• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κι άλλες αλλαγές στους κανονισμούς!
Απαγορεύονται οι δηλώσεις που κάνουν κακό στο άθλημα
Νέα 03/03/2016 - 17:00

Θυμάστε το προηγούμενο - και λίγο περίπλοκο - σύστημα ποινών για τους αναβάτες και τις προηγούμενες αλλαγές του; Ας το ξεχάσουμε!

 

Με τις νέες αλλαγές, το σύστημα ποινών απλουστεύεται και αν ένας αναβάτης φτάσει τους δέκα βαθμούς σε ένα ημερολογιακό χρόνο, τότε θα τιμωρείται με μη συμμετοχή στον επόμενο αγώνα.

 

Παράλληλα έχουμε και μια καινούργια προσθήκη στους κανονισμούς, που λέει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει ανεύθυνες δηλώσεις που εν δυνάμει μπορεί να κάνουν κακό στο άθλημα.

 

Και οι δυο αλλαγές φυσικά, έρχονται μετά το δραματικό και αμφιλεγόμενο τέλος του προηγούμενου Πρωταθλήματος.

 

Με το νέο σύστημα ποινών, ουσιαστικά ακυρώνονται οι ποινές για εκκίνηση από το τέλος του grid (με 4β) και η εκκίνηση από την pit lane (με 7β).

 

Όσον αφορά στην απαγόρευση περί ανεύθυνων και εν δυνάμει ζημιογόνων δηλώσεων, δεν διευκρινίζεται το ποιός θα αποφασίζει αν κάτι τέτοιο ισχύει.

 

Βέβαια, η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Ο νέος κανονισμός φυσικά, δεν έχει σκοπό να απαγορεύσει τις υπεύθυνες εκφράσεις νόμιμων διαφωνιών με τους διοργανωτές και την πολιτική του Πρωτάθληματος».

 

Εδώ να σημειωθεί ότι και η F1 έχει παρόμοιο κανονισμό που απαγορεύει τις δηλώσεις που «...δημιουργούν κλίμα αναξιοπιστίας στο Πρωτάθλημα».

 

Η άλλη αλλαγή, αναφορικά με τον αμφιλεγόμενο τρόπο που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Πρωτάθλημα, είναι η σύσταση μιας καινούργιας Επιτροπής που θα αποφασίζει αποκλειστικά για τις ποινές των αναβατών.

Επόμενο άρθρο »

Qatar Test Ημέρα 2η

« Προηγούμενο άρθρο

Ακόμα στο ψάξιμο ο Dovi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα