• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: Η συνέντευξη τύπου
Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές
Νέα 07/04/2016 - 22:56

Χωρίς διακοπή μετά το GP της Αργεντινής, οι αναβάτες όλων των κατηγοριών βρίσκονται στο Austin του Τέξας για τον τρίτο Γύρο του φετινού Πρωταθλήματος.

 

Πρωτοπόρος της βαθμολογίας είναι ο Marc Marquez με 41 βαθμούς, ενώ φτάνει σε μια από τις πιο αγαπημένες του πίστες στο Ημερολόγιο Αγώνων.

 

Σε κάθε του επίσκεψη στην πίστα Circuit of the Americas, ο 23χρονος Ισπανός πήρε την pole position και τη νίκη στον αγώνα!
 

«Ναι, στο παρελθόν η πίστα εδώ ήταν πολύ καλή για εμάς. Θα δούμε φέτος. Ειλικρινά τις άλλες χρονιές φτάναμε εδώ με πολύ δυνατή αίσθηση».

 

«Και τώρα έχω καλή αίσθηση, αλλά εδώ υπάρχουν αρκετά σημεία με επιτάχυνση κι εκεί είναι που χάνουμε πολύ».

 

«Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να βελτιωθούμε. Βήμα-βήμα πιστεύω θα βελτιωθούμε. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Η Αμερική είναι καλή χώρα για μένα».

 

Δεν ήταν πολύ αυτοί που προέβλεπαν ότι ο Marc Marquez θα ήταν μπροστά στη βαθμολογία, ειδικά μετά τα δύσκολα χειμερινά τεστ.

 

«Ναι, ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Δεν είχαμε καλή αίσθηση και χάναμε πολύ σε σχέση με τους πρώτους».

 

«Πάντα όμως πίστευα στις δυνατότητές μας και δουλέψαμε σκληρά για να βρούμε μια καλή βάση. Αυτή δούλεψε στην Αργεντινή κι ελπίζουμε να δουλέψει κι εδώ».

 

Στην Αργεντινή ο Valentino Rossi ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου για 50η φορά.

 

Αύριο μάλιστα θα έχουν περάσει ακριβώς 15 χρόνια από το 2001, όταν ο Rossi κέρδιζε τον εναρκτήριο αγώνα των 500cc.

 

«Στο Qatar ήταν καλός αγώνας, αλλά ήμασταν τέταρτοι. Στην Αργεντινή ήταν δύσκολα για όλους, ειδικά με τα πολλά προβλήματα με το πίσω ελαστικό».

 

«Αποφάσισαν να κόψουν σε δυο μέρη τον αγώνα. Στο πρώτο ένιωθα πολύ καλά, αλλά δυστυχώς με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα δεν ήμουν δυνατός. Ήμουν τυχερός που ανέβηκα στο βάθρο».

 

Όπως πάντα, τα ελαστικά θα παίξουν σπουδαίο ρόλο και στο GP του Τέξας, με τον Vale να περιμένει να δει αύριο αν το χρόνιο πρόβλημα με το μπροστινό θα έχει λυθεί.

 

«Είναι μια δύσκολη πίστα, μεγάλη, τεχνική και έχεις λίγο απ’ όλα. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καλή για εμάς».

 

«Συνήθως έχουμε πολλά προβλήματα με το μπροστινό εδώ και τώρα πρέπει να κατανοήσουμε αν θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα και με τα καινούργια ελαστικά».

 

Πριν μια εβδομάδα ο Jorge Lorenzo εγκατέλειψε για πρώτη φορά αγώνα, μετά το San Marino πέρυσι. Μόνος στόχος για τον Ισπανό να καλύψει το χαμένο έδαφος.

 

«Συνήθως είμαι οδηγός που προσέχει. Προφανώς στην Αργεντινή οι συνθήκες της πίστας ήταν δύσκολες για όλους κι εγώ έκανα λάθος».

 

«Δεν ένιωθα καλά με τη μοτοσυκλέτα και δεν είχα την υπομονή να περιμένω για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα. Ίσως μ’ αυτή να ήμουν πιο γρήγορος».

 

«Απλά πίεσα περισσότερο στην πρώτη στροφή που είχε πολλά υγρά σημεία κι έπεσα. Κανείς δεν είναι τέλειος. Έκανα το λάθος και θα προσπαθήσω να μάθω από αυτό».

 

«Θα προσπαθήσω να ξεχάσω αυτόν τον αγώνα και να θυμάμαι ότι σε κανονικές συνθήκες έχουμε μεγάλη δυναμική».

 

Όπως και στην Αργεντινή, οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να αποσπάσουν κάτι για το μέλλον του, με τον Lorenzo πάντως επιμένει να μην αποκαλύπτει τίποτα.

 

«Όταν πάρω την απόφασή μου, θα το μάθετε όλοι», σχολίασε. Εδώ να επισημάνουμε ότι ορισμένα site αρχίζουν ήδη και γράφουν για προφορική συμφωνία του Ισπανού με την Ducati.

 

Η περασμένη εβδομάδα ήταν από τις καλύτερες στην καριέρα του Eugene Laverty, ο οποίος κατάφερε στην Αργεντινή να πάρει την καλύτερή του θέση στο Πρωτάθλημα.

 

«Ναι, ήταν τρελός αγώνας. Όταν ξεκινήσαμε από την 17η θέση, δεν περίμενα να τερματίσω τέταρτος».

 

«Δεν το περίμενα ούτε όταν ήμασταν στον τελευταίο γύρο και ήμουν όγδοος. Πέρασα τη γραμμή και δεν είχα ιδέα τι θέση είχα».

 

«Μόνο αφού πήρα την πρώτη στροφή μπόρεσα και είδα ψηλά στον πύργο και είδα “Lav” δίπλα στην 4η θέση. Ήταν μια καταπληκτική στιγμή».

 

Ο Vinales μπορεί να έπεσε στο GP της Αργεντινής, αλλά κράτησε τα θετικά από το προηγούμενο Grand Prix.

 

Ο Ισπανός απέδειξε, μετά το Qatar, ότι είναι σε θέση να παλέψει για βάθρα απέναντι στους μπροστά αναβάτες.

 

«Ναι, σίγουρα ήμουν απογοητευμένος διότι ήμουν εκεί. Είχα το βάθρο στα χέρια μου κι έκανα το λάθος και αυτό δεν μπορώ να το αποδεχτώ».

 

«Θα ήταν καταπληκτικό να δώσω στην Suzuki το βάθρο, διότι έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν είναι στην κορυφή».

 

«Όπως και να ‘χει νιώθω σίγουρος ότι θα μπορέσω να το επαναλάβω. Σίγουρα έμαθα πολλά».

 

«Όταν ήμουν πίσω από τους Vale, Iannone και Dovi έμαθα πολλά για το τι χρειάζεται η μοτοσυκλέτα και με βοήθησε πολύ».

 

Στην πίστα COTA (Circuit of the Americas) o Maverick Vinales είχε πάρει την πρώτη του νίκη στη μεσαία κατηγορία.

 

«Πάντα εδώ είναι μια καλή πίστα για εμένα. Μ’ αρέσει πολύ. Μπορώ να χρησιμοποιήσω καλύτερα το στυλ μου εδώ».

 

«Πέρυσι ήταν δύσκολα, μιας και ήταν ο δεύτερός μου αγώνας στη μεγάλη κατηγορία και η μοτοσυκλέτα δεν ήταν σ’ αυτό το επίπεδο».

 

«Νιώθω όμως αισιόδοξος γι’ αυτό το GP. Σίγουρα θα δουλέψουμε σκληρά και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την απόδοση της Αργεντινής».

 

Την εξιλέωση ζητά ο Andrea Iannone, ο οποίος με μια υπέρμετρα φιλόδοξη κίνηση στο τέλος του αγώνα, προσπάθησε να περάσει τον Dovi με τη γνωστή κατάληξη.

 

Εξαιτίας της ενέργειάς του αυτής, που παρέσυρε στην πτώση και τον ομόσταυλό του, ο Iannone θα χάσει τρεις θέσεις στο σχηματισμό εκκίνησης της Κυριακής.

 

Επιπλέον δέχτηκε ένα πόντο ποινής στην αγωνιστική του άδεια. Σ’ αυτόν τον τομέα, ο κανονισμός έχει αλλάξει και πλέον όταν φτάσει κανείς στους δέκα πόντους, χάνει το επόμενο GP.

 

«Ναι, πολύ άσχημη έναρξη της σεζόν. Ο πρώτος αγώνας ήταν τόσο άσχημος που δεν το πίστευα».

 

«Ο καλύτερος τρόπος, νομίζω, είναι να κοιτάμε μπροστά και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να βελτιώσουμε την κατάσταση».

 

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ειδικά μετά το δεύτερο αγώνα και το λάθος μου. Ήταν δύσκολο, διότι ήταν ο ομόσταυλός μου και πέσαμε. Ειδικά για εμένα ήταν δύσκολο, αλλά οκ».

 

Στη συνέχεια ανέλυσε περισσότερο το περιστατικό στην τελευταία στροφή της πίστας Termas de Rio Hondo.

 

«Για μένα ήταν σημαντικό να είμαι στο βάθρο και είχα αυτή τη θέση και ειδικά μετά τον πρώτο αγώνα θα ήταν καλό».

 

«Ήξερα όμως ότι είχα τον Vale πίσω και πίστεψα ότι θα με προσπαθούσε να με περάσει στην τελευταία στροφή».

 

«Έτσι προσπάθησα να μείνω πιο πολύ στην εσωτερική αλλά πάτησα ένα βρώμικο κομμάτι της πίστας κι έπεσα».

 

«Δυστυχώς μαζί με τον Dovi. Μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς, αλλά σίγουρα θέλουμε να βελτιωθούμε».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Φταίει και η Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Ήμουν πιο γρήγορος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα