• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Test Ημέρα 2η
Στην κορυφή ο Vinales
Νέα 03/03/2016 - 23:17

Η δεύτερη ημέρα των δοκιμών δεν ξέφυγε από την «πεπατημένη» με τους αναβάτες να αποφεύγουν να μπουν από νωρίς στην πίστα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

 

Καθώς έπεφτε ο ήλιος, ο Valentino Rossi ήταν ο πρώτος που μπήκε στην πίστα - πλην των δοκιμαστών - για να κάνει ένα διερευνητικό γύρο και να επιστρέψει στο γκαράζ του.

 

Ο Pirro - στη θέση του τραυματία Petrucci - είχε μια πτώση αρκετά νωρίς, ευτυχώς χωρίς να πάθει τίποτα.

 

Ο Vale μόλις ξαναβγήκε στην πίστα σημείωσε εύκολα τον καλύτερο χρόνο, ενώ καθώς πλησιάζαμε προς τα μέσα των δοκιμών, ήταν οι Lorenzo-Marquez αυτοί που άλλαζαν την 1η θέση.

 

Παράλληλα η Ducati επιβεβαίωσε την καλή της παρουσία στο Qatar με τους Iannone, Redding και Barbera να είναι κοντά στην πεντάδα όλη την ημέρα.

 

Πέρα από τα δικά τους προγράμματα, ο κάθε αναβάτης επιφορτίστηκε με την αξιολόγηση νέων ελαστικών που έφερε στο Qatar η Michelin, ενώ αρκετοί έκαναν προσομοιώσεις.

 

Με κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για το τέλος, είχαμε έντονη κινητικότητα στην πίστα, με τον Maverick Vinales να γράφει το 1:55,436 και να παίρνει την πρώτη θέση.

 

Ο Ισπανός της Suzuki είχε τρεις γύρους στο 1:55 ψηλό - στην 5η του έξοδο - ενώ δεν έκανε περισσότερους από πέντε συνεχόμενους γύρους.

 

Ο Iannone κατάφερε να πλησιάσει στα 72χιλ τον αντίπαλό του και πήρε τη δεύτερη θέση, κάνοντας και αυτός λίγους συνεχόμενους γύρους.

 

Ο Ιταλός είχε πέντε γύρους στο 1:55 καθώς συνεχίζει να ρυθμίζει την Desmosedici GP θέλοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για τον πρώτο αγώνα.

 

Στις τρεις πρώτες θέσεις είχαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές και με διαφορά μεταξύ τους που δεν ξεπέρασε το ένα δέκατο!

 

Ο Jorge Lorenzo πήρε την τρίτη θέση με λίγο χειρότερο χρόνο από το χτεσινό του και τη δεύτερη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Ο Ισπανός της Movistar Yamaha έκανε εφτά γύρους στο 1:55 αλλά και μια προσομοίωση αγώνα με 13 γύρους, οι 12 από τους οποίους στο μεσαίο 1:56.

 

Οι Redding και Barbera πήραν και πάλι θέση μέσα στην πεντάδα, εντυπωσιάζοντας και πάλι με τις δυο διαφορετικές Ducati τους.

 

Ο Βρετανός είχε διαφορά μόλις δυο δέκατα από την κορυφή, έκανε τέσσερεις γύρους στο 1:55, ενώ και αυτός επιχειρούσε σύντομες εξόδους των 4-5-6 γύρων.

 

Ένα δέκατο πίσω από τον Redding, ο καταπληκτικός Barbera μπορεί να είχε μόλις δυο γύρους στο 1:55, αλλά «έβγαζε» εύκολα χρόνους στο μεσαίο 1:56!

 

Ο Ισπανός άσος δοκίμασε και αυτός προσομοίωση αγώνα με 13 γύρους με τους 10 από τους οποίους στο μεσαίο 1:56!

 

Μια ακόμη Ducati στις πρώτες θέσεις - τέσσερεις κόκκινες μοτοσυκλέτες είχαμε στην εξάδα - με τον Dovizioso να είναι 3 δέκατα πιο αργός από τον ομόσταυλό του.

 

Ο Dovi έκανε 17 συνεχόμενους γύρους στην τελευταία του έξοδο με 4 στο 1:55 (οι τρεις συνεχόμενοι) και 10 προς το χαμηλό 1:56.

 

Στην έβδομη θέση ο Dani Pedrosa που κατάφερε να βελτιώσει ένα δευτερόλεπτο το χτεσινό του χρόνο, αλλά με ένα γύρο στο 1:55 και όχι καλό γυρολόγιο.

 

Ένα δέκατο περίπου πιο πίσω, στην όγδοη θέση σήμερα, ο Valentino Rossi που έμεινε 53χιλ πάνω από το χτεσινό του χρόνο.

 

Ο Vale έκανε τους περισσότερους γύρους απ’ όλους (56) - πλην του Aoyama (62) - δουλεύοντας πολύ με την Μ1 του. Έκανε μόνο ένα γύρο στο 1:55 και όχι πάνω από πέντε συνεχόμενους γύρους ανά έξοδο.

 

Ο Marquez ξεκίνησε φουριόζος τη δεύτερη ημέρα και από τους πρώτους του γύρους είχε ήδη καταφέρει να ρίξει μισό περίπου δευτ. το χτεσινό του χρόνο.

 

Στη συνέχεια όμως μια πτώση στην 1 τον προσγείωσε ανώμαλα και ο Ισπανός άσος δεν κατάφερε στη συνέχεια να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του.

 

Ο Marquez έκανε τον ένατο καλύτερο χρόνο, δυο περίπου δέκατα πιο αργός από τον ομόσταυλό του, ενώ και αυτός δεν δοκίμασε πάνω από 5 συνεχόμενους γύρους.

 

Στη δεκάδα ο Aleix Espargaro, ο οποίος είχε στη διάθεσή του το ολοκληρωμένο seamless κιβώτιο της Suzuki, το οποίο μάλλον θα έχουν οι εργοστασιακοί της ομάδας και στον πρώτο αγώνα.

 

Όπως και την πρώτη ημέρα, έτσι και σήμερα ο Pol Espargaro ήταν ακριβώς πίσω από τον μεγάλο του αδερφό, ολοκληρώνοντας στην 11η θέση.

 

Ακόμα μια δυνατή παρουσία για τον Loris Baz, ο οποίος ήταν 12ος και με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

 

Ο Γάλλος έκανε 16 συνεχόμενους γύρους στο τέλος, σε καλό ρυθμό για τα δεδομένα του, όχι όμως αντίστοιχο με αυτόν του Dovi.

 

Απογοητευμένος ήταν ο Cal Crutchlow που δεν κατάφερε να βελτιώσει το χτεσινό του χρόνο κι έμεινε στην 13η θέση.

 

Ο Yonny Hernandez έμεινε έξι δέκατα μπροστά από τον Tito Rabat με τους δυο τους να κλείνουν τη 15άδα και να δείχνουν ότι έχουν ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά τους.

 

Ο Smith ακολούθησε μια τελείως διαφορετική τακτική από τους υπόλοιπους, κάνοντας μόλις 14 γύρους. Κράτησε λάστιχα για αύριο, με στόχο να τα δοκιμάσει σε προσομοιώσεις αγώνα.

 

Στην Aprilia οι δυο αναβάτες της ομάδας έριξαν το βάρος στην αξιοπιστία του κινητήρα, με τον Bautista να κάνει τον 18ο χρόνο και τον Bradl τον 22ο.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δεν μπορώ να το εξηγήσω!

« Προηγούμενο άρθρο

Κι άλλες αλλαγές στους κανονισμούς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα