρους και ήδη ήμουν γρήγορος».

 

«Με το νέο πλαίσιο όμως ήταν πιο δύσκολο να πάω γρήγορα. Θα το δοκιμάσουμε και πάλι αύριο (σ.σ σήμερα) και θα δουλέψουμε στις ρυθμίσεις».

 

«Με το παλιό δοκιμάζαμε πράγματα επί ένα χρόνο, ενώ το καινούργιο έχει μόνο δυο δοκιμές, αλλά ήδη είμαστε κοντά με το παλιό. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε κι άλλο».

 

Ο Vinales επανέλαβε ότι το νέο πλαίσιο της Suzuki είναι πιο βαρύ και τον δυσκολεύει στο να πάρει τις σωστές γραμμές.

 

«Με αυτό του ’15 μπορούσα να πάω όπου εγώ ήθελα τη μοτοσυκλέτα... την ένιωθα πιο ελαφριά, έπαιρνα καλύτερα τις γραμμές».

 

«Με το καινούργιο έχω καλύτερη πρόσφυση, αλλά το νιώθω πιο βαρύ. Δουλεύουμε για να το κάνουμε πιο ελαφρύ».

 

Η περισσότερη πρόσφυση στο πίσω ελαστικό είναι ένας από τους στόχους του Vinales για τη σημερινή ημέρα.

 

Τέλος μίλησε και για το πως θα αισθανόταν αν κατάφερνε να πάρει το πρώτο του βάθρο τόσο νωρίς στη δεύτερή του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Θα ήταν καταπληκτικά... είναι κάτι που το θέλω και αν έχω την ευκαιρία θα πιέσω όπως δεν το έχω κάνει στο παρελθόν!»

 

«Όπως και να ‘χει πιστεύω ότι είναι καλό να είσαι γρήγορος στα τεστ γιατί αυτό δίνει ενέργεια σ’ εσένα και την εταιρεία να δουλέψετε πιο σκληρά».

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Εδώ έχασα πολύ αυτοπεποίθηση

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα